Sporten in 2016

Het zou bijna ondergesneeuwd raken onder de financiële doelen van 2016, maar ik wilde dit jaar ook het sporten weer goed oppakken. Aan de linkerkant van deze pagina staat o.a. dat ik 7,5 km wil hardlopen. Hoe zit het daar nu mee?

Best goed.

Al sinds het begin van het jaar ga ik elke week tenminste 2, maar meestal 3 keer hardlopen. Ik ben nu ongeveer halverwege het programma voor de 7,5 km. Vorig jaar heb ik die afstand al eens gelopen, daarom heb ik het niet als uiteindelijke doel bedacht. Zodra ik genoeg punten heb én het programma weer een keer voltooid heb, wil ik door naar de 10 kilometer. Dat lijkt me wel behoorlijk spannend!

Daarnaast probeer ik ook nog met enige regelmaat naar de sportschool te gaan of thuis even een core training te doen. Dat gaat in de regel nog niet zo vaak als ik zou willen, maar ik kan natuurlijk ook niet alles tegelijk. Dat dat hardlopen zo goed gaat, vind ik al heel wat.

Maar nu loop ik toch ergens tegenaan. 

Ik las laatst namelijk dat je grofweg 1000 tot 2000 kilometer met je hardloopschoenen kunt doen en dat daarna de demping wel versleten is. En daar zit ik al wel even aan. En of het lot ermee speelt; ik heb ook steeds vaker het idee dat ze niet zo lekker meer lopen. Ik voel de laatste tijd bijvoorbeeld sneller mijn schenen, lies/heupen en ook wat in mijn knie. Kan tussen mijn oren zitten, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. En als ik dan die ‘houdbaarheid’ check, dan kan het best kloppen. Ik gebruik deze schoenen nu een dikke 2 jaar vrij intensief.

Heb ik mezelf net afgepraat van nieuwe kleding, begint dit!

Ik wil natuurlijk geen geld uitgeven als het niet hoeft, maar ik wil ook niet besparen op mijn gezondheid. Kan iemand van jullie hier toevallig iets nuttigs over zeggen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

32 Comments
 1. het klopt na ongeveer 2 jaar 2 a 3 keer per week een paar km hardlopen zijn ze versleten. Versleten betekend in die zin dat je toe bent aan nieuwe zodat je geen blessures oploopt. Die van jou zijn dus al echt versleten en ik zou zo snel mogelijk nieuwe laten aanmeten. Dit heb ik onlangs zelf ook gedaan nadat ik na elke keer hardlopen zo`n pijn in mijn knieën kreeg (door de schokken blijkbaar). Loop je alles (de helft van 7,5 is 3,75km) in 1 stuk achterelkaar of met pauzes? en hoelang duur jij daarover? Ik ben zelf een beginnende hardloper en om blessures te voorkomen bouw ik het rustig op, dus met veel pauzes

  1. Bedankt, ook voor de tips via de mail! Ik ben nu 'onderweg' naar de 7,5 km, wat erop neerkomt dat ik afwisselend 30, 35 en 40 minuten onafgebroken achter elkaar loop. Dan kom ik nog niet op de 7,5 km (ongeveer tussen de 4,5 en 5,5), maar er zitten geen pauzes tussen.

  2. Dat moet zeker kunnen! Tenminste: ik kon echt geen minuut achter elkaar hardlopen en ben gewoon met dat programma begonnen. Was niet altijd even makkelijk, maar het bouwt het zo wel op een goede manier op. En vanaf daar kun je dus steeds verder.

 2. als je last hebt van je schenen moet je zo snel mogelijk nieuwe hardloopschoenen, dit is echt het gevolg van verkeerde of oude hardloopschoenen ga je te lang door op deze schoenen kan het wel is een langdurige blessure worden.

  Groetjes Sas

 3. Ik zou zo snel mogelijk nieuwe halen.In de loopgroep waar ik destijds begonnen ben met lopen adviseerde ze me om na een tijdje de zool te bekijken, is die schuin afgesleten, zeker aan laten meten. Gelukkig zijn ze bij mij altijd gelijkmatig afgesleten, dus ben zeker 50 euro voordeliger uit, omdat ik ze gewoon bij Bristol koop ( wel altijd Nike) Maar zodra ik zou merken dat het klachten gaf, zou ik ze zeker aan laten meten. Ik vervang mijn schoenen ongeveer 1 keer per jaar en loop zo'n 35 km per week. Succes hoor en veel loopplezier.

  1. Ga ik doen! Ik loop wat naar binnen, overpronatie is dat volgens mij. Je ziet nog niets aan mijn zool, maar ik ben wat dat betreft natuurlijk ook een leek (in het zool-bekijken). Ik loop nu ongeveer de helft van wat jij doet, misschien net wat minder, maar ik heb de schoenen wel weer langer dan een jaar.

  2. Dank je voor de tip. Bristol. Ik heb ook sportschoenen nodig. Loop zeker niet hard, maar in huis joggen is goed schoeisel ook belangrijk. Mijn vorige schoenen zijn versleten.

   Mijn nieuw wandelschoenen van Timberland. Ondanks het herenmodes nog steeds te smal. Lijkt wel of voeten breder worden met het stijgen van de leeftijd.

 4. Ik zou zo snel mogelijk nieuwe halen.In de loopgroep waar ik destijds begonnen ben met lopen adviseerde ze me om na een tijdje de zool te bekijken, is die schuin afgesleten, zeker aan laten meten. Gelukkig zijn ze bij mij altijd gelijkmatig afgesleten, dus ben zeker 50 euro voordeliger uit, omdat ik ze gewoon bij Bristol koop ( wel altijd Nike) Maar zodra ik zou merken dat het klachten gaf, zou ik ze zeker aan laten meten. Ik vervang mijn schoenen ongeveer 1 keer per jaar en loop zo'n 35 km per week. Succes hoor en veel loopplezier.

 5. Ik ben een fanatiek hardloopster en het is voor iedereen persoonlijk hoe lang je met schoenen doet, zolang je nergens last van hebt en ze lopen nog goed is het ok! Als je last krijgt moet je gelijk nieuwe schoenen kopen anders kun je een blessure krijgen en kun je misschien daardoor een tijd niet lopen en dat zou zonde zijn.
  Succes met je doel!

 6. Hier een zoon die aan hardlopen doet (3-4 keer per week) een uur. Na ongeveer een jaar krijgt hij klachten en moet hij nieuwe schoenen. We hebben het één keer niet gedaan met het idee binnenkort gaan we wel weer eens kijken zo'n vaart loopt het niet. Gevolg een flinke blessure en een paar maanden fysiotherapie. Dit doen we dus niet meer. Nu heeft hij twee paar schoenen ( met tussenpozen van een half jaar gekocht) zodat ook de schoen kans krijgt om te herstellen en hij altijd een goed paar heeft. Ook kopen we ze bij een goede winkel waar ze er de tijd voor nemen ongeveer een uur ben je bezig met passen, lopen en de video's bekijken. Het is interessant om te zien wat een schoen voor verschil maakt bij rennen.

  1. Bij een specifieke keten, of hebben jullie nog zo'n 'maatwerkwinkel' in de buurt? Ik heb wel eens zo'n test gedaan (hoewel die niet een uur duurde), en daaruit kwam wat ik ook prima kon aflezen aan mijn high heels: ik loop met beide voeten naar binnen. Daar m'n schoenen op aanpassen is denk wel fijn, ik weet niet helemaal zeker of ik dat nu bij deze ook al gedaan had.

  2. Wij gaan altijd bij het L.oopcentrum in H.orst. Je begint altijd met je anamnese, lengte gewicht leeftijd, waar loop je (bos of straat) evt. klachten. Dan word je gefilmd met oude schoenen zo zien ze dan hoe je loopt. Hier komt dan een aantal nieuwe schoenen uit. Die pas je steeds en je rent en wordt weer gefilmd. Hier komt dan een goede schoen uit die je zelf goed vind zitten en waarop de beelden ook te zien is dat hij goed is. Onze zoon knakte ook met zijn oude schoenen erg naar binnen en met blessures tot gevolg. Daarna dus altijd hier schoenen gekocht en gelukkig nooit meer last. Ze zijn natuurlijk duurder dan B.ristol maar een andere zoon moest voor zijn opleiding renschoenen hebben dus van school uit de prijs was bijna net zo duur. Wat we het meeste is bijgebleven is de keer dat we de opmerking kregen om eens naar zijn rug te laten kijken omdat ze tijdens het rennen zagen dat een schouder lager was dan de andere. Toen moesten we zeggen dat hij inderdaad een scheve rug (scoliose) heeft dat waren we bij de anamnese vergeten te zeggen omdat hij dit al jaren heeft. Ik vond het knap dat ze dit gewoon zagen tijdens het rennen met kleren aan, want het valt zelfs als hij recht staat in zijn onderbroek gewoon niet op.
   Al met al zijn we zeer tevreden over deze zaak en betalen we graag de ongeveer €130 voor de schoenen.

 7. idd zou zeker nieuwe schoenen halen, denk dat ze 'op' zijn.
  Vaak kun je die schoenen nog wel een tijd gebruiken voor bijvoorbeeld klussen, of als je gewoon chille schoenen in huis wilt dragen.

  1. Haha, ik heb echt nooit schoenen in huis aan! Tenzij ik van buiten kom en bv heeeel nodig naar de wc moet. Maar ik snap je idee. Ze zijn dan vaak idd nog prima voor zaken waarbij je je hele lijf niet zo zwaar belast als het geval is bij hardlopen!

  2. Je kan beter niet je schoenen van buiten in huis dragen, er zit altijd wel een beetje verontreiniging onder je schoenen en dat loop je dan zo je huis in.

   Groetjes Sas

  3. Klopt, het huis wordt veel sneller vies (zie ik dan bij anderen) als je je schoenen in huis aan hebt. Ik ben het van huis uit ook niet gewend, houd niet van de extra herrie die erbij komt kijken en vind het gewoon lekkerder zonder schoenen. Behalve dus als ik het anders in m'n broek doe 😉 Maar dan hoef ik ook alleen maar van de mat een paar meter naar het toilet.

  4. haha ja nee dan wordt je huis alleen maar nog viezer dan kan je beter even met je schoenen doorlopen naar het toilet 🙂

   Groetjes Sas

  5. tsja ik heb drie kinderen en ze moeten van mij hun schoenen uitdoen, maar toch wordt er hier regelmatig met schoenen in huis gelopen als ze dan toch nog even naar de wc moeten/ een speelgoedje mee willen voor onderweg/ ik mijn telefoon of zonnebril vergeten ben 🙂 Ik loop op crocs in huis haha

 8. Het beste kan je je schoenen laten aanmeten, zeker als je veel meters gaat maken.
  Er werd hier geopperd om naar B.ristol te gaan om daar je schoenen te kopen, dit kan je beter niet doen aangezien je naar binnen loopt. Hierdoor kan je gemakkelijk blessures oplopen.

  Groetjes Sas

  1. Ik dacht dat diegene bedoelde de aangeraden schoenen bij Bristol te kopen. Maar ik moet ook zeggen dat ik daar nooit schoenen in die categorie (dus niet b.v. 'hardloop', maar echt voor b.v. naar binnen lopen) heb gezien. Ik heb al even gekeken en er is hier wel ergens een winkel die als het goed is de voeten opmeet en honderden modellen hebt, volgens de website dan. Dus ik ga daar idd mooi even heen, kunnen ze kijken of dat naar binnen lopen nog steeds klopt en kan ik me iets aan laten meten.

  2. o haha ja dat zou ook kunnen dat die gene dat bedoelde, zelf zou ik dat niet zo gauw doen aangezien die mensen toch tijd gestoken hebben in het aanmeten van schoenen en dat je dan vervolgens naar buiten gaat om in een goedkopere winkel die schoenen te gaan kopen

   Ik hou van duurzaam kopen: kringloopwinkels, biologisch en/of waarbij er nog aandacht is voor de klant.

   Groetjes Sas

  3. Oh, dan had ik dat verkeerd begrepen! Maar idd, als je geen klachten hebt, kan dat ook. En bv bij Scapino verkopen ze ook gewoon Nike en Adidas enzo. Ik heb daar mijn hardloopschoenen van nu ook vandaan. Wel dan als het goed is een soort die nog een beetje aangepast is, maar nog niet echt 'echte'.

 9. Ja opzich kun je ze laten aanmeten en dan niet kopen en online naar een aanbieding kijken. Maar dat heb ik zelf dus niet gedaan vanwege de goede service. Maar ik denk dat ik over 2 jaar gewoon online exact dezelfde schoenen koop.

  1. Ik ga gewoon denk ik even kijken. Als ik er schoenen zie die me bevallen en die passen bij m'n voeten, dan neem ik ze mee, tenzij ze écht heel duur zijn. En anders kijk ik ms toch even online. Tenzij de service idd zó goed is, dat ik dat niet wil doen. Maar ik kijk dus eerst even bij een 'gewone' sportwinkel hier in de buurt.

 10. Ik koop mijn hardloopschoenen ook altijd bij het hierboven genoemde loopcentrum. Maar dan moet je wel in de buurt wonen. Voor mij is het 13 km maar er zijn er die er 40 km voor rijden omdat deze goed bekend staat. Precies dezelfde procedure dan hier boven omschreven. Daar kost dit advies €25 geloof ik als je toch geen schoenen koopt. Dat hebben ze – geheel terecht – aantal jaren terug ingevoerd omdat het voor kwam dat mensen dat advies van een uur namen en dan de perfecte schoen ergens online als goedkoopste gingen zoeken. Mascha.

  1. Dat vind ik wel een slimme zet van ze. En zou het als 'gebruiker' ook wel prettig vinden. Ik wil namelijk wel weten wat goed is voor mijn voeten, maar wil dan vervolgens wel ook nog zelf de keuze hebben. En dat ze dan geld in rekening brengen voor hun (zo te horen erg uitgebreide) diesntverlening, vind ik niet gek.

 11. Nee hoor, ik bedoelde niet in de ene winkel laten meten en bij Bristol bv kopen. Zou ik niet eens netjes vinden. Maar als je helemaal geen klachten hebt, maakt het niet uit waar je ze koopt. Maar zoals je zegt dat je naar binnen loopt, zou ik ze zeker aan laten meten. Succes met je keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.