Handig en niet zo handig

Soms ben ik nét even wat te voortvarend. Vorige week meldde ik nog enthousiast dat ik mijn overbodige ING-rekening had opgezegd. Stom genoeg heb ik echter niet het saldo van die rekening eerst overgemaakt naar mijn eigen rekening. Dat gaat natuurlijk een stuk sneller dan wachten tot de ING dat een keertje doet! Ik kan ook nog eens niet goed terugvinden hoe lang het duurt, maar ergens staat me iets vaags bij van 3 weken. Wel zonde, want met de rente van nu (lees: bijna niets), is het toch fijn als je geld niet bij de bank staat, maar gewoon op je eigen rekening…

Wel handig: ik heb de afgelopen week behoorlijk wat opgeruimd. Veel dingen zijn gratis opgehaald, maar ik heb ook best wat dingen kunnen verkopen. Ik denk dat ik van de week weer even een ritje naar de bank doe, zodat ik de paar contante bedragen ook weg kan brengen. Ik had bedacht om alle ‘huisgerelateerde verkopen’ op een aparte rekening te zetten, zodat ik uiteindelijk precies kan zien wat dat uiteindelijk nog opgeleverd heeft. Bovendien heb ik nu toch niet speciaal ergens geld voor nodig, dus het maakt ook niet uit als dat in een apart potje zit.

Het sparen gaat nu even iets minder hard en ik moet nog even alles rechttrekken rondom de vakantie, maar het lijkt er nu in ieder geval op dat het wel goed gaat komen met mijn doelen voor 2016. Dan vind ik het even iets belangrijker om mijn focus deze weken op het werk en praktische dingen te leggen, dan op puur sparen. Verkopen enzo gaat natuurlijk wel gewoon door; ik weet toch weer steeds nieuwe dingen te vinden waar ik ook wel weer afscheid van kan nemen 😉 Toch fijn, als je steeds wat minder materialistisch wordt.

Merk jij dat ook, dat spullen steeds minder uitmaken? Misschien een logisch gevolg van consuminderen, of meer een ‘er zijn belangrijkere dingen in het leven’-gevoel?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Wij merken dat zeker ook! Het is denk ik een gevolg van bewuster omgaan met alle aspecten rondom besparen/consuminderen.

  Verstandig om de opbrengst van verkopen meteen op een rekening apart te zetten. Als het in huis is, is de kans toch aanwezig dat je het voor andere doeleinden gebruikt, al was het maar om andere kosten hiervan te betalen teneinde hierop weer te besparen 😉

 2. Ach jammer van dat saldo ja. Het was vast niet een enorm bedrag, anders zou je het niet vergeten zijn vermoed ik 😉

  Hier steeds meer dingen weer aan het vinden om op marktplaats te zetten. Soms bedenk je opeens iets, en kun je het verkopen. Mooi toch!

  1. Daarom is het extra stom.. het was mijn Emergency Fund van €1000 dat ik erop had gezet 😐 Nou ja, dan is het straks een keer een verrassing als het wél binnenkomt. En fijn is dat ja, blijk je toch meer op te kunnen ruimen én levert het meer op 😀

 3. Hier ook al heel wat "zooi" of verkocht of naar de kringloop gebracht of weggegeven! Heerlijk, ruimt mooi van op! Het geld wat we verdienen met de verkopen gaat apart in een potje en dat gaat dan mee op vakantie om leuke dingen mee te gaan doen, boottochtje, jeeptour, noem maar op! En ongemerkt, samen met het lege flessengeld, tikt het behoorlijk aan op jaarbasis!!

  Gr. Boukje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.