Joepie: het geldschip is er!

Ik had m’n blogje van gisteren beter vorige week kunnen schrijven, want prompt was de langverwachte betaling dan tóch binnen! Het was uiteindelijk (door de wisselkoers) toch wat minder dan waar ik op gehoopt had, maar je hoort mij niet klagen, want m’n spaarsaldo gaat weer helemaal de goede kant op 🙂

Meteen een aflossing de deur uitgedaan, al de zesde dit jaar! Hopelijk lukt het deze maand nog om er nog eentje bij elkaar te sparen, maar dat zal spannend worden. Volgende maand wordt het qua inkomsten iets minder, maar nog steeds meer dan waar ik begin dit jaar op rekende, dus wat dat betreft gaat het prachtig. Met de Marktplaats-verkopen gaat het op het moment wat minder, maar misschien dat dat weer wat aantrekt als ik nieuwe advertenties ga plaatsen. Zou mooi zijn, want dat zou weer net het duwtje op kunnen leveren dat ‘nodig’ is om de doelen die ik mezelf voor juni gesteld heb te behalen.

Bovendien kunnen we nog wel wat reserve gebruiken op de verbouwingsrekening, want we voelen toch wel heel sterk de behoefte om ook meteen een klein stukje van het pad af te laten bestraten. We hebben er waarschijnlijk nog wel genoeg stenen voor, maar kunnen het niet zelf, dus het zal wel wat extra kosten, bovenop het toch al (voor ons) heftige kostenplaatje. Aan de andere kant is de tuin dan wel helemaal klaar en behoorlijk onderhoudsvriendelijk, waardoor we vanaf dat moment gewoon alleen nog maar hoeven te genieten van de tuin, in plaats van tegen werk aan te schijten. Ja, de moestuin vraagt natuurlijk wel om aandacht en het gras moet gemaaid worden, maar dan is het overzichtelijk en goed bij te houden, iets dat het in de afgelopen jaren gewoon écht niet is geweest. Dat brengt ook weer een rust met zich mee waar we graag wat voor betalen. Het is immers toch eenmalig.

Vandaag is het verder weer druk aan het werk, ik kreeg er vannacht nog een opdracht voor morgen bij, dus deze week wordt behoorlijk stressvol. Aan de andere kant pluk ik daar over een paar maanden financieel weer de vruchten van, dus maar even doorzetten 🙂 Bovendien is het niet nieuw; de vakantieperiode is voor mij altijd een drukke werkperiode, gelukkig wel.

Is dit voor jullie een drukke periode, of wordt het naarmate de vakantie dichterbij komt juist wat rustiger?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Ik werk in de gezondheidszorg dus merk weinig verschil. Straks als de schoolvakantie begint wordt het wat rustiger. Manlief heeft een eenmansklusbedrijf en is erg druk. Vakantiegeld wordt toch vaak besteed aan verbouwingen in huis…

 2. mijn oppaskindje gaat nog niet naar school dus qua werk geen verschil. dochter wel naar psz en gym en dat dus in de vakantie niet.. even niets moeten maar ook even geen structuur meer in de dagen.. als t mooi weer is niet erg dan speelt ze heel de dag buiten maar met minder weer toch wel even zoeken naar wat we dan gaan doen. ben zelf niet zo goed in structuur aanbrengen 😉 wel evt tijd om op de dagen dat oppaskindje er niet is er lekker op uit te gaan naar kinderboerderij, eens een stuk fietsen etc. lukt nu vaak niet omdat zoontje nog veel slaapt als we thuis zijn.

 3. Ik krijg inderdaad ook net weer allemaal opdrachten binnen. De eerste maanden van het jaar vielen me nogal tegen, zeker in tegenstelling tot de afgelopen jaren, maar de komende maanden ben ik van werk voorzien. Gelukkig maar, want het is als freelancer altijd weer spannend of je volgende week nog wat geld verdient!

 4. Veel drukker. Voor mijn vakantie moet er heel veel voorbereid worden zodat het in die 3 weken gewoon (vanzelf/automatisch) verder gaat. Zo wie zo is de zomer veel drukker op mijn werk (seizoensgebonden)

 5. Waar ik zeer zeker in zou investeren, is worteldoek onder het pad. Zo'n spijt dat wij dat destijds niet hebben gedaan! We moeten nu de bestrating eigenlijk opnieuw leggen, want het onkruid groeit er genadeloos tussen. En niet bij onze buren, die worteldoek er onder hebben!
  Loonlijstmama

 6. Heerlijk dat je schip binnen is!
  Ik werk in de zorg en juist als het vakantietijd is, is het voor ons drukker, want dan moeten alle open diensten door onszelf ingevuld worden… Maar dat geeft niet, mijn eigen vakantie komt steeds meer in zicht, over 6 weken zitten wij in Roemenie.
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.