Zorgverzekering uitgezocht

Zorgverzekering: toch nog overgestapt

Normaal gesproken is mijn zorgverzekering uitzoeken een piece-of-cookie. Ik zit al jaren tevreden bij Anderzorg. Daar zijn ze goedkoop en snel en aangezien ik eigenlijk nooit wat nodig heb, is dat voor mij prima. Voor komend jaar verwacht ik dat er mogelijk wel wat zorgkosten kunnen komen en vond ik het wat lastiger. Ik twijfelde nog eventjes over Ditzo, maar uiteindelijk besloot ik om alleen mijn eigen risico aan te passen, van maximaal naar minimaal. Hierdoor betaal ik per maand ongeveer €23 meer. Een flink bedrag, maar als ik inderdaad gebruik ga maken van zorg, dan heb ik dat er zo uit.

Ik betaal de premie sinds een paar jaar in één keer. Ik had een keer een mooie meevaller van de Belastingdienst waarmee dat kon en besloot vanaf dat moment steeds een bedrag apart te zetten, waardoor ik dit elk jaar kan doen, mét betaalkorting. Het is niet veel, maar de 2% die je krijgt is toch meer dan wat je op een spaarrekening krijgt op dit moment.

[wp_ad_camp_3]

Het liefst betaal ik de premie dit jaar ook alvast, zodat het bedrag niet op mijn rekening staat op de peildatum 1 januari. Dan scheelt het me ook nog de vermogensrendementsheffing. Vanwege de verkoop van mijn huis kom ik namelijk over het maximaal toegestane bedrag per persoon heen. Nu wist ik dat de acceptgiro steeds pas in januari kwam, maar besloot ik even contact op te nemen. Met resultaat 🙂 De premie mag je namelijk ook al in december betalen. Daarvoor maak je het bedrag over onder vermelding van:

Naam + geboortedatum + jaarpremie 2017

Dat laatste is dan de omschrijving, het bedrag zien ze er natuurlijk wel bij staan. Ik weet niet of dit voor alle verzekeraars geldt, maar als jij in net zo’n situatie zit als ik, kan het dus lonen om die informatie even op te vragen. Mijn jaarpremie is nu uiteindelijk nét geen €1200 en dat scheelt me dan toch €14,40 aan belasting. Betalen moest ik toch.

Heb jij je zorgverzekering al uitgekozen? En zitten er bij jou nog veranderingen in het pakket?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Ik heb dat net gedaan en de 2017 premie betaald. 3% korting en klaar voor het jaar. En toch ook iets minder geld op de spaar rekening,

  2. Ander zorg heeft geen contract met mijn ziekenhuis, dan ben ik bang dat de kosten te hoog worden mocht ik wel een keer wat hebben.
    Onze verzekering wordt tov vorig jaar ca 430 euro meer. Gelukkig kan ik de tandartsverzekering er nu afhalen, maar dan blijft de premie ongeveer gelijk aan vorig jaar alleen dan dus zonder tandartsverzekering… Blijft een hoop geld.

  3. Ik stap per 1 januari over van Anderzorg naar Ditzo. Dit jaar had ik (gelukkig) mijn eigen risico voor het eerst sinds 5 jaar (!) verlaagd van het maximum naar het minimum en dat hou ik zo. Voor Martin verlagen we het eigen risico ook. Hierdoor gaan we rond de 46 euro per maand meer betalen, maar hebben we dus wel een lager risico. Bij Ditzo heb ik volledig vrije zorgkeuze en dat vind ik erg belangrijk (bij Anderzorg trouwens geen problemen gehad met zorgaanbieders).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.