Moestuin, heeft het nog zin?

Vorig jaar ging het supergoed met mijn moestuin. Door de tuinverbouwing ben ik er dit jaar heel erg laat bij. Ik kan eigenlijk nu pas weer een beetje bij de moestuin komen en vraag me af of het nog veel zin heeft om dingen te zaaien. Ik heb nog een hoop dingen als boontjes, wortels, courgette etc. en in principe ook meer dan genoeg ruimte om in de zon, schaduw en halfschaduw te planten. Maar heeft het nu nog zin? In mei kon het volgens mij nog wel, maar nu lijkt het wat spannender te worden. Daarnaast moet ik de moestuin qua velden sowieso nog inrichten, dus het is nog wel iets meer werk dan alleen wat zaden in de grond stoppen.

Ik zit eigenlijk een beetje met de afweging tijd en inspanning/wat het oplevert. Qua inspanning heb ik er op het moment niet zoveel zin in, maar het is wel altijd genieten als je een verse voorraad eten uit de tuin haalt. Zeker nu ik gezonder eet is het fijn om dat ook aan te kunnen vullen uit de tuin, dat voelt altijd zo ontzettend rijk. Wat dat betreft zou het dus fijn zijn als het nog zin heeft om te planten…

Wat zouden jullie doen; nog even letterlijk flink aanpoten en toch nog iets oogsten deze zomer/dit najaar, of het laten gaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
  1. je vaagt aan ons wat te doen, maar je geeft zelf al het antwoord . Er gaaf niets boven vers geoogste groente en fruit. Dus nog even inspannen en van de winter ben je er nog blij mee

  2. Gewoon lekker doen. En het is ook rustgevend op de momenten dat je er even doorheen zit met je lijstjes en zo. Misschien een goede ontspanning die ook nog wat oplevert?

  3. Ik heb 2 grote aardbeienplanten en 2 tomatenplanten. Een tot twee keer per week heb je er een lekkere middagsalade van. Stukje toast, stukje makreel en smullen maar.

  4. Het kan nog best, en alles wat groeit en bloeit geeft toch voldoening. Eind oogst – spinazie, sla, andijvie, boerenkool en sla kan toch altijd….

  5. Tja, de kosten zijn het niet he om nog wat zaden te zaaien, je kan het altijd proberen. Alles komt nu 10 keer sneller omhoog dan in januari ofzo en met een milde herfst…

  6. Heb je niet één of andere kennis die ook tuiniert en nog wat 'reserveplantjes' heeft die hij niet meer zal gebruiken ? Ik heb vorige week nog een aantal extra tomatenplanten bijgezet die ene van onze buren zou wegdoen. Onze aardappelen waren net uit de grond dus ik had 'plaats'….
    Momenteel staan er ongeveer 120 tomatenplanten in de tuin…. liesbet

    1. In de herfst komen er nog aardbeienplantjes, verder begreep ik dat het voor veel dingen al te laat was om over te zetten… Overigens heb ik nog wel een hele voorraad zaden, dus het hoeft in principe niets te kosten om alsnog de moestuin in te richten, behalve tijd en energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.