Iewl, rode cijfers!

Het ging zo ontzettend de goede kant op met m’n spaarsaldo, maar nu lijken er alleen nog maar rode cijfers op me af te komen. Bah! De verklaring ervoor is erg eenvoudig; de rekeningen beginnen binnen te stromen.

De hulp voor mijn arm gaat waarschijnlijk zo’n €300 kosten, wat ik zelf moet betalen omdat ik de magerste verzekering met het hoogste eigen risico heb. Zonder eigen risico had ik het door het verplichte eigen risico alsnog zelf moeten betalen, maar goed. €250 ervan moest al betaald worden, dus dat is al van m’n rekening verdwenen.

Vervolgens kwam de rekening van het hele rioolgrapje. Bijna €400. Je kon op de factuur wel zien dat ze het allemaal netjes berekend hadden, maar ze zijn gewoon 2 keer geweest, waarvan 1x bijna een hele dag. Daarnaast is er nog allemaal materiaal verbruikt, dus het voelt wel een beetje ‘jammer’, maar het is niet anders.

Dan pakt ook het tuinproject nog flink duurder uit, maar daarvan hebben we nog geen rekeningen gehad. Het grondwerk moet nog betaald worden. Ben heel benieuwd wat dat gaat kosten, want we konden er niet bij zijn, dus weten niet of het om 3 of 4 uur werk ging. Bovendien levert het nog extra kosten op, want tijdens het grondwerk is – je geloof het bijna niet – weer een deel van de riolering stuk geslagen. Zagen we laatst pas. Gelukkig lijkt het niet zo’n enorm drama te zijn, maar het is wel vervelend. Klagen heeft niet zoveel zin, want het is toch vaak voor eigen risico, omdat zij ook niet (kunnen) weten wat er in de grond zit. Dit was overigens wel in mijn beleving vooral veel stommiteit, want voor dit stukje stak er zelfs wat uit de grond. Maar goed, ik moet nu goed afwegen of ik daar stress van wil hebben, of dat ik het maar naast me neer leg en vooruit kijk en ik geloof dat ik maar voor dat laatste ga. Ik mag deze maand weer meewerken met en groot project, dus hopelijk ziet het financiële plaatje er aan het einde van de zomer weer een stuk zwarter uit. Wat overigens niet tegenvalt is hoe de tuin eruit komt te zien, die mensen leveren tot nu toe erg mooi werk!

Vandaag hopelijk een gewone werkdag, gisteren was het een erg lange en morgen moet ik weg, dus ik moet vandaag best een hoop doen. Ik hoop dat het allemaal een beetje doorgaat, dan kan ik met een beetje geluk zo rond het avondeten klaar zijn. Ben ik ook wel even aan toe!

Financiële tegenvallers; herkenbaar? En hoe ga jij ermee om? Probeer je ze vooral zoveel mogelijk in te perken, of laat je het los en kijk je vooruit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Wij hebben een ruime buffer waar een evt tegenvaller uitbetaald word, dan is de buffer dus even wat minder en dat vind ik heel vervelend.
  Die moet dan voor het gevoel zo snel mogelijk weer omhoog.
  Maar echt rood staan? nee de laatste 30 jaar niet meer.
  Ik zou er ook enorm van gaan stressen denk ik.
  Zo'n buffer werkt bij mij enorm goed voor mijn gemoedsrust

 2. Je zou kunnen informeren of de mensen verzekerd zijn voor deze schade aan het riool? Wij hadden laatst ook iets van een ander kapot gemaakt (per ongeluk natuurlijk), dit is door onze verzekering netjes betaald.

 3. Ooh balen! Betaal alles maar zo gauw mogelijk, dan ben ik er maar vanaf. Net ook, er stond toch weer wat op de rekening, gelijk de belasting en de tandarts betaald. Nu is het er weer af en dat geeft wel rust. En maar niet meer naar kijken dan.

 4. Wij gaan ook een financieel pittige maand tegemoet. We krijgen een zonneboiler en HR ++ glas (dat is natuurlijk vrijwillig), moeten 930 euro aan inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet betalen (dat heb je als je inkomen anders dan uit loondienst hebt) er zijn de afgelopen maand de nodige mensen jarig geweest, er trouwt deze maand een familielid, er moet weer waterschapsbelasting en zorgverzekering betaald worden, en de bankrekening en de spaarrekening loopt weer leeg waar ik bij sta…toch ben ik altijd weer voldaan als het gelukt is.
  Er komt vast nog een rekening van een ziekenhuis, maar dat wordt pas eind van het jaar of begin volgend jaar, want het is een doorlopende behandeling.

 5. Hopelijk helpt de hulp voor je arm, je kan toch maar beter geen lichamelijke klachten hebben. Dat daar dan weer direct zoveul voor betaald moet worden is minder :(,
  groet

 6. Vragen jullie wel altijd een indicatie als je werkzaamheden laat uitvoeren? Hoeveel uren ze inschatten en ook op welk moment ze (telefonisch bijvoorbeeld) met jullie moeten afstemmen als ze meer tijd nodig hebben of als er tegenslag is? Verder is het altijd goed om aannemers attent te maken op leidingen enz en af te spreken wie aansprakelijk is wanneer er schade ontstaat. Nu is het riolering. Zou ook elektriciteit of gasleiding kunnen zijn en wat dan?
  Sterkte met je arm trouwens-
  Loonlijstmama

  1. Ja, het liefst een vaste prijs, maar als dat niet kan, dan een indicatie. Alleen hier waren we niet bij dat het uitgevoerd word en die man zei dat het ergens tussen de 3-5 uur zou zijn, maar dat het ook afhankelijk was van wat ze tegen zouden komen. De tuin is duurder geworden omdat er nog wat dingetjes bij kwamen, maar daarvan hebben we ook wel weer vooraf gevraagd wat dat ging kosten.

  2. Ik merk om me heen bij bevriende kleine zelfstandigen dat de meerwaarde overleggen veel scherper en eerder gevoerd gaan worden. Je moet er veel sneller boven op zitten en dan maar het werk stop laten zetten. Beter dan achter af nog er over moeten beginnen.
   Groet Maamke

 7. wij betalen dit soort dingen van de buffer. we hebben geen potjes voor diverse doelen. alle extra dingen die niet van het maandgeld gaan komen van die spaarreking. balen maar geen probleem omdat we al jaren goed oplettne wat we met ons geld doen dankzij goede sites op inernet hou ik inkomsten en uitgaven al jaren bij 🙂

 8. Heb gisteren net mn auto weer opgehaald, moest gekeurd worden én her en der wat dingen vervangen worden. Hoop dat het tussen de 5 en 600 euro klaar is, maar dan zal ik wel geld van mn spaarrekening moeten halen…Doet zeer, maar ik HEB het geld, dus mag niet klagen…Maar vind het zo zonde van mn mooie ronde spaargetal!

  Gr. Boukje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.