Moestuinieren op de donderdag

Eigenlijk had het op maandag ‘gemoeten’ (want: MoestuinMaandag van Helena!), maar het was vandaag zulk mooi weer, dat ik eindelijk eens wat fotootjes heb kunnen schieten van de voortgang hier in de moestuin.

Rabarber, doet het erg goed, ik heb ‘m nog niet geproefd, maar al wel weg kunnen geven 🙂

 

Bietjes lijken ook behoorlijk goed te gaan. Ik heb vorige week nog wat extra bijgezaaid, maar dat laat zich nog niet zien.

 

Dit is de andijvie, die groeit ook gestaag. Eén plantje heeft het helaas niet gered, maar hopelijk worden dit allemaal wel mooie kroppen.

 

Worteltjes, ook niet alles van opgekomen, dus vorige week weer bijgezaaid. Ben benieuwd, dit lijkt me aan de ene kant de makkelijkste, aan de andere kant is het vaak maar de vraag of ze onder de grond ook op wortels lijken…

 

Aardbeitjes gaan goed, al flink wat bakjes uitgehaald + al een aantal uitlopers gespot, dus volgend jaar wordt het aardbeienveldje weer wat voller.

 

Nog meer aardbeitjes

 

Ik had de boontjes allemaal in huis opgekweekt, ging supergoed. Mooi na de helft van mei geplant. Komt er nog een verdwaalde nachtvorst overheen. Alles kapot. Dus een week of wat geleden nog maar een paar boontjes de grond in gestopt en ze komen weer op. Hopelijk levert ook dat nog iets op, is altijd lekker!

Aangezien dit de eerste keer is dat ik er echt serieus mee bezig ben en geen last heb van nare slakken, vind ik het best al een mooi resultaat. Ik heb nog meer plantjes, maar dit waren even de mooiste. Alles is óf gekregen, óf afkomstig van zaadjes. Die kon je begin dit jaar voor 19 cent bij de Lidl kopen en doen het dus prima. Ik ben nu wel echt een paar keer in de week even in de tuin om b.v. onkruid weg te halen, daar had ik eerdere jaren veel minder tijd voor, dus je ziet wel dat dat scheelt. Over de aardbeitjes heb ik nu ook netten. De bogen heb ik gemaakt van pvc-buizen voor elektriciteitsdraden die we nog hadden liggen, daarover het net getrokken en alles vastgelegd met stenen die hier overal wel te vinden zijn. De kosten blijven hierdoor behoorlijk binnen de perken, dat is wel heel fijn. Hopelijk lukt het om het het hele jaar door een beetje goed bij te houden en er steeds meer gevoel voor te krijgen, zodat het ook steeds meer opbrengt 🙂

Groeit en bloeit alles bij jullie ook een beetje?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Hier wat groenten in potten, omdat we geen groentetuin hebben, maar alleen maar ons kleine tuintje. De bieten worden door de slakken opgegeten, maar de wortels en uien doen het goed. Nu staat er ook een klein andijvieplantje in een bak, ben heel benieuwd…
  Ik wens je alvast een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Bij worteltjes moet je altijd veel (maaaaanden) geduld hebben voordat het ondergronds wat wordt. En zorgen dat de grond goed fijn en los is gemaakt, anders krijg je van die vreemd gevormde wortels, die trouwens net zo lekker smaken maar iets lastiger schoon te maken zijn 😉
  Als je het kapje van de wortel, met het loof, op een watje met water zet, loopt de wortel weer uit trouwens! En het staat ook leuk in de vensterbank.
  Loonlijstmama

 3. Ik wilde ook net aangeven dat rabarber niet na de langste dag mag worden gegeven ivm bepaalde stoffen die erin zitten…, nu hebben we dit jaar een late zomer dus denk dat het van de week nog wel moet kunnen, maar zou inderdaad even op internet zoeken.

  1. Dat heb ik idd ook wel eens gelezen, maar ik kan me niet voorstellen dat dat echt op een week of wat aankomt, zeker niet met de late zomer van dit jaar! Vorig jaar heb ik het ook nog laat gegeten en ik ben er nog steeds 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.