Bouwput

Ik was blij dat na het stucen eindelijk de stucloper eruit kon. Dat hield de vloer wel schoon, maar het was door het stucen erg stoffig en dat stof liepen we zo het huis weer in. Van het schone gedeelte heb ik maar heel even kunnen genieten, want inmiddels is de halve benedenverdieping weer een halve bouwput: we hebben alle vloeren eruit getrokken en in één deel moet nog gestuct en geschilderd worden, dus daar zie je alleen gips, oud hout, platen met gaten erin, omdat daar de plinten hebben gezeten, enzovoorts.

Als het ‘goed’ is, mogen we 6 weken genieten van deze bouwput. Daarna is het, van boven tot beneden (daar dan), helemaal afgewerkt. Klaar. Niets meer aan doen. Nou ja, misschien ooit nog een gordijntje ophangen, maar goed.

Zes weken is te overzien. We zijn nu toch al ruim twee jaar bezig en het is alweer een jaar geleden dat we echt weer een mijlpaal (hele ruimte af) hebben gehaald, dus het mag ook wel weer. Dat houdt de moed er een beetje in. Dat 1-juli project is helaas nog niet af; het stucwerk is nog niet helemaal droog en zolang het niet goed droog is, is het niet verstandig om te schilderen. Zodra dat droog is, is het denk een kwestie van een week schilderen (alleen, maar als we samen een keer een hele dag hebben, is het ook klaar) en dan is het af. Als dat ook in de komende zes weken gaat lukken, betekent dat dat we over 6 weken ongeveer de helft van het huis af hebben. Joepie!

Nu mezelf alleen nog die zes weken omhoog houden met het mantra ‘deze tijd over zoveel dagen is het allemaal achter de rug’…

Hoe zorgen jullie ervoor dat de tijd sneller gaat, als je moet wachten, maar ook weer niet té snel, omdat er voor die tijd nog het een en ander moet gebeuren?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
 1. De tijd gaat even goed wel snel. De dagen vliegen voorbij. Maar ons project is bijna af. Morgenavond om precies te zijn.

  Wij zijn een tijd bezig geweest. Ik heb er elke dag aan gewerkt. Dan gaat het sneller.

  Jullie zijn best lang bezig. Ik vind wel dat je de moed er in houd. Om in een bouwput te leven, daar word je niet vrolijk van.

  Petje af en ik wens je heel veel sterkte.

  Liefs Frederique

 2. Dank je!! Ik probeer het maar zoveel mogelijk te negeren, ben blij dat ik in ieder geval normaal kan koken, slapen, douchen en werken, dat is al heel wat. Wat ik vooral vermoeiend vind is steeds mensen over de vloer. Gelukkig alleen op zaterdag, maar toch.

  Jullie verbouwingsaanpak is ook inspirerend, dan gaat het inderdaad hard, ook als het veel werk is.

 3. Wij hebben maanden mensen over de vloer gehad. Vanaf s'morgens zeven uur. Heel vermoeiend. De hele dag stond de deur open( in oktober) en ze stonden ineens in de kamer. Ik kon er niet aan wennen. Doodmoe werd ik ervan.

  Wat een rust toen ze wegbleven. In de buurt zijn ze nog bezig. Als ik die bouwlui zie moet ik daar altijd aan denken.

  Verbouwen kost veel energie en geld, maar het uiteindelijke resultaat maakt alles weer goed. Daar hou ik mij aan vast als wij weer bezig zijn. Hoe het er uit gaat zien. Dat houd mij op de been. En tussen de projecten door even vrijaf nemen. Wat leuks doen of tijd voor jezelf. Even opladen.

  Sterkte met alles.

  Liefs Frederique

 4. Het eindresultaat visualiseren wil wel eens helpen – en tijdens het klussen van de vakmannen bezig zijn met het uitzoeken van kleurtjes en stofjes – de leuke dingen dus … 😉 succes xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.