Kokosolie: de proef op de som

Kokosolie: de proef op de som

Bij gebrek aan geldschepen en aan het schrijven over knieperen met dit mooie weer, maar even een update rondom de natuurlijke verzorging. Uit alle reacties op dat stukje, spraken de ervaringen die neerkwamen op het gebruik van zo min mogelijk producten me het meeste aan. Vorige week heb ik een eerste slag geslagen door meuk met parabenen (en die overigens toch al eeuwen over datum was) de deur uit te doen en nu ben ik aan het testen met het gebruik van één product: kokosolie.

Kokosolie voor persoonlijke verzorging

Ik kwam het in de reacties al een paar keer tegen en las hier ook nog een aantal belangrijke voordelen:

 • Je kunt het gebruiken als bescherming tegen de zon
 • Je kunt het ook gebruiken als aftersun, mocht je toch een beetje verbrand zijn
 • Het is gezicht voor gezicht en lijf, blijkbaar kun je het zelfs als deo gebruiken of in tandpasta verwerken

Extra voordeel; omdat ik al een poosje alleen bak met kokosolie, heb ik een flinke voorraad in Duitsland gescoord. Nu is dat vet nog niet helemaal biologisch, maar mocht dit op zijn, dan las ik volgens mij bij Marion dat je het tegenwoordig ook bij Bol kunt kopen. Daar krijg ik af en toe bonnen van via enquêtebureaus, dus dat maakt die optie ook wel aantrekkelijk.

Over een paar weken hoop ik een weekje naar de zon te gaan. Met het vliegtuig, wat betekent dat je dus op moet letten met vloeistoffen e.d. Dit leek me een mooi moment om dus eens te gaan testen met kokosolie. Als dat een beetje werkt, dan hoef ik naast zo’n pot olie namelijk alleen wat lenzenvloeistof mee te nemen en wat make-up, maar dan ben ik verder klaar. En misschien voor de zekerheid wat amandelolie, maar dat kan wel in een klein flesje.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Met een lekker geurtje

Tot nu toe heb ik het alleen gebruikt voor in de zon, voor mijn handen en mijn voeten. Ik heb er een beetje etherische lavendelolie doorheen gedaan, zodat het lekker ruikt. De kokosolie die ik heb is namelijk geurloos. Niet erg, maar ik dacht dat zo’n ontspannend geurtje wel goed zou zijn.

Voor mijn lijf vind ik het prima werken. Het smeert lekker uit, ik ben inderdaad nog niet verbrand (heb ook nog geen uren in de zon gezeten, maar wel veel buiten geweest met korte broek enzo) en het levert géén witte vingers op. Ook niet onbelangrijk. Mijn handen en voeten vind ik op het moment wel een beetje droog. Dat kan een combinatie zijn van meer buiten zijn en nog niet superveel smeren, of misschien een soort ontwenning? De laatste tijd smeer ik sowieso niet zo heel trouw, dus eigenlijk zou dat niet moeten kunnen.

Ik heb in ieder geval nog een aantal weken om verder te testen en om te kijken naar die mogelijkheden voor tandpasta en deo. Die vind ik beiden wat minder aantrekkelijk klinken, maar wie weet.

Kennen jullie nog bijzondere of handige toepassingen voor verzorging met kokosolie? En komt iemand het ‘probleem’ van de droge handen en voeten bekend voor?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Kokosolie als deo vond ik niets, gebruik soms een beetje baking soda als deo, werkt prima. Kokosolie wordt met deze temperaturen wel vloeibaar, misschien iets om rekening mee te houden als je een pot in je bagage stopt? 🙂 Je kan met kokosolie ook oil-pullen (zoek eens op oilpulling) Schijnt ook goed voor je te wezen.

  1. Ik zat te denken; ik heb van die bakjes waarvan je het deksel in de vriezer stopt en daarna de inhoud van het doosje koel houdt. Voor de vlucht is dat wel genoeg, het is alleen even de vraag hoe dat uitpakt als ik daar daadwerkelijk ben, want de temperaturen liggen daar ook wel wat hoger…

   Oilpulling nog nooit van gehoord, ga ik eens op zoeken!

 2. Ik gebruik het deo smeerseltje (kokosolie, baking soda, en als ik me niet vergis maïzena) nu al een aantal maanden en het bevalt me heel goed! De geurtjes worden echt geneutraliseerd en als je het even in laat trekken dan is het ook niet zo dat je kleding helemaal wit wordt ofzo…

 3. In hoeverre beschermt het tegen uv stralen? Ik word in mijn omgeving toevallig nogal veel geconfronteerd met kwaardaardige melanomen bij oudere mensen. Volgens de artsen een gevolg van in de jonge jaren te weinig bescherming tegen zon. Geen lolletje om op je 92e een huidtransplantatie in je gezicht te moeten ondergaan zoals mijn moeder. Of als je 60 bent elk halfjaar brokjes huid te moeten laten weghalen.

  1. Ik lees er verschillende berichten over, zo zou kokosolie een natuurlijke bescherming tegen UV-stralen bevatten, maar ik kom ook tegen dat het voor 20% tegen deze stralen beschermt. Volgens mij is het sowieso handig om elk uur opnieuw te smeren, voor de zekerheid.

  2. Voor onze noord west europese huid is de bescherming volgens de meeste berichten onvoldoende en werkt het errder als een vergrootglas. Ik zou het risico niet nemen.

 4. Ik heb het voor mijn vriend gekocht om de wax in zijn haar te vervangen. Hij is er zeer tevreden over. Als het erg warm buiten kan je het nog mengen met bijenwas, dan smelt het minder. Ik gebruik het wel eens in de punten van mijn haar als ze erg droog zijn.

 5. Ik gebruik het als tandpasta.Met Baking soda en tea tree en kruidnagelolie.Bevalt goed
  Succes met de probeersels
  Groet Maamke.

 6. Hier staat al een poos een pot in de keuken. Ik heb het nog niet gebruikt. Een collega van me gebruikt het echt voor van alles. Huid, haar, voor het scheren, na het scheren. Dus ik ben benieuwd.

 7. Dit klinkt als iets dat ik moet gaan proberen. Ik hou van.weinig potjes en smeersels in huis. En als het zo veelzijdig is, is het echt iets voor mij. En mijn droge velletje zou er zeker blijer van worden. Morgen even opzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.