Vragenvuur: over vakanties

Vragenvuur vakantieIk heb bedacht dat ik de woensdagen steeds even gebruik om de vragen uit het blogje Vragenvuur te beantwoorden. Eerder gaf ik al antwoord op vragen over mijn leeftijd, werk, hobby en mijn grootste financiële misser en deed ik uit de doeken of ik er wel eens spijt van heb gehad dat ik in dit huis ben blijven wonen. Ook vertelde ik wat ik zou doen als ik 10.000 euro zou winnen die ik niet mocht uitgeven aan aflossen of sparen. Vorige week vertelde ik over mijn ochtendroutine en persoonlijke verzorgingsroutine en vandaag beantwoord ik een vraag van Spaarmoeder:

Welke vakantiebestemming of type vakantie die je nog nooit hebt gezien/gedaan hoop je in de aankomende jaren te maken?Oei!! Heb je even?

Behalve het plan dat ik eerder noemde, over die RV in het kader van de vraag van Loesje, heb ik niet echt concrete plannen. Wel staan er een aantal dingen op mijn lijstje die me gaaf lijken:

 • Het Noorderlicht bekijken
 • Naar Australië
 • Naar Nieuw-Zeeland
 • Naar Rome
 • Van de oostkust naar de westkust rijden in Amerika. Of andersom, dat mag ook
 • Over de Chinese muur lopen (maar Azië trekt me niet heel echt, het is meer dát dat me leuk lijkt)
 • Die mooie gebouwen in Rusland bekijken (maar ik houd ook niet zo van kou)
 • Naar New Orleans, met name het French Quarter
 • De Golden Gate Bridge een keer zónder dikke misthoop zien
 • Naar Portland
 • Nar Moonstone Beach (een strand aan de westkust van de VS, vol met halfedelstenen :O )

En daarnaast natuurlijk de twee reizen die voor dit jaar op mijn bucketlist staan.

Waar zou jij graag nog heen gaan/wat zou jij graag nog zien?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
  1. In de zomer kan het in Scandinavië en vooral in St. Petersburg alles behalve koud zijn. Die laatste stad zou ik niet eens willen zijn in de zomer. Ik ben er in het voorjaar geweest. Een aanrader 🙂

 1. Ik zou heel graag een eilanden tour willen doen langs de Griekse eilandjes…en dan niet de bekende eilandjes…juist die waar je niets over hoort. Kaapverdië staat ook op mijn lijstje, Cuba, Nepal, Italië en Frankrijk (ben ik nog nooit geweest…). En dan nog wel een aantal landen maar deze staan bovenaan!

  Gr. Boukje

 2. Mooie bestemmingen! Ik heb een ellenlange verlanglijst van reizen en gelukkig heb ik ook al heel veel landen gezien, zo ook China en de Chinese muur… Dit jaar op mijn concrete vakantielijst; Kent UK, Barcelona en Lefkas (Griekenland) voor de tweede keer… Voor 2017 weer plannen voor een verre reis naar Azie, maar die hou ik nog even voor mezelf… Lekker genieten van de voorpret!

 3. Een bootreis door de Middellandse zee (met een kleine boot, geen cruise!)
  Nog een keer naar Rome, om onze honeymoon opnieuw te beleven.
  Samen naar Australië, de VS en ook een keer diep in Afrika lijkt me gaaf.
  Maarja, dromen.. We zullen zien wat er nog van terecht komt.
  Jij hebt ook mooie dingen op je lijst.

 4. Ik wil heel graag het Noorderlicht zien, dit is de eerst volgende bestemming waar ik heen ga. Ik wil er wel graag duurzaam heen en daardoor zitten er nog wel wat haken en ogen aan. Maar uiteindelijk zal ik er komen 🙂

  Groetjes Sas

 5. Jee..ik heb dat helemaal niet. Ik houd ervan om thuis te zijn, of in Nederland niet al te ver weg op vakantie te gaan. Als kind gingen we altijd in het buitenland op vakantie en via school had ik enkele uitzendprogramma`s. Ik was over vrijwel alle niet erg enthousiast, ik vond het vooral niet fijn om van huis te zijn, en er gebeurde nogal eens wat!
  Met mijn ouders ben ik naar Egypte geweest, in de piramides geweest, over de Nijl een met een cruiseschip gevaren. Best leuk maar ook wel eng vond ik het daar. Met een vriendin en mijn toenmalige vriend ben ik nog 2 keer naar Turkije geweest en naar Londen, en met mijn man naar Kreta. Dat laatste is alweer bijna 8 jaar geleden. Momenteel ben ik moeder met kinderen en die behoefte om weg te gaan heb ik helemaal niet meer. Past niet bij mij denk ik. Als je zegt, waar moet je geweest zijn, dan is het Egypte, Caïro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.