Je leven op de rit

Vanavond komt de eerste aflevering van een nieuw programma: Je leven op de rit. Het lijkt een beetje op Dubbeltje op z’n kant: over mensen die in de schulden zitten of al tijden werkloos thuis zitten en steeds dieper in de puree raken. De eerste aflevering gaat over twee veertigers, Jimmy en Anita, en hun vier kinderen. Jimmy heeft in 2 jaar tijd 150 sollicitatiebrieven verstuurd, maar geen uitnodiging voor een gesprek gekregen. Alle potjes zijn inmiddels leeg en zowel de financiële situatie als het huwelijk staan onder druk. Een coach van het programma gaat hen helpen hun leven weer op de rit te krijgen.

Ik kijk dit soort programma’s over het algemeen graag. Soms hoor je dingen die je helemaal niet wist, je staat er weer eens bij stil hoe goed je het zelf eigenlijk wel niet hebt, maar je beseft ook weer hoe weinig er soms voor nodig is voor je zelf ook in zo’n situatie terecht komt. Daarnaast is het natuurlijk in ieder geval voor de mensen in beeld goed, want ze weten toch meestal in ieder geval wel een baan of iets voor ze te regelen. Dan is zo’n gezin van zes mensen toch weer geholpen.

Aan de andere kant kan ik ook wel eens denken: helpen dit soort programma’s nu echt? Niet alleen dit soort, maar eigenlijk alle programma’s waarbij je met je kop op tv komt in ruil voor een nieuwe tuin, een verbouwing, budgetadvies of een afvalrace. Het zijn vaak intensieve periodes waarin wordt samengewerkt en resultaat wordt geboekt. Maar als de opnames zijn afgelopen, moet je het vaak alleen doen en dan blijkt toch regelmatig dat er niet heel veel aandacht is besteed aan de mindset van de deelnemers, waardoor ze weer in hun oude gewoontes vervallen. Of zijn deelnemers uitgekozen die dit als een makkelijke manier zien, maar er eigenlijk helemaal niet voor willen gaan, waardoor ze beter hun plek af hadden kunnen staan aan een ander.

Ik denk dat ik de eerste aflevering wel ga bekijken, even zien wat het is. Als het echt heel leuk is, zal ik het ongetwijfeld nog eens bekijken. Hebben jullie van dit programma gehoord en lijkt het je wat? (Het komt trouwens om half tien op 6)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Ik verbaas me altijd,dat mensen hun ellende breeduit op tv uit de doeken willen doen. Helemaal bij psychische problemen zoals bij dr Phil. Groeten Izerina

 2. Ik ga ook kijken. Als het niets is, blijft het bij één aflevering.

  Ik zou nooit met mijn hoofd op tv willen, maar net wat je zegt, ze worden wel weer op weg geholpen. Sommigen hebben even een zetje nodig.

  Liefs Frederique

 3. Ik ga wel kijken ja. Vooral omdat mijn vriend ook tegen zulke (werk/financiele) problemen aanloopt, en dan krijg ik weer wat inspiratie om te zeggen: he, let eens daar op! zonder dat hij met zijn hoofd op tv hoeft xD Daar is zijn situatie ook nog niet 'ernstig genoeg' voor denk ik…

 4. Ik ben nu wel nieuwsgierig, dus ik ga eens kijken vanavond.

  In hoeverre je nazorg krijgt nadat de aflevering is afgelopen en de problemen 'opgelost' zijn, geen idee. Ik denk niet heel veel.
  Ik vond dat sommige mensen uit Dubbeltje op z'n kant het vaak wel aan zichzelf te danken hadden. Ook soms apart dat iemand dan 3 jaar solliteerde, en nooit uitgenodigd werd. En in het programma ging ze weer solliciteren en kon ze in een week tijd kiezen uit 2 banen. Hoe kan dat?

  Inderdaad eng om te zien dat je zelf vrij snel in zo'n situatie terecht kan komen, en dat je het met goede baan en spaargeld wel een stuk beter hebt.

 5. Ik heb in al die tijd een maal een aflevering gezien waarvan ik echt medelijden had met die persoon. Een vrouw die door haar man was achtergelaten met veel schulden en nu dagen op de taxi zat om het rond te breien. Je zag gewoon hoe gemotiveerd zij was om een einde te maken aan de ellende waar zij buiten haar schuld was ingekomen.

  En verder? Ik snap best dat het sommige mensen na een tijdje boven het hoofd groeit en de verleidingen groot zijn. Maar je kan toch je bankafschriften bekijken en zien waar het geld heen gaat enzo. Dan hebben ze een motor, een caravan, een paard en een groot huis en een inkomen van 2500 netto per maand. Tja wat denk je zelf. Zit me vaak op te vreten bij zulke dingen, haha.

 6. Ik vind het altijd wel interessante programma's om te kijken. Mensen moeten wel erg wanhopig zijn als ze zo op tv willen. Soms leer ik er wel wat van. Ik ga zo zeker kijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.