Mysteryshopping: ik heb er weer één!

Geld verdienen met mystery shoppingToen we spaarden voor het dak, deed ik het bijna aan de lopende band, mysteryshopping. Nu ben ik er alweer een tijdje uit, omdat ik het te druk heb met m’n eigen werk of de opdrachten van het type zijn dat me tegen de borst stuit (iets kopen na een uitgebreid adviesgesprek en dan direct terugbrengen, daar heb ik moeite mee).

Nu werd ik echter gebeld of ik toch niet eentje zou willen doen. Om eerlijk te zijn: eigenlijk niet. Ik ben namelijk inmiddels al zo’n 6 keer in de betreffende winkel geweest, met hetzelfde scenario. En een aantal van die keren heb ik dezelfde mensen getroffen. Daar kun je niet echt blij van worden, want dat moet toch een keer opvallen? Mijn laatste keer is inmiddels maanden geleden en er was een verhoogde vergoeding voor, dus ik heb toch maar ‘ja’ gezegd. Morgen maar even doen, meteen de vragenlijst invullen en wachten tot de beloofde €17,50 weer op mijn rekening wordt bijgeschreven.

Weer een hypotheekaflossing

Wat hopelijk vandaag nog wordt bijgeschreven, is een grote betaling die ik nog tegoed had. Als dat zo is, dan kan er meteen weer een hypotheekaflossing worden gedaan, dus dat zou wel fijn zijn. Anders is het wachten tot na het weekend en wachten is niet mijn sterkste kant 😉 Die aflossing moet ineens wel onder vermelding van ‘looptijdverkorting’ of ‘lastenverlaging’. Beetje vreemd, want volgens mij betaal je bij aflossingsvrije hypotheken alleen rente over het deel dat open staat en ben je dus automatisch bezig met lastenverlaging als je daarop aflost. Of zou dit een nieuwe manier zijn om meer geld binnen te krijgen, dat je dezelfde rente blijft betalen, maar eerder klaar bent? Beetje vreemd, want als je zelf die bespaarde rente steeds weer naar de aflossing mikt, ben je uiteindelijk toch ook eerder klaar? Nou ja, maakt ook niet uit. Zij hoeven het niet voor ons te bewaren, dus ik zal het netjes doen onder vermelding van ‘lastenverlaging’. Er is (en wordt nog) lang genoeg aan me verdiend!

Over wachten gesproken; waar totaal niet op gewacht hoefde te worden, was het materiaal voor de tuin. Er stonden 7 werkdagen voor de levering, maar ik werd de dag na het bestellen al gebeld of het over een half uurtje gelost kon worden. Prima, dan is het maar in huis. Nu nog het voorbereidende werk doen en een afspraak maken met de beste man die gaat helpen en dan komt het helemaal goed.

Vandaag qua werk op zich een vrij drukke dag, maar hopelijk ook nog wat tijd om van het zonnetje te genieten. Ik heb de tuinslang al verlegd, zodat ik de moestuin makkelijk water kan geven. De lekkere stoel staat klaar om een boekje te kunnen lezen en er was gisteren veel te veel eten, dus over koken hoef ik me ook geen zorgen te maken!

Hebben jullie nog plannen voor deze prachtige dag? En toevallig ook zo’n brief gekregen van de bank?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. vandaag ook werken (oppassen) dus lekker buiten in de tuin zitten, misschien even een stukje wandelen met beidekids in de duowagen (10 maanden en bijna 11 maanden) en tussendoor wat huishouden en natuurlijk de kids eten geven, spelen, drinken etc.

 2. Ik heb ook al lang niet meer aan mystery shopping gedaan. Meestal omdat ik dan ook iets moet kopen. En dat kun je dan later wel terug krijgen, maar dat vind ik toch niet zo prettig.

  1. Deze is niet dat je wat terug moet brengen, die doe ik liever helemaal niet meer (en leveren nog €5 minder op, dus €12,50). Naar deze winkel moest ik toch nog een keer dus toe maar, maar het is mijn hobby ook zeker niet. Ik doe liever wat minder opvallends, b.v. gewoon ergens tanken en kijken of de prullenbakken aanwezig zijn ofzo. Maar het is idd niet het leukste werk en levert ook zeker niet de hoofdprijs op.

 3. Shopte in 2007 voor omgerekend 3 euro per uur als mystery shopper.
  Dat stuk schrijven, vragenlijst printen, naar de winekl, zeuren in de winkel, opletten, terug naar huis, leverde toen omgerekend 3 euro per uur op.
  In de Randstad bezocht ik vele winkels. Favoriet waren de enquetes voor de Consumentenbond. Prijzen zoeken en in spreadsheet plaatsen. Leverde per uur veel meer geld op.

  1. wow… een beetje vergaderen en emailen levert per uur zo'n zes keer meer op… netto.

   Klinkt toch als vrij ondankbaar werk dat mysteryshoppen.

 4. Hier nog een mysteryshopper! Na de eerste drie keer shoppen hoorde ik dat ze niet altijd uitbetaalden. Daarom daarna op betaling gewacht, en vandaag gekregen, dus ik ga er gewoon weer mee verder!
  Voor mij is het heel voordelig: ik ben studente, woon in een studentenstad, alle winkels zitten twee straten bij de universiteit vandaan. Reistijd is dus misschien tien minuten, verder ben ik hooguit een kwartier in de winkel en een kwartier bezig met een enquete. Dat is toch mooi 12,50 ofzo voor nog niet eens een uur! Voor mij als studente is dat echt heerlijk, zeker omdat ik erg van winkelen houd en het op deze manier betaald kan!

 5. Looptijdverkorting of lastenverlichting… Da's volgens mij meer een term die bij lineaire hypotheek wordt gebruikt. 🙂 Daar kun je er namelijk voor kiezen dat je vaste verplichte aflossing dan ook direct wordt verlaagd als je een extra aflossing doet. Of dat je juist het aflosbedrag hetzelfde houdt en dus de looptijd verkort… Als je begrijpt wat ik bedoel 🙂

  1. Ja, dat dacht ik dus ook! Dat heeft toch helemaal geen zin bij een aflossingsvrije hypotheek? Daar betekent een aflossing volgens mij automatisch allebei, want je betaalt minder rente per maand (=lastenverlichting) en als je blijft aflossen, dan ben je uiteindelijk hopelijk eerder laar (=looptijdverkorting).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.