Benauwd voor onweer? 5 tips!

Benauwd voor onweer? 5 tips.

Vroeger vond ik onweer altijd mooi om naar te kijken. Ik waande me binnen helemaal veilig en kon dan genieten van het spektakel voor het raam. Tegenwoordig is dat wel anders. Hoewel ik het nog steeds een mooi schouwspel vind, ben ik als de dood dat het inslaat en dat we brand krijgen. Het is inderdaad wel zo; als je meer hebt, heb je meer te verliezen. Een kapotte TV oid zou niet fijn zijn, maar daar zou ik niet zo van wakker liggen. Mijn huis in de brand is een heel ander verhaal.

Gelukkig zijn er wat dingen die je kunt doen om de kans op inslag een stuk kleiner te maken. Hier is zeker nog niet alles op dat gebied geregeld, dus verbetering (en hopelijk een iets rustiger gevoel bij de volgende bui) is mogelijk.

5 handige tips

1. Trek alle stekkers uit het stopcontact. Als het echt niet anders kan, steek stekkers dan niet rechtstreeks in de muur, maar via een stekkerblok met overspanningsbeveiliging

2. Plaats een bliksemafleider. Schijnt nogal prijzig te zijn en is vooral voor hoge huizen aan te raden.

3. Bij inslag direct hurken en je voeten zo dicht mogelijk bij elkaar houden, om het spanningsveld tussen je voeten zo klein mogelijk te houden

4. Houd ramen en deuren tijdens een onweersbui dicht en blijf uit de buurt van het raam

5. Bel de hulpdiensten. Is er iets ingeslagen? Bel dan de hulpdiensten met je gsm. Raak iemand die door de bliksem getroffen is niet zomaar aan, dan kun jij ook onder spanning komen te staan.

Wat doen jullie tegen de bliksem/onweer?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Ik houd het bij alle stekkers er uit trekken. Huis in de fik: ach, ik zit in een huurappartementje, dus als dat afbrandt moet de woningbouw voor iets nieuws zorgen 😉

  2. wij hebben tv en pc altijd aangesloten op zo'n stekkerblok.Ben ik in de buurt van water en er komt onweer aan,dan ga ik snel naar huis. Groeten Izerina

  3. Vroeger was ik, in navolging van mij ma, doodsbang voor onweer. Totdt ik het zo kinderachtig van mezelf vond dat ik op aanraden van mijn pa (een meteoroloog, nota bene) naar het onweer ging kijken door het raam, zolang het nog op veilige afstand was. Dat was dermate fascinerend, dat ik mijn angst kwijtraakte en alleen als het pal boven je zit, nog wat heilig ontzag voel.

  4. Ik doe helemaal niets, alleen zorgen dat iedereen (kind en katten)binnen is. Gek ik denk er echt nooit over na dat het mis kan gaan.
    Ik heb 5 jaar geleden op een camping de bliksem zien inslaan op 3 meter afstand maar dat heeft ook geen enkele indruk achter gelaten, vreemd eigenlijk!

  5. Was nooit bang voor onweer totdat het vorig jaar bij ons is ingeslagen. Een enorme knal en veel apparaten kapot maar gelukkig geen brand. Nu gaan dus zoveel mogelijk stekkers eruit en blijf ik wakker en waakzaam tot het voorbij is.

  6. Ik zorg dat ik ergens een werkende zaklamp heb! Voor het geval de lichten uitslaan en het pikkedonker is.

    Ik vind onweer ergens wel gezellig, maar de laatste jaren ook wel eens eng. Dat komt door dat de natuur steeds onberekenbaarder wordt, heb ik het gevoel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.