Plannen voor februari

Plannen voor februariEn zo is de eerste maand van het jaar alweer om! Mijn ervaring is dat februari ook altijd heel snel gaat en dit jaar is dat volgens mij niet anders. Net als alle andere jaren, heb ik nogal wat verjaardagen én net als vorig jaar hoop ik dit jaar weer een week op de ski’s te staan! Ik weet eigenlijk niet zeker meer of ik dat al eerder genoemd had, maar ik kreeg voor dit jaar weer een uitnodiging om voordelig op wintersport te gaan 🙂

Dat de maand snel gaat, neemt natuurlijk niet weg dat ik wel wat plannen heb. Want maanden gaan snel, maar jaren ook. En als ik mijn doelen voor 2015 wil realiseren, dan is elke maand belangrijk. Bovendien verwacht ik deze maand nog een aantal meevallers, terwijl ik niet helemaal weet hoe het komende maanden zal gaan. Ook daar wil ik graag nog het maximale uithalen. Daarom heb ik voor februari de volgende plannen op een rijtje gezet:

• Minimaal €1000 aflossen op de hypotheek, los van de €500 die nog van januari ‘moet’ komen, maar waarbij ik nog wacht op een betaling.
• Werkruimte laten stuken – voor het sauzen is gezien de droogtijd en de planning waarschijnlijk net te weinig tijd.
• Sporten! Het hardlopen schiet er steeds een beetje bij in, maar deze maand wil ik toch tenminste 15 activiteiten ondernemen
• Vage vakantieplannen omzetten in wat concreets – hierover later meer, hoewel dat waarschijnlijk wel pas achteraf wordt 🙂
Toiletproject: tenminste het schilderwerk af, maar het liefst de hele klus – daarvoor kan ik de tijd gebruiken vóór de stukadoor komt
• De buffer op 50% van mijn doelbedrag voor eind 2015 brengen
• Géén geld uitgeven aan kleding. 28 dagen moet toch lukken!
• Iets ‘anders’ opruimen. Het maakt dan even niet uit of het mijn sokkenmand is of de logeerkamer, maar het moet wel iets zijn dat ik normaal gesproken niet echt opruim. Of in ieder geval niet regelmatig (genoeg). Even als tegenhanger voor het sparen en geld uitgeven!
• Nieuwe klus zo inplannen dat ik er ook in februari het maximale uit kan halen qua uren

Volgens mij heb ik nu op elk vlak wel iets: hypotheek, sparen, gezondheid, werk en vakantie. Bovendien lijkt het me ook allemaal haalbaar, omdat ik nog betalingen verwacht (voor hypotheek en sparen), het stuken al ingepland is, de vakantie en het sporten zijn leuk en met al die dingen bij elkaar kan ik best wat inspanning leveren om ook het werk en het toiletproject te regelen.

Heb jij nog plannen voor deze maand?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Je activiteiten ga je deze maand zeker redden. 7 Dagen op de latten is al de helft van je activiteiten. Moet lukken dus. En aflossen 1500 dus begrijp ik? Mooi bedrag. Geniet van de maand en geniet van je wintersport.

    1. Ja, aflossen eigenlijk 1500, maar dik €400 daarvan zit al in het potje. Een andere betaling die ik bij januari had geteld was gewoon net niet op tijd binnen. En idd! Ik had er helemaal niet aan gedacht dat skiën natuurlijk ook telt als activiteit!

  2. Top al die plannen! GENIET van je vakantie!
    Je zegt dat er geen tijd meer is voor het sausen na het stucen. Maar de stukadoor kan de muur in iedere gewenste kleur stucen, slechts kleurtje toevoegen.
    Wij zijn hier flink aan het ruimen, kunnen we de maand wel mee vullen 😉
    Groetjes, Tineke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.