Zomeronderhoud

Het leek even zo mooi: temperaturen die in de ochtend al boven de 20 graden uitkwamen. Maar als wat we nu hebben een indicatie is van de rest van de zomer, dan wordt het behoorlijk triest. En ook een stuk lastiger om zomeronderhoud uit te voeren! Daarvoor is het toch wel fijn als het even een beetje mooi weer is.

Bij mij vallen een paar dingen onder zomeronderhoud. Als ik er tenminste aan denk, ik moet ook eerlijk zeggen dat ik juist heel vaak op het ‘moment supreme’ (lees: als het te laat is) ontdek dat ik beter iets had kunnen doen. Een voorbeeld daarvan is het leeghalen van de goten. Dat kun je natuurlijk het beste in de zomer doen, zodat je goten tijdens regenbuien lekker door kunnen spoelen. Als ik dat tijdens die warme dagen van vorige week gedaan had, had ik gisteren niet met de plassen in mijn navel gestaan. Maar goed, lesson learnt en de volgende keer dat het een beetje droog is, check ik ze allemaal eens goed.

Ook niet onbelangrijk; kleine plekjes bijwerken in het schilderwerk. Een deel ziet er hier prima uit, een ander deel krijgt behoorlijk wat zon en gaat daardoor toch sneller achteruit. Dat kan alleen eigenlijk weer niet op de té zonnige dagen, maar met nat weer schiet het ook niet op. Ik spoor dus eerst de plekjes op en ga er daarna dan wel mee aan de slag.

Ook ragen is wel eens handig. Dat scheelt weer ontzettend met ramen wassen. Niet dat ik dat supervaak doe, maar dat hoeft ook niet, omdat ik raag. Ook een mooie voor droog weer, anders smeer je die spinnenwebben natuurlijk over de ruit heen.

Daarnaast zal ik ook weer even alle roostertjes open zetten, zodat het onder het huis weer goed door kan tochten. In de winter is dat niet echt lekker, maar in de zomer kan het prima. Is volgens mij ook beter voor het hout 🙂

Heb jij nog puntjes op je zomeronderhoudlijst staan? Misschien ook van die dingen die jij vergeet (of die ik er nu niet bij heb, omdat ik ze vergeet)? En los je die zelf op, of heb je daar een bepaald budget voor apart gezet.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
  1. Dat kan ook, maar nu het in de lente en zomer soms ook heftig tekeer kan gaan, is het net zo makkelijk om het dan al te doen. Het is ook weer niet zo (tenminste, hier niet) dat er alleen in de herfst wat in valt. Maar de herfst is natuurlijk wel een periode om het even extra goed in de gaten te houden.

 1. Mijn huis heeft een plat dak. Voor de hemelwaterafvoer heb ik met kippengaas een roostertje gemaakt. Super!
  Ik met mijn linkerhanden en nee, die worden nooit rechts, is heerlijke verwennerij.

  1. Check je dat roostertje dan ook wel eens? Dat lijkt mij ook wel wat, maar ik begreep wel dat je dat ook in de gaten moet houden, omdat de bladeren er dan misschien niet IN kunnen gaan zitten, maar de boel wel van de bovenkant af kunnen dekken.

 2. Als ik dit lees ben ik weer even extra dolgelukkig met mijn appartement! Zomeronderhoud? Uuuuh, helemaal niets, heerlijk! Als ik dan terugdenk aan mijn voormalige jarendertigwoning in Dordrecht… Dakgoten, balkon, balkonhek, overkapping boven de voordeur, voorzetramen, veranda, tuinbestrating en uiteraard de tuin… Brrrr… moet er niet meer aan denken! Mijn huisje in het bos in Drenthe heeft moet wel schoongemaakt aan de buitenkant, maar omdat ik daar nu niet ben, is dat ook niet aan de orde… #leveninhetnu #eenvoudigleven #rust

 3. Nu onze vuren kozijnen volledig vervangen zijn door kunststof exemplaren, is schilderen niet met aan de orde. De tuin blijft dan over qua onderhoud, en de goot van de schuur. Die van het huis is zo hoog, dat daar niets bij kan. Hoewel, er zit nu een nest in. Straks eens een hoge lader lenen om te kijken wat daarvan weg moet worden gehaald als je jongen zijn uitgevlogen.

 4. Weet je zeker dat je die roosters in de wintermaanden dicht moet doen onder je huis? Ik denk dat je huis beter ademt met de roosters open, of verlies je in de winter te veel warmte daardoor?

  Ik doe ook altijd een beetje onderhoud in de zomermaanden buiten maar ik moet zeggen dat ik er niet altijd even veel zin in heb omdat het dan lekker weer is en ik dan liever andere dingen doe.

  Groetjes Sas

  1. Ik verlies er in de winter wel heel veel warmte door. Bovendien (niet dat dat zegt dat het goed is) hadden de vorige bewoners ze gewoon helemaal dichtgestopt met sponsjes ofzo. Ik zet ze aan de zijkant dicht door er een tegel tegenaan te zetten (niet echt hermetisch). Aan de voorkant zitten volgens mij ook kleine openingen, daar doe ik niets mee. Ik hoop hiermee dan net die combinatie te hebben van niet heel veel warmte verliezen, maar ook niet de boel afsluiten.

 5. Hier gaat het meestal om de tuinklussen, of -klusjes, want het is maar een kleine tuin. En de dakranden van trespa, die moet ik nodig nog eens schoonmaken en dan in de autowas zetten. Dan worden ze veel minder snel vies. Ik deed dit al een paar jaar geleden een keer en nog steeds zien ze er goed uit.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  1. Dat is een goede tip! Ik heb hier zo'n uilenbord van trespa. Nu is dat wat mij betreft een klusje voor de volgende bewoners, maar van in de autowas zetten had ik nog niet eerder gehoord. Wie weet komt dat nog van pas!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.