Tante

En dan ben je ineens niet meer de jongste generatie in de familie. Nou ja, het duurt nog heel even, maar over ongeveer een maand word ik voor de allereerste keer tante. De afgelopen maanden heb ik me vooral druk gemaakt om de vraag wat ik in hemelsnaam moet geven. Ik heb eigenlijk nooit echt veel te maken gehad met baby’s. Ik heb vroeger wel een blauwe maandag opgepast, maar ben nooit echt van het type geweest dat als een havik op elke baby in de buurt afsprong. Dat komt waarschijnlijk ook omdat baby’s meestal gaan huilen als ik in de buurt kom, maar dat terzijde. Het is niet dat ik er een hartgrondige hekel aan heb (dat kan wel later komen, als het onbeschofte mormels worden, maar gelukkig zijn er ook nog mensen die hun kinderen wél opvoeden), maar ik kom er gewoon niet veel mee in aanraking en weet dus ook niet zo heel goed wat ik er mee moet.

Maar goed, nu komt er dus voor het eerst eentje in de familie en dan wordt het ‘echt’. Voor andermans baby’s kun je nog wegrennen, maar dit is familie, da’s anders. Hoop ik. Maar wat geef je in hemelsnaam? Een baby zelf heeft volgens mij nog amper besef van dingen en zijn/haar ouders zijn van het type dat helemaal losgaan in allerlei babywinkels, dus er zullen ook niet veel praktische dingen zijn waar je ze een plezier mee kunt doen. Ik wil ook niet iets geven dat vrij snel ergens in de kast terecht komt en waarvan het dus in feite zonde is dat ik er geld aan uit heb gegeven. Het moet dus zo’n zeldzame combinatie van praktisch-maar-niet-voor-de-hand-liggend-dus-nodig-en-ook-nog-mooi zijn.

Nu weet ik dat er vrij veel bloggers mét kinderen mee lezen, dus vandaar dat ik de vraag hier maar even opwerp: waar zat jij écht op te wachten toen je een kindje kreeg? En om het wat moeilijker te maken; waar zou je nog verrast door worden als je van het type bent dat alles heeft/koopt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

55 Comments
 1. Bij mijn derde vroeg ik vooral kleding, de rest had ik immers al! Natuurlijk kreeg hij ook speelgoed, met als gevolg dat ik nu voor de tweede keer zijn voorraad moet uitdunnen… het arme kind is nog geen 8 maanden oud!
  Maar waarom vraag je niet gewoon wat ze willen hebben? Als ze niks weten: kleding, maatje 56, dan wordt het altijd gebruikt!

  1. Dat heb ik inderdaad gevraagd en dan weten ze niets. Dat is een beetje het lastige, want aan de ene kant krijg je er wat dat betreft niets uit en aan de andere kant kunnen ze weer heel precies zijn in wat ze willen. Dus dat je vooraf niets te weten krijgt, maar dat je er achteraf dan blijkbaar toch 9 van de 10 keer naast zit… En daar moet je je niets van aantrekken, maar dat vind ik weer lastig.

 2. Toen onze dochters werden geboren kregen wij een hobbelschaap, een ondefinieerbaar speeltoestel voor baby's, kleding die ik helemaal niet mooi vond of helemaal de verkeerde maat in dat seizoen, dat had allemaal niet gehoeven wat mij betreft.
  Als je als tante een wat groter kado wilt geven, maar wel iets waar ze iets aan hebben, kun je ook gewoon even wachten. De eerste keer dat je komt geef je iets kleins, een slab of een paar sokjes ofzo, en je zegt dat je later graag iets wilt geven wat ze nog nodig hebben. Vriendinnen van mij deden het zo, uiteindelijk kreeg ik van hun een hele mooie luiertas die echt graag wilde.

 3. Ik kreeg zelf bij al mijn kinderen het eerste bestek( vaak alleen vork en lepel) zilver met hun naam erin gegrafeerd vond ik erg leuk….(degene die t gaf had t 2dehands/antiek gekocht )

 4. Zilveren rammelaar. Heeft mn moeder althans altijd veel succes mee 🙂
  Of een pakket tijdschriften en de krant van de datum waarop het kind geboren is, leuk voor later.

  Het is echt niet normaal wat kinderen allemaal krijgen, ik vind het altijd erg lastig om iets leuks te verzinnen. Iedereen heeft alles al en de smaak van de kersverse moeder is ook vaak lastig te bepalen!

 5. Oh, zo'n klean kanteen fles met dop & tuitbekertuitje misschien? worden hier erg intensief gebruikt. eerst als tuitbeker en nu gewoon als drinkbeker.

 6. Wij kregen bij de geboorte van onze kindjes vooral kleding : van zelfgebreide tot gekochte merkartikelen. Aangezien ik eigenlijk totaal geen kledij nodig had omdat ik van mijn schoonzus zowel jongens- als meisjeskledij tot ongeveer 4 jaar mocht gebruiken, heb ik elk zo goed als elk cadeautje die ik kreeg en die ik mooi genoeg vond om zelf weg te geven als geboortecadeau weggeven. De minder mooie dingen en het zelfgemaakte heb ik zelf gebruikt voor onze kindjes maar al de rest diende als cadeautje. Dat leverde me een besparing op aangezien ik bij geboortes zelf geen cadeautjes moest kopen maar er gewoon eentje uit mijn voorraad kon nemen….liesbet

 7. Oei moeilijk. Er werd mij ook vaak gevraagd wat ik wilde hebben en ik wist nooit een goed antwoord. Ik vond kadobonnen voor kinderwinkels altijd wel fijn. Ik kon dan later iets kopen wat ik echt nodig had. Kleertjes vond ik meestal wat minder. Het was vaak niet mijn smaak of niet passend voor het seizoen. Vaak worden nieuwbakken ouders ook met kleertjes overladen waardoor je zo veel hebt liggen dat veel slechts 1x of helemaal niet wordt gedragen.

  Wat ik wel een erg leuk idee vond, is dat iemand een keer een hele mooie quilt heeft gemaakt voor in het bedje. Je kunt dat ook doen door een dekentje te breien. Een dekentje is altijd handig. Ik gebruikte dat ook vaak in de maxi-cosi, de box of op de grond.
  Ook kreeg ik van een vriend leren schoentjes/ slofjes. Daar was ik ook erg blij mee.

  En waar ik achteraf ook blij mee was waren bordjes, beker en bestekje. Ik gebruik dat nu nog elke dag.

 8. Je kunt natuurlijk altijd een luiertaart maken: luiers heb je nooit teveel en het scheelt weer een pak kopen. Die kun je eventueel opleuken met lekkers voor de ouders (als ze zoetekouwen zijn) klein knuffeltje, grappig rompertje, t-shirtje, e.d.Kijk voor ideëen op het www.
  Ik zou wel even informeren of er niet iemand anders op het idee is gekomen van een armbandje of bestekje: 1 van onze kinderen heeft wel 3 besteksetjes en een ander had 2 armbandjes (jongens kregen ook armbandjes).
  Je kunt ook op het www op zoek gaan en een kledingstuk uitzoeken waar je bv. de naam van de kleine op kunt laten drukken. Zelf heb ik wel goede ervaringen met een webwinkel die dat verkoopt, maar ik weet niet of je op die reclame zit te wachten.

  WG

 9. Een houten krukje, beschilderd in eigen kleuren/naam/etc.Ik weet dat in Culemborg zo'n winkel zit.De moeite waard om eens op internet te kijken,ze sturen het desgewenst op.

 10. Omslagdoeken van badstof (met zo'n hoekje omgeslagen zodat het hoofdje erin past) zodat je ze (ook) als handdoek kan gebruiken. Vond ik zelf erg handig. En gebruikte het iedere dag.
  M'n moeder had er zelf iets op geborduurd (alleen op de buitenkant van het omgeslagen hoekje) zodat het persoonlijk werd. En je kunt voor de kleur even overleggen wat ze zelf graag willen.
  Groetjes, Ineke

 11. Via internet kan je een spenenketting kopen met hun naam erop. Vond ik erg handig. Aan de ene kant maak je de speen eraan vast en aan de andere kant zit een knijpertje wat je aan bijvoorbeeld het truitje kan vast maken. Spugen ze hun speen uit dan ben je hem niet kwijt maar bungelt hij aan de ketting. Je kon toen kiezen uit verschillende houten kralen voor die ketting.

 12. Je kunt op internet boekjes laten drukken waarin het kind een rol speelt. Dat heb ik laatst gegeven en de ouders vonden het erg leuk. Er zijn behoorlijk wat verschillende boekjes, meeste zijn geschikt voor kinderen van 0-8 jaar dus ze kunnen er lang mee doen. Eerst voorlezen door de ouders en later zelf lezen. Prijs is globaal tussen de 15 en 25 euro.

 13. Je bent spaarzaam, waarom dan niet voor de baby een zilveren, spaarpot. Die heb je in alle vormen en maten en misschien kan je zelfs de naam erin laten graveren evt. met geboortedatum en met de eerste spaarcentje. Met een briefje erbij met daarop bijvoorbeeld ….(naam baby) studiefonds.

  Ik ben net als jij wat betreft babies en weet ook nooit wat ik moet kopen.

  Succes.

 14. Een boekje, met de belofte dat je een keer komt oppassen als de ouders samen op stap willen (als ze niet te ver weg wonen tenminste).
  Niet meest praktische maar wel mooiste kado's kregen wij van de grootouders: zilveren geboortelepel met inscriptie, en professionele fotosessie bij een half jaar.

 15. Wat ik erg leuk vond om te geven (en mijn zusje om te krijgen) is een kraammand met daarin tien (kleine) kadootjes voor de baby, mama en papa voor de eerste tien dagen. Iedere dag een pakje uitpakken. Een pakje was bijvoorbeeld mama's lievelingschocola en een ander pakje een flesje van papa's lievelingsbier. voor de baby ( een meisje) een bedelarmbandje, waarvoor zij nu voor iedere verjaardag een bedeltje krijgt.andere kadootjes: een slabbertje, een zelfgemaakt spenenkoord, een hangertje van onze overleden moeder,een shirtje.

  Als je op tijd ermee begint kun je vaak redelijk goedkope kadootjes vinden. En de moeite om de kadootjes uit zoeken werd erg gewaardeerd!

 16. ik zou iets kleins geven eventueel iets wat ze kunnen bewaren voor later zodat je nichtje of neefje kan zien wat je gegeven hebt en als je dan verder nog iets wilt geven zou ik ook voor kado bonnen gaan,vaak krijg je voor de eerste paar maanden heel veel kleding en speelgoed eigenlijk veel te veel en moet je na een paar maanden heel veel zelf kopen omdat de baby dan overal uitgegroeid is en overal mee uitgespeeld is , dan is het leuk als je dan nog wat geld of bonnen hebt om zelf wat mee te kopen.ook leuk vind ik een spaarrekening openen en daar dan bij iedere verjaardag een bedragje op te zetten en dat te geven als het kind een jaar of 18 is,maar dat is niet voor iedereen weggelegd en ligt ook aan de grootte van je familie.

 17. Hier in België is het de gewoonte een geboortelijst te leggen in een babywinkel. Ik ben net bevallen van een eerste kindje (zoontje) en bij mij stonden erop (we hebben ons laten gaan voor de lijst, écht nodig hebben we het niet allemaal, maar dan hebben de mensen de keuze en weten ze dat wij het ook allemaal graag zien). Een wandelwagen, een maxicosi, een adapter om de maxicosi op de wielen van de wandelwagen te zetten (niet romantisch of mooi maar één van de allerhandigste dingen ooit), beddengoed, speelbox, kinderstoeltje, badje en toebehoren (washandje, zo'n handdoek met driehoekje voor hoofdje, tetradoeken, badthermometer, nagelschaartje en zo), wat flesjes, een sterilisator, een tutje, een knuffeldoekje, doseerdoos voor poedermelk (ook al geef ik nu borstvoeding. We hebben er bewust geen kolf op gezet, omdat niemand dat ooit geeft, maar dat gebruik ik verder wel echt vaak en heb het heel hard nodig), bordjes en bestekje, een kinderstoel met toebehoren, een draagzak voor de baby/draagdoek (kan je even vragen, lijkt me een heel mooi cadeau, maar ze moeten wel even uitzoeken wat ze het liefste willen, want daar zijn heel veel soorten in), slaap/trappelzakken, traphekje, mobile, zo'n wippertje (wordt hier ook erg vaak gebruikt)…

  Verder ben ik een echte lezer, en ben altijd héél blij met mooie prentenboeken, of voorleesboeken. Zelf maak ik er vaak een sport van om een kinder/jeugdboek te vinden waarin een belangrijk personage de naam van het kind draagt. Lukt niet altijd, maar toch vaak. En anders is één van de leukste prentenboeken, die ik standaard cadeau doe: "over de kleine mol die wou weten wie er op zijn kop gepoept heeft". Geniaal, supermooi geïllustreerd, superleuk gevonden einde, en kindjes vanaf een zekere leeftijd vinden 'poep' altijd wel grappig – al is het hier helemaal niet schokkend of vuil… Ik heb er uuuuuren voorleesplezier aan beleefd, bij al heel veel kindjes…

 18. Oh, sorry, wij hadden ook een 'pamperrekening', en hebben ons kindje peter gemaakt van een kindje uit SOS kinderdorpen, en dat ook vermeld op het kaartje, zodat de mensen weten dat een deel van het geld daarheen gaat…

 19. Een staafmixer is superhandig om voedsel te pureren. Echt consumindercadeautje. KOst niet veel en je spaart er veel geld voor dure Olvaritpotjes mee uit.

 20. Wij hadden de gehele baby uitzet al klaar tegen de bevalling (bijna allemaal lekker tweedehands) en dus vroeg ik meer praktische zaken: kleren in al wat grotere maten (die ze konden dragen rond maand 6 en later), pampers (ook in verschillende maten) en andere, praktische gebruiksproducten (babyzeep, lotions, doekjes, zo van die dingetjes). Degene die dat niet zagen zitten, gaven een envelopje. Ik moet zeggen, ik was voor het eerste jaar goed voorzien van pampers.

  Misschien een combinatie pakketje zoals ik genoemd heb, met dan misschien wat verzorgingsproductjes voor de nieuwe mama? Dat zou een leuk cadeautje zijn, denk ik zo 🙂

 21. Ik had voor mezelf een ketting gekocht van het merk "Proud Mama ". Google maar eens. Hele mooie prentenboeken was ik erg blij mee. Ik las hierboven het boek van de kleine mol… Die is echt heel leuk, die heb ik ook gekregen. En de eerste van Dale, en de tweede van Dale heb ik ook. Daar worden woorden en begrippen op een speelse manier uitgelegd. Bij mijn zoontje een favoriet. Succes, en geniet van je rol als tante.

 22. Bij de geboorte van obze tweede dochter heb ik het geboortekaartje gedrukt gekregen op hout. Ik vond dit echt origineel. Het hangt nu in haar kamer en is voor later ook erg leuk. Het is door timber.print gedaan. Mocht je het willen zien kan ik een foto nasr je doormailen.

 23. Ik heb ook weinig met kinderen, ben er ook vaak onhandig mee. Gelukkig is die van mij een makkelijke engel, dus ik heb geboft.
  Ik geeft meestal een klein prentenboekje, wat leuk is om voor te lezen als het kindje wat groter is. Een een klein houten speelgoedje.

  Ik was zelf vooral blij met spullen die ik niet meteen kon gebruiken, want die heb je al genoeg en krijg je al genoeg.

  Voor mijn neef en nicht heb ik het wel grootser aangepakt. Voor neef een klein houten krukjes voor in de kamer, beschilderd als een kabouterstoeltje. En voor nichtje een mooie lamp in de vorm van een paddenstoel, rood met witte stippen. Die bleef altijd aan als ze ging slapen.

  Dat was voor mij uitzonderlijk, maar ja ik heb maar 1 zus…..

 24. Wat herkenbaar! Zowel je algemene gevoel over baby's als het feit dat je voor de eerste keer tante wordt. Ik ben ondertussen alweer iets meer dan een jaar tante en vond het ook zo lastig om een mooi cadeau uit te zoeken. Veel is erg afhankelijk van de smaak van de ouders en een 10 dagen pakket kregen ze al van beide ouders.Ik wou graag iets blijvends geven als enige tante. Ik heb er voor gekozen een aantal wat kleinere cadeautjes te geven. Als eerste een knuffeldoekje, erg leuk nu dat ze daar nu nog iedere nacht mee slaapt. Daarna de naam van de baby in houten letters. Die hebben het eerste jaar in de woonkamer staan pronken en staan nu op de babykamer en ik vermoed dat die er nog staan wanneer mijn nichtje uit huis gaat (en dan misschien zelfs wel mee gaan). Later nog een slab gegeven met de tekst: Toevallig is mijn tante de allerleukste. Al deze cadeautjes zijn ook zelf te maken wat het misschien nog wel specialer maakt.

 25. Sophie de Giraffe!Is een eco, veilige knabbel en sabbel giraffe, ook verkrijbaar met bijtring. Zoooo leuk! En duurzaam en geschikt voor jongens en meisjes. Oa verkrijgbaar bij Lievenatuurlijk4kids.nl.

  Ook heel leuk (ook voor later) het boek De Stoute Kabouter. Hierin kun je de namen van het kind, papa, mama en eventuele huisdieren laten verwerken. Ouders vinden dit geweldig! Verkrijgbaar bij http://www.boek-met-eigen-naam.nl.
  Heel veel succes, enne je vindt het vast geweldig om tante te zijn!

 26. Ik heb al een paar keer het voorleesboek van Jip en Janneke cadeau gegeven. Er zijn geloof ik vier of vijf kleine deeltjes, maar ik ging voor het grote boek met echt alle verhaaltjes erin. Dat blijft leuk en dan hebben ze er ook nog wat aan als er nog een tweede kindje bijkomt…
  Alvast gefeliciteerd hoor, met dit tante worden…
  Lieve groet,
  Mirjam

 27. Een armbandje gegraveerd voor een meisje en een mooie speld voor een jongen.
  Als speelgoed wat het hier erg goed gedaan heeft is een houten karretje met schuifdeksel dat allemaal blokken in zich heeft.
  Of een boekje laten maken over de geboortedatum van de baby. Is erg mooi. Staat zelfs het voorpagina nieuws in van die dag. Ook het sterrebeeld.

 28. Voor mijn jongste neefje kocht ik een blankhouten blokkenwagen en op de deksel plakte ik met gekleurde houten letters zijn naam. Het eerste kindje van de buren heb ik een boek van Dikkie Dik gegeven waar ook een DVD in zit!

 29. Gefeliciteerd met het tante schap. Ik ben al meer dan 70 keer tante.
  Mijn standaard cadeautje is een boekje. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het bederft niet, ze groeien er niet uit. Makkelijk allemaal.
  Op mijn achtste was ik voor het eerst tante. Nu ben ik iedere keer oud tante.

 30. Gefeliciteerd alvast!
  Voor iets blijvends kun je wel leuke dingen van het geboortekaartje (laten) maken (van de voorkant dan, niet van het geboortekaartje zelf) Wij kregen voor elk kind ook een knuffel met een shirt aan met de naam van het kind erop. Erg leuk! Maar dan moet je wel wachten tot het kind geboren is.

 31. Ik kreeg voor elk meisje een klein fleece dekentje, zowat formaat de helft van een normaal fleece deken; heel handig! Ik heb ze vaak gebruikt.

  Kledij vond ik altijd leuk om te krijgen, maar je moet er wel op letten dat je de juiste maat in het juiste seizoen koopt. Vaak kan je een gekregen iets niet aandoen omdat het in het juiste seizoen totaal niet past. Een kledingbon is in dit geval beter. Maar onpersoonlijker en het gaat om dichte familie.

  Ik kreeg ook badjassen in maat 2 jaar, met hun naam geborduurd op de rug. Leuk en wordt heel vaak gebruikt nu!

  Voor het geval je meter van het kindje zou worden, kan je een spaarrekening openen waarop je elke maand, ik zeg maar wat, 5 euro stort; dit wordt een mooi cadeau op een later moment in het leven van dit kindje. Maar dit doe je beter enkel voor je metekindjes, anders lopen de kosten in de toekomst misschien hoog op…

 32. Een zilveren armbandje met de naam erin. vond ik erg leuk om te krijgen, voor de kindjes.
  Of het allerleukste om te krijgen vond ik een hemakadobon. Van mijn broer en schoonzus kreeg ik een luiertaart met iedere dag iets om uit te pakken. Dat vond ik erg leuk. Maar ik heb niet alles al 🙂

 33. Wat ik handig vind zijn pampertjes (jullie maken in Nederland toch vaak zo'n pampertaart niet?), cadeaubonnen voor kinder/kledingwinkels, body's, bavetjes,…gewone kleding is tricky, vinden ze misschien niet mooi, hebben ze al genoeg, moet de juiste maat voor het juiste seizoen zijn…

  Wat ik je wel voor later al kan aanraden als mama van een 2,5 jarige jongen: alles dat kan rijden is hier zijn favoriet (geweest): loopautootje (vanaf 1 jaar), klein loopfietsje, later stoere loopfiets, nu fiets met wieltjes en step…

  Verder ook altijd graag met een bal en treinen gespeeld.

  En puzzels en boekjes zijn ook educatieve cadeautjes die ik graag krijg/kreeg.

  Misschien ook iets klein voor de mama? Altijd attent.

  O ja, persoonlijk vind ik sieraden voor een jongen geen aanrader 🙂

  Oh en normaal bons voor te babysitten… maar daar heb je misschien niet zo veel zin in 🙂

 34. Wat bij mijn zoontje al vanaf hij nog heel klein was een mega-succes is geweest zijn de boeken (vooral die grote) en dvd's van Muis. Echt heel leuk en gemakkelijk te begrijpen, leuke prenten…

  Vanaf 2 jaar de dvd's van Little People. Heel leuk als hij dan af en toe speelgoed met dezelfde poppetjes vanop tv krijgt.

 35. Toen mijn babytje ongeveer 3 maanden was heeft hij heel veel plezier beleeft aan zo'n soort hekje dat je over hem kon zetten op de speelmat en waar speeltjes aan hingen.

  Later heel veel met zo'n serie potjes die je in en op elkaar kon zetten. Ook handig om mee in bad te nemen. Zak badspeeltjes voor in bad vond hij ook altijd super.

  Volgens mij heb je nu wel keuze genoeg met al die reactie's, niet? 🙂

 36. Zijn haar/eerste fotoalbum? Desnoods in overleg met de ouders vanwege de smaak. Dat is praktisch, blijvend en leuk voor de rest van het leven van het kind zelf.
  Als de ouders zelf al veel kopen en ze dus ook nog kraamcadeau's gaan krijgen zal er meer dan genoeg kleding/speelgoed gegeven worden.
  Je hebt hele gave fotoalbums.
  Groetjes,
  Grenouille

 37. Oja, nog iets anders. Een zilveren spaarpot, daar kun je ook wat in graveren. Voor jongens heb je bijv hele gave racewagens van zilver. Erg leuk en stoer.

 38. iets zelfgemaakts, bv een beschilderd bordje en bekertje met naam en geboortedatum van het kind erop.
  toen ik werd geboren,was ik het eerste kleinkind,en nichtje,mijn jongste oom heeft een spaarrekening voor mij geopend,iets waar ik nu nog wat aan heb,ik gebruik de spaarrekening nog steeds..
  mijn schoonouders hebben bij de geboorte van ons 3e kind,ook een spaarrekening geopend,en er een beginbedrag op gestort.ze vroegen wat we wilden hebben maar bij een 3e kind heb je nog zoveel spullen van de andere 2 en kleertjes enz kreeg ze genoeg..
  onze andere kinderen hebben ook een spaarekening en 1 x per jaar is er bij de bank een spaardag,dan kunnen ze geld brengen voor hun spaarekening en krijgen ze een kadootje of mogen gratis naar het circus ofzo.zo leren kinderen op een leuke manier om te sparen.
  gr an

 39. ooh ja,als je zo'n kinderspaarekening opent,krijg je er ook allemaal leuke dingen bij zoals een spaarpot en een boek van ikke(boek voor foto's en alles in op te schrijven,wanneer de baby voor het eerst loopt enz..)
  gr an

 40. Ik vind het bestekje ook altijd leuk met de naam erin gegraveerd.
  Ik heb de mijne nog steeds!

  Verder vind ik een rugzakje met de naam erop erg leuk. Voor beide dochters gevraagd en zijn handig voor het

 41. Kinderdagverblijf en later voor mee naar school te nemen!

  Ook een badjasje vond ik handig, maar meer vanaf 1 jaar om aan te doen bij het consultatiebureau.

  Het boekje van de mol is ook een echte aanrader, evenals een luiertaart 🙂

  Succes! Maar gaat vast goedkoper met al die tips!

 42. Wij hebben een fotoreportage kado gedaan bij onze neefjes en nichtje. De foto's hangen nu nog steeds in de kamer. Erg leuk en de ouders kunnen zelf beslissen of ze bv foto's bijkopen voor opá en oma of voor de tante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.