Dingen die je echt een keer gedaan moet hebben

Ik ben niet echt van de bucketlists. Ten eerste vind ik de insteek al wat naar (meestal zijn het dingen die je voor je dood gedaan moet hebben, of voor een bepaalde leeftijd, maar qua leeftijd vergaat de wereld ook niet ná je verjaardag en om nu al met je dood bezig te zijn… dat geeft ook een beetje een druk die ik niet associeer met leuke dingen doen omdat ik ze graag een keer meegemaakt/gedaan wil hebben), daarnaast heb ik er ook altijd een beetje het idee van dat het na verloop van tijd toch een lijstje afwerken wordt.

Het is volgens mij puur een associatie die ik heb met ‘bucket list’, want wat ik wél leuk vind is dingen doen die ik nog niet gedaan heb. En helemaal bijzondere/maffe/opvallende/watdanook dingen. Soms zijn dat dingen die je op moet zoeken, soms gebeuren ze spontaan. Maar ik heb daarvan wel het idee – net zoals dat met veel andere dingen zo werkt – dat als je meer dingen opzoekt, er ook meer dingen spontaan gebeuren.

In het kader van goed voor mezelf zorgen, leuke dingen doen, dingen beleven en nieuwe ervaringen opdoen, heb ik dit jaar al best wel een hoop dingen gedaan. Ik heb meerdere keren gevlogen, meegedaan aan een heus modderparcours, voor het eerst op ski’s gestaan, gevaren, zelf voor langere ritten naar het buitenland gereden, en vast nog wel wat dingen waar ik nu even niet op kan komen. Ideeën voor dit soort dingen komen b.v. via Vakantieveilingen, maar soms kom je ook gewoon in de buurt wat tegen, wijst iemand je ergens op, of zie je wat op internet. Dat modderparcours had ik bijvoorbeeld nooit geweten als iemand dat niet tegen me gezegd had.

En hoewel ik in ieder geval even niets ga maken met de naam ‘bucket list’, ben ik langzaam maar zeker wel aan een mentaal lijstje met ideeën-om-leuke-dingen-te-doen aan het werken. Denk bijvoorbeeld aan abseilen, survivaldag/tocht, fierljeppen, luchtballonvaart, bepaalde leuke steden een keer bezoeken, dauwtrappen, enzovoorts.

Nieuwe ideeën zijn wat dat betreft altijd leuk dus vandaar de vraag: heb jij een soort van bucket list? En of je die nu wel of niet hebt: wat zijn dingen waarvan jij vindt dat je ze écht een keer gedaan moet hebben?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. 'k Heb voor 2014 wel een lijst gemaakt met 40 dingen die ik dit jaar wil doen, voor mij werkt het lekker, 'k heb er ook dingen op gezet die echt haalbaar zijn, zoals bv 5 nieuwe recepten proberen, maar ook het afmaken van vijf lopende projecten (klusjes die jaar na jaar bleven liggen). Bij een bucketlist heb ik ook niet zo'n fijn gevoel, hoewel het misschien op het zelfde neerkomt als een lijstje maken voor een bepaald jaar.

 2. Auschwitz bezoeken, Berlijn, Praag. Met manlief een weekend Amsterdam/Barcelona/Parijs. Met dochter naar Corpus. Met manlief op vakantie naar: Frankrijk / Portugal en Turkije. En ach kom ik er allemaal niet aan toe, dan blijven we gewoon thuis…….

 3. Voor mij klinkt het te vermoeiend en dwingend, ik doe dingen liever spontaan als ze voorbij komen, ik hou niet van 'nog doen' lijstjes. Ik vind het leven daar veel te kort voor, een mens moet al zoveel….

 4. vroeger vond ik ook dat je een aantal dingen gedaan moest hebben voordat je er de mogelijkheid niet meer voor hebt, maar nu ik wat ouder ben en een aantal van die dingen wel gedaan heb, zoals vliegen , para sailing,naar concerten. realiseer ik me wel dat je het jezelf ook moeilijk maakt met zon lijst ,want sommige dingen zijn gewoon niet zomaar haalbaar vooral financieel. nou en dan doe ik ze toch gewoon niet en alhoewel het jammer is doet het niets af van het feit dat ik geniet van mijn leven en dat het leven een stuk simpeler is zonder zon lijst en soms realiseer ik me dat ik toch iets gedaan heb wat ik op zon lijst gezet zou hebben.

  1. Parasailing lijkt me ook wel heel erg leuk, maar ook wel eng. Net als zo'n parachutesprong die Mirjam hieronder noemt.

   Zo'n lijst moet denk ik inderdaad geen 'moeten' worden, maar ik heb wel eens dingen waar ik niet zo snel op kom, waarvan ik dan achteraf denk (als ik ze van iemand hoor): dat had ik ook kunnen doen!

  2. ik heb hoogtevrees dus voor dat ik het ging doen dacht ik dat ik parasailing vreselijk eng zou vinden ,maar ik denk dat het minder eng is als een sprong omdat je vanaf de grond begint, als het niet zo duur was zou ik het beslist vaker willen doen

 5. Op mijn lijst stond altijd een duo-parachute sprong, maar dat heb ik een paar jaar geleden al gedaan… verder zie ik lekker wat er nog op mijn pad komt en geniet ik van alles, klein of groot…
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Ik heb een 101 doelen in 1001 dagen lijst gemaakt. Deze lijst is geen " moeten". Het zet je op een spoor om dingen te ondernemen en nieuwe dingen te leren. Vb: van 101 liedjes de tekst uit mijn hoofd leren, 11 workshops volgen, 101 boeketjes uit eigen tuin maken en fotograferen enz. Het gaat mij er dus niet om op verjaardagen op te kunnen scheppen over mijn spannende leven ( daar moet ik nl bij bucketlists vaak aan denken) maar om mijzelf te activeren om het leven leuk te houden.

  1. Dat zou ook voor mij meer de reden zijn. Je moet dingen niet doen/beleven terwijl je de hele tijd denkt: ik kan niet wachten tot ik hier een post van op Facebook kan zetten ofzo. Maar als je niets doet, kom je ook vaak niets tegen, terwijl het juist zo leuk kan zijn om nieuwe dingen te ervaren en te kijken wat je zelf nu eigenlijk allemaal wel niet kunt/durft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.