Kapper

Na een jaar of drie moest het er toch eindelijk eens van komen: een bezoekje aan de kapper. Na een paar verhuizingen vond ik het vinden van een nieuwe kapper zo lastig, dat ik meestal maar zelf de schaar pakte. Met lang en vrij dik haar knip je toch niet zo snel verkeerd. Omdat het nu toch echt wel weer tijd werd voor een model (puntjes werden wel erg droog en de lijn was met de beste wil ter wereld niet echt meer recht te noemen), heb ik toch maar een afspraak gemaakt.

Een uur later was ik €20 lichter, een mooi kapsel rijker en had ik besloten dat ik een krulborstel wilde. Ik weet het, niet echt consuminderig, zuinig of zero-waste-achtig, maar fatsoenlijk haar is ook wat waard. Ik had een heel kleine krultang, die breng/geef ik weg, zodat het in huis niet extra ruimte inneemt. Op zich werkt die tang goed, maar hij is niet zo heel dik, waardoor ik twee uur met mijn haar bezig kan zijn, voor je resultaat ziet. Ik twijfel nog of ik ook afstand zal doen van mijn Carmen Krulset; mijn resultaten zijn daarmee ook niet altijd om over naar huis te schrijven.

Ik heb niet direct een nieuwe afspraak gemaakt, eerst maar eens kijken of het echt nodig is om elke zes weken te gaan. Dat zal (voor mij én het budget) namelijk wel even wennen zijn. Hoe doen jullie dat; knippen jullie je haar zelf, ken je iemand of ga je gewoon helemaal niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Ik ben nu 3/4 jaar niet geweest. Heb laatst wel de uitdunschaar zelf gehanteerd. Ik voel me altijd opgelaten bij de kapper, al die modebewuste vrouwen met hun sterke parfummetjes en zo. En ik hou ook niet van zo'n 'net bij de kapper geweest hoofd' . Dus tja, meestal knip ik zelf de puntjes er af tot ik er echt niet meer uit zie….:)

 2. Ik heb lang haar en draag het vaak in een paardestaart. 1 keer per half jaar ga ik eens naar de kapper en laat er enigszins model inknippen met het voornemen om het vaker los te gaan dragen. Dat hou ik ongeveer 1 1/2 week vol waarna ik het toch weer vastzet met een clip. Ook ik heb eens in een opwelling zo'n krulborstel gekocht. Het ziet er zo simpel uit als de kapper het doet maar ik heb er het geduld niet voor. Ik kies dan toch altijd weer voor gemak, gewoon luiheid 😉

 3. Ik ga naar een vrouw die zelf op zolder een eenmans(of vrouws) kapsalonnetje heeft. Is 13 euro per keer, en ik ga ongeveer een keer in de 2 of 3 maanden.
  Als aankomend lerares moet ik er op letten dat ik er representatief uit blijf zien, en ik heb erg lastig haar, dus zelf knippen wordt niets. En als ik het laat groeien krijg ik kale plekken omdat het zo dun is. Dus de kapper is bij mij noodzaak.

 4. Ik heb makkelijk haar. Het is krullend en (nog steeds) 🙂 donker.
  Ik laat het groeien tot ik de lengte zo lang vind dat het lastig wordt en ik het zat ben. Ik ga zo'n 2 keer per jaar naar de kapper. Ik kan mijn man geen groter plezier doen als met zo'n opgestoken bos krullen rond te lopen, dus dan heeft hij ook er ook zo af en toe zijn lolletje van!
  Lieve groet uit de casa

 5. Ik heb heel dun en weinig haar. Een kapster van de thuiszorg heeft jaren geknipt,omdat ik niet naar de kapper kon. Toen ging gemak voor een leuk kapsel. Nu heb ik een kapsalon gevonden,met een kapster die nog iets leuks van mijn piekjes maakt. Die houd ik in ere,al kost het me iedere 8 wk 20 euro. Groeten Izerina

 6. Ik laat mijn haar zo één keer in de vijf weken knippen. ´k Heb een korte boblijn en dat wil ik ook kort houden, dus.. Ik betaal er 25 euro voor per keer. Omdat ik zelf kapster ben knip ik de rest van het gezin zelf. Dus wij zijn voor 25 euro in de vijf weken klaar met z´n vijven!

 7. Ik ga zelf twee keer per jaar naar de kapper. Ik knip mijn man elke zes weken en ga dit ook met zoonlief doen denk ik. Want ik vind mannen veel vlotter met kort haar. Dochterlief gaat nog niet naar de kapper, noch heb ik haar ooit bijgeknipt. we laten het gewoon groeien. Ik denk dat als ze drie is, het wel geknipt moet worden.

 8. Ben 7 jaar geleden voor het laatst geweest om het van zwart met rood, weer blond te krijgen. Eens in de zo veel tijd knip ik wat dode puntjes. Ook van manlief, die is volgens mij nog nooit geweest lol… Zijn haar is een meter lang.

  Ook de kindjes gaan niet naar de kapper. Omdat ze 'puntjes bijknippen' niet begrijpen en omdat ik het gewoon zo zonde van het geld vind. 's Ochtends kan ik het of ik doe een staart in that's it.

 9. Ik ga morgen weer. Ik ben bijna drie maanden niet geweest. Het is wel een hap uit het budget, want ik laat het ook kleuren.
  Jongste zoon en vriendin hebben een kapster aan huis. Voor de helft van de prijs. Misschien moet ik ook zoiets zoeken.

  Liefs Frederique

 10. Mijn kapsel moet onderhouden. Ik verwacht en vraag erom dat het zo wordt geknipt dat ik er ca 10 weken "mee toe" kan. Soms is er iets speciaals, een feestje of zo, waarvoor ik twee weken eerder ga. Dan probeer ik de keer erna te rekken tot 12 weken.
  Het kost wat maar dan heb je wat. Als je een kapper naar de zin hebt, zoek je niet snel een andere puur om daar 5 euro mee uit te sparen.

 11. Ik bof met een dochter die kapster is,maar toen zij dat nog niet was, ging ik iedere 4 a 6 weken naar de kaper,heb een kort koppie en dat vraagt veel verzorging kwa knippen.
  Maar ik had het er graag voor over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.