Schoenen laten repareren

Mijn schoenen en de Nederlandse straten en stoepjes zijn geen vrienden. Ik draag meestal vrij hoge en niet al te dikke hakken, die er na verloop van tijd behoorlijk gehavend uit gaan zien, omdat ze met enige regelmaat vast komen te zitten tussen de stenen. Vervolgens blijven ze dan in de kast staan, want ze waren te duur om weg te gooien, maar worden dan ook toch wat te pauperig om nog aan te trekken.

In het verleden ben ik wel eens naar de schoenmaker geweest om dan hakken te laten repareren, maar daar kon ik nooit echt heel gelukkig van worden. Eén schoenmaker presteerde het een keer om een naaldhak nog verder uit te slijpen en die ‘af te werken’ met isolatietape. Toen ik het zag, dacht ik eerst dat hij een grapje maakte. Daarna kon ik wel janken, helemaal toen hij ook nog eens wilde dat ik €40 ging afrekenen. Tot zo ver het geld besparen met de schoenmaker…

Later heb ik het nog wel eens geprobeerd, maar echt blij maakten de schoenmakers me eigenlijk nooit. Zogenaamde ’transparante hoesjes’, die helemaal niet transparant waren, maar juist heel zichtbaar. Ongevraagd een rubberen ZWARTE voorkantzool plaatsen op mijn verder zo prachtige rode zool.

Laatst besloot ik toch maar weer eens voor de herkansing te gaan. Ik had zwarte schoenen, waar de kunststof hakjes (die puntjes) helemaal van afgesleten waren. Eigenlijk wilde ik ze zelf vervangen, maar dat lukte me niet. En aangezien het toch wel bijna mijn favoriete schoenen waren en ik ze – zeker nadat ik er zelf mee bezig was geweest – zo écht niet meer kon dragen, moest ik wel. Ik trof het nog ook, want de schoenmaker kon ze wel meteen even fixen, als ik terug kwam van mijn boodschap, dan stonden ze klaar. Voor €9!

En waarempel: het zag er best mooi uit! Oké, de mierenzeur in mij vond de onderkantjes toch ietsje groter dan wat eronder zat, maar voor een ander valt dat niet op. En de rest was ook netjes gebleven. En toen ik de schoenmaker vroeg naar of hij ook hakken kon repareren van lakleren schoenen in een andere kleur van zwart, antwoordde hij waarrempel dat dat wel moest lukken! Dus ik denk dat ik binnenkort maar eens een paar langs ga brengen, onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Ik heb één paar dat ik écht dolgraag weer aan zou willen kunnen, maar die durf ik eerst niet af te geven. Hij leeft zich eerst maar uit op een ander, minder exclusief en duur paar. Ik ben benieuwd wat dat gaat worden, maar hoop natuurlijk ook geweldig resultaat.

Laat jij wel eens schoenen repareren bij de schoenmaker? En ben je daar ook tevreden over, of niet helemaal?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Leren schoenen gaan altijd naar onze schoenenmaker. Toch een goedkope manier om die fijne schoenen weer aan te kunnen, maar heb dan ook nog niet eerder een vervelende ervaring gehad. Liefs, Anne-Co

 2. Ja, ik heb altijd dure schoenen omdat ik steunzolen draag. Hakken en zolen laat ik repareren totdat het bovenwerk van de schoen of laars ook echt helemaal "op" is.

 3. Ja, ik draag altijd dure schoenen. Die laat ik verzolen (is dat Nederlands) totdat de fut uit de schoen is. Pas dan gaan ze weg.
  Verder regelmatig (ehm 2 of 4 keer per jaar is ook regelmatig) poetsen en iets regelmatiger inspuiten tegen vocht en vuil.
  Niet meerdere dagen achter elkaar de hele dag dezelfde schoenen dragen.
  Resultaat: ik doe jaren met mijn schoenen.

 4. Ik heb gelukkig een goede schoenmaker. Al houd ik er wel rekening mee dat bepaalde hakken bijna niet mooi te repareren zijn. Bijvoorbeeld lila suède hakken. Reden om dan een paar platte ballerina's te dragen tot aan de afspraak en in de auto/garderobe de wissel te doen.

  p.s. Je kunt je rode zolen schoenen laten repareren in NY als je er bent, bij de Leather Spa. 🙂

 5. Ik heb nog nooit schoenen laten repareren, maar misschien moet ik dat wel eens laten doen. Sommige schoenen zien er nog super uit, maar omdat er een klein dingetje aan is gooi ik ze weg. Zonde eigenlijk!

 6. Ik had de laatste jaren van die schoenen en laarzen waarbij je de zool gewoon niet kon laten repareren omdat ze uit 1 geheel en om de voet heen zaten. Daar ben ik wel klaar mee, is de hele schoen verder nog goed loop je wel met gaten in de zool omdat die meer uit luchtkussentjes bestaat dan uit echte zool. Daar zit ik ook mee met de sneakers van de kinders helaas.
  Inmiddels wel zelf weer aan de schoen die verzoolt kan worden 🙂

 7. Gelukkig heb ik dergelijke slechte ervaringen niet met schoenmakers, waarbij ik moet zeggen dat ik ook geen echte hoge punthakken draag. Zelf breng ik mijn schoenen naar de schoenmaker zodra er een zool en/of hak versleten is. Schoenen poetsen doe ik ook, want ze zijn te duur geweest om ze niet te onderhouden. Zo doe ik er jaren mee. Natuurlijk ook omdat ik genoeg paar heb en kan afwisselen 🙂

  NB: Leuk blog heb je. Ik ben benieuwd naar je ontwikkelingen op de huizenmarkt.

 8. Ik heb niet zozeer slechte ervaringen in de kwaliteit, maar sinds kort ben ik het toch zelf gaan doen (het vervangen van een afgesleten dunne hak zoals jij hierboven beschrijft). Ik vond het namelijk erg vervelend dat ik 2 x naar de schoenmaker moest: 1 x om ze te brengen en 1 x om ze op te halen. Kost veel tijd! En zelf doen is ook wel een stuk goedkoper.

  Groet,
  Annet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.