KeepKantjes: de eerste indruk

Eigenlijk had ik zaterdag mijn BuzzKit met KeepKantjes moeten krijgen, maar uiteindelijk verscheen de postbode pas gisteren. Gelukkig was de kaas nog niet verschimmeld en zag hij er nog goed uit. Vanmorgen voor het eerst de KeepKantjes geprobeerd en even een eerste indruk.

Wat zijn het?
KeepKantjes zijn inkepingen rondom de zijkanten van de kaas. Je hoeft de schil er niet af te snijden, maar kunt deze er af pakken, per stukjes van ongeveer anderhalve centimeter.

Werkt het?
Bij mij werkte het, je moet ze wel van boven eraf halen, niet het blok ondersteboven houden. Ook moet je het voorzichtig doen, want het lijkt alsof de keepkantjes in het midden aan de kaas vast zitten. Als je te grof doet, dan trek je dus bij de onderste helft van het KeepKantje ook een extra groot stuk kaas mee.

Is het wat?
Het werkt goed, het is eens wat anders en het ziet er leuk uit. Aan de andere kant ben je wel verplicht om de kaas vanaf de zijkant te snijden, terwijl dat met zo’n stuk kaas (wat mij betreft) net wat te smalle plakjes oplevert. Ook heb ik met het verwijderen van die kost zelden problemen; je kunt de kaas toch al recht neerleggen en er met een groot mes langs snijden. De KeepKantjes zouden wat mij betreft dus meer bestaansrecht hebben op een ‘gewoon’ stuk kaas, waarbij het veel lastiger is om de korst eraf te halen.

Als je toch al stukken kaas koopt, dan is het leuk: het kost (nog) niets meer. Zou ik de kaas er speciaal om kopen? Nee. Ik heb met korsten van deze stukken toch nooit moeite en ben net wat te zuinig om dan zulke plakken van ruim €5 per stuk te kopen, als ik voor dat geld ook een grotere hoeveelheid prima kaas aan kan schaffen.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Wij kopen altijd een stuk kaas en de korst halen wij er zelf af. Het is niet zo'n probleem. Ik weet niet of dit iets is waar men op zit te wachten.

    Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.