Vond jij 2016 een rotjaar?

Zo richting het einde van het jaar kom ik veel dingen tegen met leuke teksten, spreuken en plaatjes die verwijzen naar het nieuwe jaar. Maar ook naar het oude jaar. En het lijkt wel of heel veel mensen 2016 gewoon een rotjaar hebben gevonden. Ik vroeg het eens aan vriend en die had 2016 over het algemeen ook niet ervaren als een geweldig jaar. Natuurlijk wel het stukje dat we nu mooi samenwonen, maar hij was eigenlijk niet heel enthousiast over 2016 en had het idee dat 2017 voor hem beter zou zijn.

Nu roep ik elk jaar dat ‘dit jaar’ écht mijn jaar gaat worden. En van 2016 voelde dat ook echt zo. Als ik van die berichten zie over een verschrikkelijk 2016, dan moet ik er wel om lachen, maar herken ik mezelf er (gelukkig) niet in. Ik had dit jaar veel te veel hoogtepunten!

 • Huis verkocht, wat zorgde voor een afsluiting en nieuwe start
 • Alles rondom die nieuwe start 😀
 • Autolening afbetaald
 • Boekhouding weer helemaal ‘bij’
 • Mooi potje gespaard
 • Iedereen in de familie leeft nog en er is zelfs uitbreiding bij gekomen
 • Werk een stuk beter op orde, ik loop zelfs richting een recordjaar
 • Meer rust

En zo kan ik denk ik nog wel een poosje doorgaan. Als ik ervoor ga zitten kan ik vast ook nog wel een hoop vervelende dingen bedenken, maar dat doe ik niet. Het jaar is nog niet voorbij, maar tot nu toe kijk ik met een fijn gevoel terug op 2016. En eigenlijk heb ik ook weer heel veel goede moed voor 2017. Volgens mij gaat dat óók mijn jaar worden! Meer daarover komt later 😉

Hoe kijk jij terug op 2016? Is het voor jou een goed jaar geweest, of heb je je hoop gevestigd op een beter 2017?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Blij te lezen dat 2016 voor jou een top jaar was. Wij sluiten ons hier helemaal bij aan. Als je het journaal gewoon even negeert is het leven helemaal zo slecht nog niet. 2016 betekende voor ons zowel financieel, privé als zakelijk een top jaar. Echt helemaal niks te klagen. Moet nu wel uitkijken, 2017 kan alleen maar minder worden, maar daar gaan we voor het gemak (en optimisme) gewoon lekker niet van uit!
  Zit ik nou net ook dit te lezen:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/12/2016-een-rotjaar-wacht-maar-op-2017-a1536250

 2. Fijn dat je zo'n goed jaar hebt gehad!
  Hier hebben we financieel een goed jaar gehad. Op andere vlakken was het minder. De moeder van mijn man overleed. Mijn gezondheid en met name mijn energie was niet meer leuk dit jaar. Bijzonder veel bankhangdagen gehad.
  Het is nu twee jaar geleden dat ik verhuisd ben en door mijn chronische vermoeidheid lukt het me niet echt om veel op te bouwen op sociaal vlak. Ik kan niet werken, ook geen vrijwilligerswerk of bij een of andere club.
  Gelukkig bestaat er facebook. Ik zit nu bij bepaalde groepen en ook al ken ik de mensen alleen online, ben wel heel blij dat ik ze heb leren kennen. En de nieuwe ideeen geven weer veel inspiratie.

 3. De eerste helft van 2016 was bij mij gewoon k*t, ik begon in januari al met een longontsteking…
  De tweede helft was veel leuker!
  Mijn werk is overgenomen en daardoor is werken nu veel fijner en leuker, ik heb een puppy en mijn aquarium staat weer en we hadden hoge inkomsten 🙂
  Ik vind een jaar altijd maar lang om te zeggen dat het wel of niet goed was, een paar weken kan al verschil maken!

 4. 2016 is niet ons jaar. Dingen die mis kunnen gaan, gaan ook mis. Bij elke verbouwing die we laten uitvoeren is er ellende! De tuin moet opnieuw, de gevelbekleding is verkleurd maar zit er net op, ramen die verkeerd besteld worden en niet geplaatst kunnen worden. Keuken apratuur wat stuk gaat, vriezer en vaatwasser. De auto die tig keer terug moest naar garage. Juist als hij weer goed rijd is de band lek, vriendin die is overleden, opa ligt op sterven. Mijn lichaam die zijn eigen plan trekt, meerdere aanvallen ( van een dag of 3) waarbij ik halfzijdig verlamd ben. Een operatie achter de rug want er bleek een cyste in mijn eierstok te zitten. Financieel extra lening afgesloten voor het verbouwen. Dakkapel bestellen en dan gaat de fabriek failliet. Ramen die spontaan stuk springen. Contact met mijn moeder wat niet lekker looopt. Uhm nee 2016 gaat niet geweldig en ik weet wel dat veel dingen materieel zijn en opgelost kunnen worden. Toch is het wel erg veel bij elkaar. Ik hoop dan ook dat 2017 een beetje rust zal brengen.

 5. hier ook een heftig 2016 bijna achter de rug , met kinderen en in materieel opzicht !
  maar toch ,kunnen we niet anders , als dankbaar eindigen !
  het is ook nog altijd :tel uw zegeningen , een voor een ….

 6. Voor mij was het een prima jaar. In tegenstelling tot de jaren daarvoor heb ik wat medische dingen af kunnen sluiten en dat heeft me veel lucht geggeven. Ik hoop op 2017 weer zo n jaar.
  En zoals hierboven ook werd gezegd: wel het journaal negeren , anders sprng je gelijk van een brug.

 7. een pittig maar mooi jaar! een huis gekocht, mn man, vader en schoonvader hebben er heel veel geklust! verhuisd, de kinderen hebben t er naar hun zin en wij ook! idd wat je zegt, familie leeft nog (gezondheid wat minder helaas.. dus we maken de nodige ups en downs mee bij familie en vrienden), zoontje is 4 geworden en gaat ook naar school en dat gaat goed! we hebben beide werk, financieel gaat het goed! ondanks de verhuizing en extra kosten daaraan, daarna toch weer gespaard 😀 erg happy met alles!!

 8. Heel pittig jaar voor mij persoonlijk, maar daar blog ik niet over. Maar dat zorgt er niet voor dat ik het als een rotjaar zou bestempelen! Het was gewoon een prima jaar, met hoogtepunten en dieptepunten, en een aantal mooie resultaten. Baan! Goede aflossing hypotheek etc. Dus dankbaar en blij!

 9. Hier een zeer pittig jaar. Met ook wel goede ontwikkelingen (gezondheid gaat beter!) maar ook erg diepe dalen. Met als diepste dal het overlijden van mijn vader in juni.
  Nee, ik ben wel klaar met 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.