Mijn bucket list voor 2016

Ik heb het al eerder gezegd: ik ben niet zo erg van de bucket lists. Niet omdat ik geen mooie dingen wil doen, maar vooral omdat ik niet zo goed kan tegen dingen die je dan ‘geforceerd’ af moet werken in een bepaald jaar. Maar dat is eigenlijk helemaal niet handig! Met mijn financiële doelen heb ik al gemerkt dat het juist veel handiger is om ze eens goed en concreet te noteren, waarom zou dat dan met ‘leuke-dingen-doelen’ anders zijn? En voor sommige dingen (tenminste, een aantal op mijn lijstje), is het juist belangrijk om vooruit te denken. Dan kun je vaak nog wat extra voordeel meepakken! En ervoor sparen natuurlijk, want zoals hier meestal het geval is; niet alles op het lijstje is gratis…

Wat wil ik graag doen in 2016?

1. Naar New York!

In 2014 ben ik voor het eerst alleen op vakantie geweest, om wat uit mijn comfortzone te stappen. Dat heeft me op allerlei manieren zoveel gebracht, dat ik dat eigenlijk nog wel een keer wilde doen. En dan het liefst naar een stad, want dat vind ik nog wel een beetje eng. Nu kun je natuurlijk ook naar Amsterdam of Utrecht gaan, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor de VS. En eerlijk gezegd; naar Amsterdam of Utrecht kan misschien altijd nog wel, naar NYC? Dat weet ik niet! Om overigens zelf ook niet terug te krabbelen, heb ik een paar maanden geleden al geboekt voor 2016. Nu nog even een mooie reisgids scoren (tweedehands natuurlijk, besparen hè! 😉 ) en dan kan de voorpret echt beginnen! Hierover volgt overigens later meer!

2. 10 kilometer hardlopen

Sinds ik daar (ook in 2014) mee begonnen ben, gaat het best goed. Ik kan nu de 5 kilometer en heb ook al een aantal keer de 7,5 aangeraakt. Nu het ritme van drie keer in de week er weer een beetje in begint te komen, wil ik eigenlijk wel een poging doen om naar die 10 te komen. Voordeel: hardlopen is gratis. Nadeel: ik merk dat ik door mijn regelmatige sporten gewoon mijn kleding begin te verslijten! Dus het kan wel zijn dat er straks een keer kosten aan komen.

3. Mooie reis maken

Nee, dit is niet een kopie van punt 1. Ik wil in 2016 ook weer graag een mooie reis met mijn vriend maken. De ideeën en plannen zijn er wel al wat vaag, dus ik weet in welke richting ik kan kijken en waar ik een beetje voor kan sparen, maar er zit nog wel even tussen *nu* en *dan*. Ook hiervoor geldt weer; ik wil dingen een beetje doen zolang ik nog de kans heb. Niet dat ik verwacht dat ik morgen omval, maar je weet nooit hoe je leven binnen een jaar tijd weer kan veranderen.

4. Iets bijzonders doen

‘Iets bijzonders doen’ is wel een beetje vaag, dus ik zal iets duidelijker proberen te zijn: in de afgelopen jaren heb ik steeds als ik de kans kreeg om wat bijzonders te doen, die ook gegrepen. Zelfs als het wat eng leek. Maar daardoor heb ik wel een hoop beleefd: met dolfijnen en zeekoeien gezwommen, op een echte schietbaan gestaan, geracet in een Lamborghini en een stock car, uit een vliegtuig gesprongen, loopings gemaakt in een vliegtuig, een luchtballonvaart meegemaakt, reuzevlinders gezien en nog veel andere dingen. Dit jaar wil ik ook weer graag iets bijzonders doen. Wat weet ik nog niet precies, maar met de reisplannen in het achterhoofd weet ik bijna wel zeker dat ik weer ergens tegenaan loop.

5. 12 boeken lezen

Dit jaar wil ik ook meer gaan lezen. Gewoon, omdat ik daar altijd heel veel uithaal. Maar omdat ‘meer’ niet zo heel concreet is en ik normaal gesproken binnen een dag wel een boek uitlees, lijkt 12 (één per maand) me helemaal niet zo’n gek plan. Ik heb er dit jaar in ieder geval vast één gehad (waarover nog een review komt), dus ik loop mooi voor op mijn (denkbeeldige) schema.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

En hoe ga ik dit dan doen?

Voor mijn doelen heb ik voornamelijk drie dingen nodig: doorzettingsvermogen, motivatie en vooral geld. Dat laatste is misschien nog het makkelijkst, omdat je daar concreet dingen voor kunt doen. Wat dan? Ik heb – zeker met oog op de verkoop/verhuizing – nog bergen spullen die ik kan verkopen op Marktplaats. In de afgelopen jaren heeft me dat behoorlijk wat geld en ruimte opgeleverd. Nu kan ik het allebei erg goed gebruiken, dus dat lijkt me reden genoeg om weer eens wat extra advertenties te plaatsen.

Ook wil ik aan geld komen door het juist te besparen. Waar ik bijvoorbeeld normaal gesproken allang zo’n gaaf lichtgevend (of reflecterend) outfitje gekocht had om zogenaamd ook écht in het donker te gaan rennen, wacht ik nu tot ik online een mooie deal tegenkom. En voorlopig heb ik nog niets gekocht (ik heb namelijk ook gewoon knipperlichtjes van de Action van een euro), dus dat gaat helemaal goed. Daarnaast doe ik natuurlijk mijn stinkende best om wat extra klussen binnen te harken.

Dan hebben we nog doorzettingsvermogen en motivatie. Eigenlijk vallen die een beetje samen. Het leuke is dat wat dat betreft m’n wensen wat in elkaar overlopen. Als ik namelijk nu ga hardlopen, dan denk ik vrijwel doorlopend aan New York. Dat had ik de vorige keer dat ik alleen op vakantie ging ook; dan heb ik echt het idee dat ik bewust aan mijn eigen kracht aan het werken ben, waardoor ik alles wat daar op mijn pad komt wel kan doen. En daarnaast weet ik zeker dat ik straks ook – net als ik nu soms nog wel doe – na die twee reizen weer flink wat heb om op te teren. De tijd gaat met hardlopen normaal niet zo snel, maar als je in je hoofd nog eens een keer die prachtige vakantie beleeft, dan ben je ineens weer een stuk sneller bij huis!

Oh, en boeken natuurlijk! Die koop ik met mijn leessnelheid echt niet nieuw, dat is zonde van het geld. Ik kijk dan liever even op MP of de weggeefhoek voor leuke en voordelige boeken, het liefst in de buurt. Als ik spannende boeken lees, dan is dat een (volgens mij) betere ontspanning dan tv kijken en als ik motiverende boeken lees, dan kom ik daardoor echt in beweging. En dan begint het kringetje van hardlopen, geld verdienen voor reizen, uit mijn comfortzone stappen enzo weer.

Heb jij een bucket list? Of als je net als ik niet zo dol bent op dat woord: heb je dingen die je dit jaar graag zou willen doen of beleven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Dat zijn mooie vooruitzichten! Ik heb zelf ook een bucketlist, maar niet voor een specifiek jaar. Er staan dingen op die ik in mijn leven nog een keer wil doen. Zo wil ik bijvoorbeeld nog een keer vliegles nemen.

 2. Een mooie bucket list zeg! Ik heb zelf ook een bucketlist. Daar staan dingen op die ik in mijn leven en keer gedaan wil hebben. Er staan momenteel nog twee dingen op: een parachutesprong maken en met het gezin een mooie reis maken naar, bijvoorbeeld, Australië of het gebied ten zuien van San Francisco. Zowel de oost- als westkust van Amerika en Canada heb ik reeds bezocht.
  Overigens, er zijn ook ervaringen op mijn pad gekomen die niet op deze lijst stonden. Zo heb ik naar aanleiding van een proefduik in Nederland diverse duikopleidingen gevolgd en duik actief in met name Nederland. Zo mooi! En het geeft mij zoveel innerlijke rust! Ik kan dan ook niet wachten tot ik weer volledig hersteld ben om weer te mogen duiken 🙂

  1. Dat kan ik me voorstellen, dat je dat mist! En ook mooie plannen! Dat is trouwens voor mij ook een beetje om niet een té strakke lijst aan te houden; ik wil juist ook ruimte houden voor dingen waar ik helemaal niet aan gedacht zou hebben.

 3. Leuke lijst!
  Misschien ook een idee om je reflecterende jasje voor je verjaardag te vragen? (Of een bijdrage ervoor) dat doe ik wel met dingen die ik wel wil, maar geen absolute must zijn.

  1. Ja, dat is zeker ook een optie! Daarnaast houd ik het ook even in gedachten voor bonnen die ik verdien met enqueteprogramma's enzo. De tweedehands optie valt dan weg, maar het kan alsnog behoorlijk schelen, zeker in de uitverkoop.

 4. Wat ik mis, zijn opmerkingen over je eventuele nieuwe huis. Heb je daarover concrete plannen? Schiet het op met de verkoop?
  Ik zou me kunnen voorstellen dat bepaalde grote reizen, activiteiten niet doorgaan als je het toekomstige huis van je dromen tegenkomt namelijk.

  1. Op zich is dat nu nog niet echt actueel. Ik heb dit nog niet verkocht en kan daar ook maar beperkt invloed op uitoefenen. Het blijft toch een wat lastig segment. Als het wel verkocht wordt, dan is het plan in de eerste instantie om samen te wonen in het huis van mijn vriend. Mochten we dan toch ineens ons droomhuis tegenkomen, dan zou dat de plannen misschien wel wijzigen, maar ik kan me niet voorstellen dat dat binnen een half jaar gebeurt (mijn huis verkopen, droomhuis tegenkomen, zijn huis verkopen, droomhuis kopen; we willen echt niet met twee huizen zitten). Die reizen zijn wel 'gepland' voor de periode tot pak 'm beet september, dus die zijn dan al achter de rug. En voor de rest maakt een ander huis in principe niet veel uit.

 5. Mooie bucketlist. En doelen die heel realistisch zijn. Zelf heb ik ook een kleine lijst. Graag wil ik een aantal handwerkprojecten afwerken dit jaar, eerder mag ik van mezelf niet aan een nieuw groot project beginnen. En ik wil echt heeeeeel graag 10 kg afvallen. Die zijn er in de afgelopen 2 jaar aangekomen en nu wil ik ze toch wel heel graag weer kwijt. Ook zou ik weer wat boeken willen lezen. Er was een tijd dat ik wel zo'n 80 boeken per jaar las, maar dat was voor het bloggen en zo. Ik neem jouw plan over; 1 boek per maand, moet lukken…
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 6. Ik heb meer een reisbucketlist. Ik wil nog zoveel zien van onze mooie wereld….
  En in welke volgorde het gaat gebeuren, maakt me niet zo heel veel uit…

  Gr. Boukje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.