(Moes)tuinperikelen

Moestuinieren

In de afgelopen week hebben alle tuinplannen behoorlijk de wind mee gekregen. Hier druk bezig geweest met het helemaal leeg maken van de vijver, het uitgraven van planten die verzet/weggegeven moeten worden, enzovoorts. Ik heb nog twee planten die naar de moestuin mogen, waaronder een druif. Daarvoor wil ik alleen eerst een soort rekje maken, waardoor die daarna niet meer verplaatst hoeft te worden. Dat is mooi iets voor de komende dagen. Ik zat al te kijken naar zo’n soort schuttingpaneel, maar weet niet of dat ideaal is. Tips zijn welkom 🙂 De druif staat er nu wat zielig bij, half scheef en groeit alle kanten op, dus dat moet beter kunnen.

Investeren in de tuin

Verder wordt het zo langzamerhand ook tijd om vast wat spulletjes te bestellen. Er zit even levertijd op en dan kan ik straks ook een afspraak in gaan plannen voor het werk dat ik zelf niet kan doen. Wel even zuur dat de gespaarde centen dan weer verdwijnen, maar het is wel heel fijn als de tuin straks op orde is, goed bij te houden is en er gewoon netjes uitziet. Bovendien krijg ik er nog een stuk privacy bij, dat is ook niet verkeerd. Ik hoop dat het half juli helemaal klaar is. Misschien dat er dan nog wat vlinderstruikjes oid geplant moeten worden, maar dat heeft niet zoveel haast. Het belangrijkste is een plekje om te zitten en een afscheiding, waardoor je lekker uit het zicht zit.

Boekhouding

Ondertussen ben ik heel hard bezig met de boekhouding, die is bijna klaar om naar de accountant te gaan. Ik heb dit jaar geïnvesteerd in een nieuw programma en wil zoveel mogelijk zelf doen. Hopelijk scheelt dat weer in de kosten voor de accountant. Het zou mooi zijn als ik op een gegeven moment helemaal daar vanaf kon, maar op dit moment weet ik er gewoon nog te weinig vanaf en is mijn boekhouding niet echt altijd in optimale vorm. Maar dat is wel mooi iets om naar toe te werken!

Verder is het hier wat rustig geweest, maar ik kreeg eigenlijk de ene spoedklus na de andere. Gisterenavond laat weer eentje, die vanavond terug moet en eigenlijk bedoeld is voor twee mensen. Als ik flink doorwerk, kan ik het alleen en daar kies ik dan ook voor, want dat betekent ook dat de volledige betaling voor mij is en dat kan ik goed gebruiken 🙂

Nu dus weer snel aan het werk en hopelijk vanmiddag nog even het zonnetje opzoeken in de tuin! Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Behalve werk ;( geen plannen.
  En euh kun je de druif misschien langs een stel beton-netten haag leiden, redelijk stevig, goedkoop en na twee jaar zie je niets meer van het betongaas,
  suc6

 2. Ik moet nodig aan het schilderwerk. Ik was zondag begonnen en heb de kozijnen beneden geschilderd aan de binnenkant. Gisteren kwam ik erachter dat de verf niet goed gedekt had en heb ik ze nog een keer gedaan.
  Gisteren heb ik boven verder nog op twee slaapkamers kozijnen geschilderd en die ga ik zo schuren en nog een keer schilderen.
  Komende week staat het hier helemaal in het teken van schilderwerk want het is nu droog en de afgelopen jaren hebben we in de zomer veel regen gehad. Voelt ook wel lekker om het zo vroeg in het jaar klaar te hebben.
  Morgen doe ik de houten garagedeur en dan ga ik beginnen aan buitendeuren, dakrand van de garage en de regenpijpen.

  Goed om te lezen dat je zoveel klussen krijgt!
  Groetjes en werkze vandaag,
  VeggieMo

  1. Dankje! Het schilderen zit er voor vandaag weer op.
   Lekker dat jullie het vorig jaar hebben gedaan. Wij hebben vorig jaar een deel van het huis door een schildersbedrijf laten doen. De rest doen we zelf. Binnenshuis hadden we anders nog niet gedaan, maar voor de verkoop is het wel beter.

   VeggieMo

 3. Succes met de klus! Wel lekker straks weer extra inkomsten 🙂 Ik ga proberen een baby in slaap te krijgen, een stukje te typen, de was af te halen en op te vouwen, drie keer op en neer naar school fietsen, opruimen (administratie en koelkast) en vast nog veel meer.

 4. Hier? Kijken of alles nog genoeg water heeft, nog een aardappel poten, de badkamer schoon maken, afwassen en nog een hele armwarmer (zo goed als helemaal dan) breien… Oh, en zelf nog een blogje schrijven xD

 5. Van druiven heb ik helemaal geen verstand dus ik kan je geen tips geven. Het zal allemaal wel heel erg mooi gaan worden bij jullie, dat geloof ik direct. Hoe gaat het trouwens met je beukenhaag? Slaat die goed aan?
  Werk ze dan nog even vandaag, en vanmiddag even lekker in de zon. Ik rij straks naar Klarenbeek, daar woont mijn broer. Ongeveer anderhalf uur rijden. Hij wordt vandaag 50 dus daar moet ik wel even bij zijn natuurlijk…
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. De druiven bij ons op de moestuin. Grote ronde palen van Gamma. Daar tussen ijzerdraad om steun te geven. Gaat ook heel goed voor de frambozen.
  Alhoewel ik tussen de palen groen waslijndraad heb gespannen.

  De druif in mijn achtertuin, haken in de erfafrastering en daaraan groen waslijndraad.

  Fijn dat er meer geld binnen komt. Misschien iets met het uitgekeerde vakantiegeld van klanten te maken, zoals die twee mensen?

 7. Vandaag boodschappen gehaald, even langs de ING (had wat vragen over de nieuwe spaar actie) en vanmiddag moet ik werken van 3-10. even bikkelen dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.