Vochtvreter van de action: nu in de auto!

Vochtvreter van de Action in de auto

Geloof het of niet, maar een van mijn meest populaire posts op dit blog is mijn review over de vochtvreter van de Action. Waarschijnlijk omdat er meer mensen zijn die zich – net als ik – afvroegen of een dure vochtvreter nu écht zoveel beter was dan de vochtvreter die je gewoon bij de Action kunt scoren. Ik zal niet helemaal verklappen of dat zo is (daarvoor lees je de andere post maar), maar ik kan je wél vertellen dat ik ook een hele andere slimme toepassing voor de vochtvreter gevonden heb.

Beslagen ruiten

Ik gebruik ze nog steeds naar volle tevredenheid. Niet meer in mijn oude huis, want dat is verkocht, maar wel in ons nieuwe huis. In het toilet zat altijd een wat vochtige plek bij de grond, maar sinds die vochtvreter er staat, is dat verleden tijd.

Dat is echter niet waarom ik ineens weer aan die vochtvreter dacht…

Ik heb in de auto best vaak last van beslagen ruiten. Niet zomaar willekeurig, maar als het buiten koud is geweest en ik bijvoorbeeld ijs moest krabben en dan in de auto ga zitten. Ik dacht altijd dat dat kwam omdat ik zelf warm ben en dan in die koude auto ga zitten. Als je van binnen naar buiten gaat en je hebt een bril op, beslaat die ook. Of was dat nu andersom?

In ieder geval vertelde vriend dat dat helemaal niet het geval was. Hij is meestal ook warm, maar hij heeft dat in zijn auto toch écht niet. Hij dacht dat het wel eens kon liggen aan het feit dat ik nogal veel zooi in mijn auto heb, zoals een fleecedekentje (je wilt toch niet zonder stil komen te staan met een lege tank, in een winterse sneeuwbui?), een laken (handig voor mijn winterbanden, maar oké, die kan er wel weer uit) en vast nog wel wat stoffen dingen. Volgens mij zit er nog een sok in mijn handschoenenkastje, bedenk ik me nu…

Lees ook: Zelf een vochtvreter maken

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Werkt het?

Hij zei in ieder geval dat ik anders eens een vochtvreter moest proberen. Want ‘die had hij bij de Action gezien’. Ja, ik ook. Sterker nog, ik heb ze bij ons in de kast gezien, want ik had die ene keer een flinke voorraad ingeslagen. Dus pakte ik een plastic bakje*, deed ik het vochtvreter-zakje erin en besloot ik af te wachten. En warempel; nog zonder dat ik heb ingeleverd op mijn textielcollectie in de auto, had ik eigenlijk helemaal geen last van beslagen ruiten meer.

* Ik heb me laten vertellen dat je de vochtvreterzakjes ook in twee sokken kunt doen; de eerste sok vanaf de ene kant over het zakje schuiven en de tweede sok vanaf de andere kant.

Nu moet ik er eerlijk bij zeggen dat het krabben ook wat minder was de afgelopen dagen. Of vaak zelfs niet eens nodig, maar toch. Het lijkt wel goed te werken. Dat scheelt behoorlijk, want ik kon af en toe bijna wel 10 minuten tot een kwartier bezig zijn met het ijs- en vochtvrij maken van mijn auto. Niet handig als je ‘s morgens weg moet!

Heb jij wel eens gehoord van een vochtvreter in je auto? Of ben ik serieus de enige die vooral met winters weer van die beslagen ruiten heeft?

(Naschrift: de vochtvreters voor de auto heb je ook o.a. bij Bol, zie ik!)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek de route naar jouw rijke leven


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Ze hebben bij de action een speciale vochtvreter voor in de auto. Die kan je door hem even in de magnetron te doen weer ontvochten en hergebruiken. Heb je niet een bakje met water in je auto.

  1. Dat klinkt ideaal! Ga ik eens naar kijken!
   Ik gebruik al een tijd een gewone vochtvreter in de auto.
   (Een kartonnen verpakking met kattenbak korrels werkt trouwens ook..)

  2. Dat is misschien nog wel handiger ja, zo'n ding voor in de auto. Ik heb nu nog geen water in het bakje, maar de vochtvreter wordt wel soort 'steviger', dus die is zich wel aan het volzuigen. En iets zegt me dat die zak niet in de magnetron kan…

 2. Ik heb daar ook last van. Als het een keertje bevriest, dan moest ik ook de ramen binnen schoonkrabben. Toen op internet gezocht waarom datgebeurd en wat je ertegen kon doen. Het schijnt te maken te hebben dat je ramen binnen smerig zij . Schonen ramen beslagen niet. Verder kun je het beslaan tegen gaan om turtle wax glass polish gebruiken. Een probleem is dat die glass polish nergens te koop is. Ik ga om te beginnen eerst de ramen goed poetsen, eens kijken wat voor effect dat geeft. En verder zoeken naar die glass polish, maar dan van een ander merk.

  1. Oh, dat kan ook héél goed! Ik ga wel eens door de wasstraat, maar die binnenkant… Ik houd hem zo netjes mogelijk om niet te hoeven schoonmaken, maar dat betekent eigenlijk wel dat ik hem dus in die tijd dat ik hem heb nog nooit van binnen gepoetst heb… Zal eens even van die schermdoekjes klaarleggen, dan kan ik in ieder geval het raam doen met minimale inspanning. :$

 3. Wat vaak als tip wordt gegeven is een oude sok vullen met kattebakkorrels en dit op het dashbord leggen. Neemt vocht op. En je hebt geen bakje. Ochtend in de auto staan
  En als je autorijd even de verwarming goed hoog en het raam een stukje open. Dan ben je het vocht zo weer kwijt

 4. De ramen met een spons afnemen die met afwasmiddel is ingesmeerd helpt enorm tegen het aanslaan. De vochtige spons in een zakje bewaren in de auto.

 5. Als wij uit het zwembad komen beslaan de autoruiten steevast. Maar we zijn er aan gewend en het is ook logisch.

  Voor in de badkamer lijkt het me wel wat. Ik heb een ventilator die aanging als het licht aan werd gedaan. De ventilator zit er nog, maar werkt niet meer. Het ding maakte te veel herrie. Of er een straaljager voorbij kwam. Dan is een vochtvreter een goed alternatief.

 6. 😉 psst… als je weer bij Action bent, daar hebben ze nooddekens van folie. Ik heb er drie in mn auto, ook voor de kinderen. Ook hij Action een lampje gekocht dat op je voorhoofd kan, ook voor autopech. En nu ik er aan denk, ik moet weer eens flesjes water en koeken in de auto leggen.
  De vorige keer dat ik pech had, kwam het van pas. Ik had wat te eten en drinken voor de kinderen, die samen onder het dekentje zaten.

 7. Wij hebben er zelf geen last van maar mijn moeder wel. Ook zij heeft sinds enkele jaren elke winter een vochtvreter in de auto staan naar volle tevredenheid.
  Ingrid

 8. De korrels in mijn vochvreter, die in mijn 23 jaar oude auto staat, worden een compacte massa, die dus geen vocht opneemt in de wintermaanden. Er komt dan ook geen vocht in het opvang bakje.
  Is hier iets aan te doen ?

  1. Normaal gesproken wordt een vochtvreter eerst een compacte massa, dan zuigen namelijk de korreltjes zich vol met vocht. De volgende stap is dat het in het opvangbakje komt. Heb je het al wat langer aangekeken? Het kan soms wel weken duren voor alles volgezogen is en het dus gaat ‘lekken’.

 9. Dank voor de reactie.
  Ik heb het bakje nu zeker 2 maanden in mijn auto staan, maar helaas…geen vocht in het bakje maar wel alles aangeslagen.
  Zou het door de temperatuur kunnen komen?
  Heb in het verleden toch wel eens gehad dat het goed werkte.
  Weet niet welk merk dat was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.