Lush

Af en toe kom ik op de website van Lush. Voor wie dat niet kent; dat merk heeft heerlijke zeepjes, crèmes, bruisballen, shampoo’s en alle andere verzorgingsartikelen die je je kunt bedenken. En het leuke ervan is dat ze allemaal natuurlijk zijn, zonder chemische meuk erin. En anti-dierproef. En als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het wel aan dierproeven.

Maar als ik op die website kom, ben ik er meestal zo weer vanaf. Erg goedkoop is het namelijk niet. Laatst was ik eens in een ‘echte’ Lush-winkel en kon ik het – ook deels door het ontzettend vriendelijke en behulpzame winkelmeisje, dat uitgebreid liet zien hoe alles schuimde en enthousiast voordeed hoe je haar eruit zag als het ‘strandhaar’ was – niet meer weerstaan. Ik kocht een shampoo/conditioner-bar, de ‘sexbomb’ voor in bad, een crème en nog wat spulletjes en kreeg nog wat proefjes mee.

De shampoo/conditioner-bar heb ik inmiddels geprobeerd. Het geurtje is even wennen, maar wel lekker. Het werkt ook makkelijk, je wrijft dat ding heen en weer in je haar, een paar keer, en hebt dan genoeg om je haar in te smeren. Tot nu toe lijkt het wel goed te werken, het geeft wel volume en m’n haar wordt er zacht van. Ik ben ook vooral benieuwd naar de langere termijn, normaal gesproken heb ik altijd gewone (lees: met chemisch spul) shampoo. Daar heb ik op zich ook geen klachten over, hoewel het met mijn haar (veel, zwaar) op zich wel heel fijn zou zijn als het wat extra volume heeft, zodat het niet zo snel instort. Voor nu lijkt het dat effect wel te hebben, maar ik gebruik het nog te kort om er echt veel over te kunnen zeggen.

Natuurlijk ga ik de rest ook uitproberen en als dat bevalt, dan denk ik dat ik mezelf toch eens wat vaker met zoiets verwen. Maar dan wel weer gewoon uit de winkel, want dat is toch een heel andere ervaring dan zo’n webwinkel.

Ken jij Lush? En heb je ook favoriete producten/aanraders? Of zou je het wel een keer willen proberen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. En of ik Lush ken! 😀 Ben er echt helemaal dol op. Maar inderdaad, het is wel bizar duur! Ik heb ook zo'n zeepje die ik als shampoo gebruikte, maar Sander had hem op kleur uitgekozen voor in de badkamer en niet op haartype. Dus mijn haar reageerde niet echt super op die shampoo, maar dat is niet de schuld van Lush.

  Mijn favoriete producten: American cream (conditioner) , rockstar zeep en alle bruisballen die zoet ruiken 😉

  1. Ik ben er nog niet zo bekend mee dat ik 1) een idee heb wat de bovenstaande dingen zijn of 2) zelf favorieten heb, maar ik word wel heel blij van die lekkere geur die nu uit m'n badkamerkastje komt.

   Inderdaad wel heel verleidelijk om iets op kleur of op geur uit te kiezen, maar op functie is handiger 😉

  1. Ja die bevalt goed, ik heb alleen niet heel erg dik haar. Keertje uitproberen. Ik ga binnenkort ook een keer naar de winkel lekker kijken en uitproberen 🙂 dit had ik online besteld na aanleiding van recencies

  2. Zeker doen! Dan kun je het ook ruiken en je mag vrijwel alles proberen. Ik weet niet of ze het met alles doen, maar ik kreeg van één ook een proefje mee, dat sneden ze er gewoon vanaf. Ook wel prettig, want dan kun je eerst even kijken of het bevalt.

 2. Lush heeft geweldige producten, maar… Helaas gebruikt Lushniet alleen natuurlijke ingredienten. Zo bevat de overheerlijk ruikende douchegel The Olive Branch het als zeer schadelijk bekend staande Sodium Laureth Sulfaat, SLS. Op de website van Lush staan alle ingredienten vermeld. Lush natuurlijk? Nee, ook dit blijft weer een kwestie van etiketten lezen…

  1. Ja, daar was ik inderdaad ook achtergekomen. Had een keer van iemand een shampoo-bar gekregen en ging vervolgens naar de website. Helaas niet alles helemaal natuurlijk dus 🙁

 3. Ik ken het zelf niet echt, maar een van mijn dochters is er helemaal gek op. Als zij een weekendje weggaat gaat ze eerst altijd even bij de Lush winkel in Den Haag langs om een paar spulletjes te kopen die ze dan meeneemt. Een verwenweekend, daar horen verwenspullen bij zegt ze dan… Ik heb wel een keer wat cadeau gekregen van haar, heerlijk…
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Liefs,
  Mirjam

 4. Zelf ben ik weg van de BIG shampoo, voor meer volume bij fijn haar. Ik krijg nogal snel allergische reacties op mijn hoofdhuid, en bij de shampoos van Lush krijg ik ze niet en het ruikt lekkerder dan de neutrale shampoos die te koop zijn bij de drogist. Voor na het sporten heb ik altijd de Ultimate Shine, een vaste shampoo van Lush, ook heerlijk.
  De producten zijn niet goedkoop maar je hebt er maar heel weinig van nodig.
  Groeten, Josefien

 5. Ik gebruik al jaren de Karma Komba shampoo bar van Lush. Ik ben er gek op en het is wel wat duurder dan m'n normale shampoo maar ik doe er maanden mee. Dus ik vind het perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.