Gelukkig met minder spullen

Hoewel ik al sinds het begin van dit blog bezig ben met mijn hoeveelheid spullen flink te verminderen, was dat doel door de verbouwing een klein beetje op de achtergrond geschoten. Ik haal niet echt meer spullen in huis, maar het actieve tien-per-dag/week of elke-week-een-rondje-door-het-huis kwamen ook niet zo vaak meer voor. Gelukkig kreeg ik net in mijn mailbox van SoChicken een reminder waarom ik al die spullen zoveel mogelijk weg doe: het maakt me (hopelijk) gelukkiger!

Want:
1. Minder schoonmaken
2. Meer energie, omdat ik me niet met spullen bezig hoef te houden
3. Minder tijd/geld/moeite kwijt aan onderhoud
4. Meer ruimte, fysiek en psychisch
5. Bijna automatische keuze voor meer kwaliteit = meer genieten
6. Minder grote voetafdruk op aarde = beter voor de wereld

Ik ervaar dit ook echt zo, vooral het eerste en vierde argument werken voor mij erg motiverend. Vandaar dat ik vandaag mijn best maar weer ga doen om 10 dingen uit huis te werken; alles is weer meegenomen!

Vinden jullie het hebben van ‘weinig’ spullen ook bevrijdend?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Vooral het minder schoonmaken merk ik echt.
  Er is veel minder om af te stoffen. Echt heel fijn! En er is inderdaad veel meer ruimte, optisch vooral maar ook in het echt.
  Gr,
  Julia

 2. In mijn huis staan wel wat spullen, schoonmaken vind ik niet erg. Maar te vol is niet leuk. Je moet een balans zien te vinden. Waar jij je gelukkig bij voelt.

  Liefs Frederique

 3. Het moet niet te vol zijn, daar hou ik niet van. Toch sluipt er elke keer weer wat naar binnen. Heb een half jaar geleden alle kastjes opgeruimd en nu zitten ze weer heel vol. Waar komt het vandaan? Binnenkort weer uitgebreid opruimen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.