Zieke kostganger

Er stond al een tijdje een afspraak met de dierenarts op de planning voor de asielkat die we vorig jaar in huis hebben gehaald. Oude besjes moeten af en toe een grondige tandenbeurt hebben en dat was nu ook het geval. De laatste tijd werd de kat alleen nogal mager en ook de vacht werd veel minder mooi. Waarschijnlijk heeft het diertje wat aan zijn schildklier. Dat weten we pas zeker na bloedonderzoek, maar als ik de symptomen ernaast houd, dan kan die diagnose er toch niet heel veel naast zitten. Z’n vacht is een stuk minder mooi, hij eet verschrikkelijk veel, maar lijkt alleen maar af te vallen, hij is ook echt verschrikkelijk op eten uit, enzovoorts. Alleen het symptoom van graag op koude plekjes liggen herken ik totaal niet, want hij zoekt steeds alle mooiste plekjes in huis uit, zoals bovenop de radiator…

Als het echt zijn schildklier blijkt te zijn, dan zullen we waarschijnlijk over moeten stappen op speciaal dieetvoer. Dat doen we met liefde, want we willen wel dat onze dieren zo gezond en prettig mogelijk oud worden, maar het zal wel wat aanpassingen in het budget vragen. Dieetvoer is ongeveer 5 keer zo duur als gewoon voer, dus dat merk je wel. Ik ben ook benieuwd of onze andere kat dat ook mag eten, of dat het ook gescheiden moet worden gehouden. Nu hebben we gewoon bakjes staan en eten ze wanneer ze willen, uit het bakje dat dan toevallig in de buurt is. Makkelijk voor hen, maar natuurlijk ook voor ons. Onze andere kat eet totaal niet veel, dus dan zou het makkelijker zijn ze gewoon allebei hetzelfde te laten eten. Ik twijfel alleen of dat kan/mag, omdat er in schildklier-voer weer jodium/jood zit, dat ook niet optimaal schijnt te zijn. Maar goed, dat vraag ik dan wel even na.

Ik ben benieuwd hoe dit verder werkt, hopelijk is dit het inderdaad (niet omdat ik wil dat de kat wat heeft, maar ik zou het wel vervelend vinden als hij rondloopt met iets dat niet goed is, maar waarvan niet duidelijk is wat het is en wat eraan gedaan kan worden) en kunnen we ‘m weer een stukje blijer maken met dingen die goed voor hem zijn. Ik ga me in ieder geval vast verdiepen in webshops met dierenvoer; nu kopen we alleen dat van de konijnen in bulk, maar voor de katten wordt dat zo denk ik ook interessanter.

Hebben jullie ook dieren met kwaaltjes? En hoe ga je daarmee om? Tips voor goedkope dieetvoerachtige shops zijn ook van harte welkom! Ik heb zelf tot nu toe schildkliervoer gevonden van Hills, maar mogelijk is er ook meer!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Hier een zeer oude kat die schreeuwend door het huis loopt, weinig meer ziet, bijna doof is, een tia heeft gehad en dement is. Ze drinkt en plast veel. Bloedonderzoek was als van een kitten. Dierenarts wil niet verder zoeken gezien de leeftijd (21). Ze lijdt nog niet en zo lang dat niet het geval is en de buren er geen last van hebben mag ze nog even genieten van de zon als die er is of van het holletje onder mijn benen onder het dekentje op de bank of boven op de kachel.

  1. hier hebben wij ook zon bejaarde dame rondlopen, dement en overal plassend en heeel veel slapend , ze loopt erg slecht, onze dierenarts wilde daarom verdere onderzoeken doen en haar daarom ook opnemen,maar aangezien ze geen pijn heeft, wil mijn dochter van wie de poes is haar niet de stress van opname en onderzoeken aandoen en mag ze hier gewoon haar oude dag slijten en verwennen we haar met lekkere hapjes.

 2. Een van mijn katten heeft dieetvoer, maar apart eten geven vind ik lastig. Ze hebben altijd R.oyal C. En soms voor de afwisseling een ander merk maar dat bliefen ze niet lang.
  Ik koop alijd bij Z.ooplus. Heb een korting, op elke bestelling, voor een jaar gekocht en daarnaast bestel ik het via E.clix, levert weer een paar centen op.

 3. Hier 2 katten met schildklierproblemen. Krijgen ze een pilletje voor, eerst 1x per dag, inmiddels 2x per dag. Ze worden er oud mee! Probleem is op 10-jarige leeftijd ontdekt, ze zijn nu 16. Wel prijzig: ongeveer 1 euro per kat per dag, toch bijna 800 euro per jaar.

 4. Zelf heb ik eerder 6 poezen gehad, waarvan 4 uit het asiel. Nu 3 jonge katertjes die hier sinds 5 maanden de dienst uit maken ;-). Schildklierproblemen hebben ze nooit gehad. Wel blaasontsteking en nierproblemen.

 5. Hopelijk heb je snel uitsluitsel over de kat.
  Ik had een kat die blaasgruis had. Ik heb na jaren voer bij de dierenarts gekocht te hebben het lumineuze (not) idee om dieet voeding te kopen van een ander merk. Daar stond immers op: voorkomt blaasgruis….. De kat kreeg toch weer blaasontsteking en had dus weer gruis. Heel naar dat het beestje door mijn zuinig willen zijn extra pijn heeft geleden. Er is dus wel degelijk een verschil tussen echt dieetvoer en voer met een claim!
  Marjolijn.

 6. Niet op dieetvoer maar op kattenvoer zetten? Kattenvoer als in vlees. Hart, vleesrestjes, lever… in brokjes zitten heel veel granen. Voor een beest dat gebouwd is op het eten van vlees en soms wat maaginhoud is graan best slecht.

  Wil dit ook gaan proberen met onze katten, je kan eens zoeken naar BARF voor katten.

 7. Mijn kat krijgt dat voer van hills ook, y/d. Het is heel belangrijk dat jij absoluut niet anders eet dus als andere poes een bakje heeft staan of hij snaait vaak uit de keuken werkt het niet.
  Hills is de enige met dit voer en heeft er patent op.

  Het dieetvoer is de goedkoopste oplossing. Goedkoper dan de pillen en afhankelijk van de leeftijd goedkoper dan jood-bestraling.
  Let wel op. Er is een site waar je met dierenarts recept (het voer is op recept, een dierenarts moet de diagnose eerst stellen, maar de site is er niet erg moeilijk in) het voer voor 53€ kan kopen. Bij de dierenarts rekenden ze mij 59€. Toen ik aangaf dat ik dan wel online zou bestellen hebben ze bij hills een korting voor mij bedingd en nu kan ik bij mijn eigen dierenarts ook voor die prijs het voer krijgen. De dierenarts verliest je na diagnose en onderzoek nu eenmaal niet graag aan een online prijzenstunter.

  Voor mijn kat werkt het perfect. Eten moet hij toch en daar was ik per maand al 20€ aan kwijt. Met een grote zak van hills van 53€ doe je ruim drie maanden. Uiteindelijk dus zelfs goedkoper uit. De pillen moet je nog eens bovenop het voer kopen EN zullen mogelijk steeds meer worden omdat het schildklierprobleem alleen maar erger wordt.
  Mijn kat zit nu bijna een jaar op het voer. Hij zat bij de eerste testgroep in Nederland. Ik ben er zeer tevreden over, ook over de kosten, het enige minpunt is dat je nooit meer een extraatje of snoepje kan geven.

 8. Haha kwaaltjes…. Onze hond van 10 maanden heeft 2x hersenvliesontsteking gehad. En epilepsieaanvallen. En dat was dan het ernstige, daar vallen de oorontsteking,kennelhoest, ontstoken poot en verkoudheidsvirus (allen behandeld met tenminste antibiotica) bij in het niet. Qua zorgen en qua kosten.
  Daarnaast is hij 35 kilo, dus eten is navenant en kost 50 euro per maand, niet het duurste, gelukkig ook nog geen dieetvoer, maar wel een beter merk.

  Als je met dieetvoer het leven van je dier aangenamer kunt maken, dan zou ik het ook doen.. Met liefde alleen kom je er in zo'n geval niet. Jammer genoeg want dat hebben we meer dan genoeg.

  Groetjes angela

 9. Ipv van de pillen voor de schildklier, is er tegenwoordig ook een zalf op de markt die je op het oortje moet smeren. Niet iedere dieranrts weet ervan of schrijft het voor maar dan kun je altijd nog een rondje bellen om het ergens anders te krijgen. Kun je haar normaal voer blijven geven. Dat dieetvoer zit ook vol met granen en dan mag je er geen natvoer bij geven, wat een kat toch heel belangrijk is. Versvoer is het beste maar bij mij willen ze dat helaas niet. Dus ze krijgen brokjes en zoveel goed natvoer (met veel vlees) als ze willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.