Prijsverhogingen

MoestuinierenDe C1000 bij ons in de buurt heeft onlangs een flinke verbouwing afgerond. De indeling is aangepast, alles is vernieuwd en de winkel lijkt in zijn geheel groter. Ik rekende al op prijsverhogingen in de weken erna; als consument trek je wat dat betreft toch meestal aan het kortste einde. Ik had echter niet gerekend op de prijsstijging die ik gisteren tegen kwam. Normaal gesproken kocht ik mijn Penne altijd bij de C1000: €0,47 voor een halve kilo. Daar konden zelfs de kilozakken (+- €0,99) van de LIDL/Aldi niet tegenop. Gisteren werd voor hetzelfde zakje Penne €0,89 gevraagd!

Ik ben niet zo sterk met procenten, dus zal niet gaan berekenen wat voor verhoging dat is, maar dat het een fikse is, ziet iedereen. Ik houd daar echt niet van; als je gaat verbouwen, dan is dat jouw keuze. Dan heb je toch berekend dat een nieuwe winkel en een uitgebreider aanbod hun geld opleveren? Als je dan op ‘oude’ dingen extra geld moet verdienen, dan ben je wat mij betreft niet bepaald klantvriendelijk bezig.

Ik ga dus voortaan maar stemmen met mijn portemonnee en bezoek gewoon weer de LIDL. Dingen die ze daar echt niet hebben haal ik dan alsnog wel bij de C1000, maar nooit meer de hele kar. Het tikt voor hen misschien niet zo hard aan, maar het geeft mij in ieder geval het idee dat ik iets kan doen.

Wat vinden jullie van dit soort prijsverhogingen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Waarschijnlijk, zijn de prijsverhogingen niet het resultaat van de verbouwing.
  Dat kan een zo een landelijke keten niet bij een winkel doen.
  Misschien is het andersom en hebben ze de verbouwing even snel gedaan zodat ze een excuus hadden.

  Overigens: door slechte oogst zijn alle tarweproducten duurder geworden. Volgens mij is dat ergens in mei aangekondigd.

  Wel balen, lijkt mij… ;-(((
  Gr,
  Julia

 2. @NZ: Volgens mij is C1000 franchise. Dan mogen ze – wel binnen bepaalde grenzen – zelf de prijzen bepalen. In dit geval was altijd alleen de Penne zo goedkoop, de rest was altijd al iets van een euro per zak. Het lijkt een beetje alsof de prijzen zijn rechtgetrokken. Het kan ook met de tarweoogst te maken hebben, maar de andere pastaproducten waren (op een cent of wat na) niet echt veel duurder.

 3. Ik snap wel dat je baalt dat de C1000 na de verbouwing sommige prijzen verhoogt. Alsof de klanten dan deels voor die verbouwing moeten opdraaien.
  Maar toch zou ik me niet druk maken om zulke prijsstijgingen, zeker niet met onderstaande in mijn achterhoofd:

  Er schijnt al sinds 2008 voedselcrisis te zijn. Afgelopen jaar zijn er ook veel misoogsten of slechte oogsten geweest, waardoor de prijzen nog verder zijn gestegen.
  Ik denk dat iedereen er rekening moet gaan houden dat de voedselprijzen blijven stijgen. Dat is vooral erg voor de allerarmsten van de aarde. Ik kan zo'n prijsstijging van 40 cent toch makkelijk opbrengen?

 4. Er zijn zoveel prijsverhogingen de laatste tijd,dat het zinnig is de winkels met elkaar te vergelijken. En als je tijd genoeg hebt bepaalde produkten bij de goedkoopste winkel halen. Groeten Izerina

 5. Ja dat is behoorlijk gestegen die prijs.
  Ik merkte het ook bij andere producten hoor. Zo waren de perenijsjes, die ik als een van de weinige artikelen niet bio-eet omdat het niet bestaat ( dus zullen ze wel niet zo gezond zijn), Ineens van 1,29 voor 2,19. Ik heb daar gevraagd of ze het verkeerd ingevoerd hebben. Maar nee hoor, ze waren duurder geworden.

 6. Lijkt me het belangrijkste als er eerlijke prijzen betaald gaan worden. Gaan die centen naar de producent, dan betaal ik het graag. Wordt het linea recta bijgeschreven bij de winst van C1000 dan koop ik liever biologisch spul waarvan ik tenminste weet dat er een eerlijke prijs voor betaald wordt…

 7. Pas hadden wij ook zoiets. We halen altijd twee-liter-flessen cola bij de Lidl. Eerder was de gewone cola 52 cent + statiegeld, en de cola light 34 cent + statiegeld. Die prijzen zijn, vanwege de duurdere grondstoffen, omhoog getrokken naar allebei 65 cent. Dus de light is daar ook bijna 2 keer zo duur geworden!
  Het zijn geen bedragen om echt wakker van te liggen, maar toch is zo'n grote prijsstijging in 1 keer opvallend. We drinken nu wat meer thee en water 😉

 8. Je ziet constant prijs verhogingen, vroeger ging ik naar 1 winkel daar kocht ik dan alles maar dat doe ik allang niet meer.

  Van die Cola Light bij de lidl schrok ik ook, koop het gewoon niet meer.
  Maar wat te denken van de mokka pads (koffie) bij de lidl die ging van 1,55 naar 1,75 en is nu opeens 1,99!!

 9. als iets tijdelijk niet leverbaar is kun je er haast d.nder op zeggen dat het of duurder wordt of er veel minder inhoud in een nauwelijks kleinere verpakking komt. Probeer daarom toch maar wat in het voren te kopen als een product "tijdelijk niet leverbaar "is, je hebt het dan nog voor de oude prijs, wat in het ene filiaal al uitverkocht is kan bij het andere nog volop aanwezig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.