Ik vinnie leuk meer!

Ik snap er helemaal niets van: waar ik me eerst nog kon verheugen op een lekker avondje drama met Dubbeltje op z’n Kant en Uitstel van Executie, vind ik het nu gewoon niet leuk meer. Eerder vond ik het programma – en dan heb ik het even met name over Dubbeltje, Uitstel van Executie vind ik positiever, ook qua insteek – motiverend en – niets menselijks is mij vreemd – kon ik ook echt wel even gaan zitten voor een portie leedvermaak. En als uiteindelijk dan alles toch nog min of meer goed kwam, dan was dat natuurlijk hartstikke goed. En als het niet goed kwam, dan was dat meer dan logisch, want was er gewoon sprake van een ondoordringbare plaat voor de hoofden van de deelnemers.

En nu? Nu kijk ik het sowieso al niet meer op tv en als ik het al een keer kijk, dan is het even tijdens het werk via Uitzending Gemist. Met een half oog. Ik denk dat vooral de sfeer me wat tegen begint te staan. Iedere deelnemer krijgt er wel een keer goed van langs en als er wat te weinig smeuïge emotie getoond wordt, dan wordt dat er wel uit getrokken. En nu wil ik niet zeggen dat het niet terecht is; sommigen maken het écht heel bont en als je dan hulp wilt, nou ja, dan weet je waar je in stapt. Daarnaast stelt het inhoudelijk niet zo heel veel meer voor; de concrete acties (bekijken wat apparaten/hobby’s/etc. kosten, daadwerkelijk auto verkopen, enzovoorts) zitten er niet meer in en ook de uitgavenoverzichten worden lang niet zo erg meer uitgeplozen. Wat dat betreft kun je er dus ook niet zo heel veel meer mee.

Op zich vind ik het wel grappig, want hoewel voor leedvermaak ook echt wel iets te zeggen is, vind ik het eigenlijk best mooi voor mezelf dat ik merk dat ik (in ieder geval hier dan) meer geniet van mooie, oprechte programma’s, dan van programma’s die hun bestaansrecht ontlenen aan het leed of onvermogen van andere mensen. Voel ik me toch ineens heel volwassen.

Wat kijk jij het liefst op tv? En merk je daarin ook wel eens een verschuiving van het één naar het ander?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Ik vind er ook geen drol meer aan… Heb het gevoel dat ik elke week naar een reclame-blok voor Randstad en sloop de crisis zit te kijken. Ik vind het echt een onzin-programma eigenlijk. Of dat komt doordat ik ben verandert of dat het programma slechter is geworden dat weet ik niet 😉

 2. Ze werken zeker bij een Dubbeltje op z'n kant inderdaad een vast patroon af. Dat komt gewoon elke week weer voorbij. Dat gaat vervelen, en het wordt een soort kunstje. Ik heb op dit moment geen favoriet programma meer.

 3. Family Guy. Leedvermaak ten top, maar dan met verzonnen poppetjes die een fijne spiegel voorhouden. En het is gewoon vreselijk grappig.

 4. Dubbeltje op zijn kant is een zwaar gesponsord programma en er wordt vreemd gedaan met cijfers,hoezo meld je aan bij sloop de crisis en verdien 80 euro per maand?

  En als je naar Randstad gaat in je ouwe kloffie heb je meteen een baan ook als je 45 bent.

  Over Uitstel van Executie kan ik kort zijn,Geenstijl heeft aangetoond dat 2 van de zogenaamd verkochte huizen nog steeds te koop staan,het is allemaal nep.

  1. Bij ons in de wijk is uitstel ook langs geweest, helaas na de uitzending het verkocht bord uit de tuin en een te koop bord van een andere makelaar in de tuin. Gelukkig voor de verkopende partij is het redelijk snel verkocht, maar sinds dien kijk ik met andere ogen naar het programma

 5. Mee eens. Ik kijk het uit nieuwsgierigheid maar neem het op. Dan kan ik de reklame en de meest tenenkrommende stukken doorzappen. Idem met uitstel v.e.. daarvan kijk ik alleen het begin en het einde 😉
  Echte favo progfamma's zijn bij ons nog steeds de Britse detectives.

 6. Ik of wij kijken bijna geen reguliere tv meer. Sinds wij Netflix hebben kijken wij heel veel series en ze hebben ook heel veel voor kinderen dus die hebben de gewone tv ook niet meer nodig.
  Dubbeltje op zijn kant begint echt te vervelen, al dat gesponsor en hup zomaar een baan. Zo ongeloofwaardig.
  En nu dus ook geen reclame meer want dat heb je niet op netflix. Heerlijk…

  groetjes
  Janneke

 7. Aangezien wij zelf in de huizenverkoopperikelen zitten, moest ik laatst denken dat zo'n huis op dat moment waarschijnlijk nog niet echt verkocht is, maar dat er een bod geaccepteerd is. En dan duurt het vaak nog heel wat weken voordat er zekerheid is. Want het moet ook gefinancierd worden, eigen huis verkocht, bouwkundige keuring…

 8. Ik vind het format van het programma goed, maar veel te oppervlakkig uitgevoerd en idd steeds wordt het op dezelfde manier uitgevoerd. Liefst met zoveel mogelijk drama cq tranen.
  Mensen die niet zo snel hun emoties tonen wordt hen aangerekend dat ze te gemakkelijk denken over de problemen.
  Waar zijn Marieke Henselmans en Peter van der Vorst om dit programma te redden? Ook te redden van de sponsors?

 9. Ik kijk geen tv meer, alleen Britse en Scandinavische detectives vind ik leuk, en die neem ik op. De rest van de programma's vind ik de moeite van het kijken niet waard. Ok, Keuringsdienst van Waarde en Zembla is wel goede tv maar dat kijk ik wel online dan. Zelfs het journaal vind ik stemmingmakerij tegenwoordig.

 10. Ik heb me werkelijk rot geërgerd dat iemand van 47 NIET geloofd wordt als hij zegt dat hij voor iedereen te oud is geworden om aan te nemen! Dat hij dan bij Williams aan de hand wordt genomen en het uitzendbureau binnen gesleurd…. en HUPPEKEE een baan! Nou, fijn hoor: fulltime baan voor 1300,- netto per maand! Ze hadden van mij op de pot gekund! Bovendien GELOOF ik het niet.

  1. ik begrijp je misschien verkeerd, maar iemand van 47 wordt volgens jou toch nooit aangenomen? en 1300 euro is te weinig om voor te gaan werken? Goh, doe ik toch iets verkeerd met mijn nieuwe baan op m'n 52e, voor ongeveer 1350 p.m. Misschien komt het omdat ik wiliams niet nodig had om me naar het uitzendbureau te brengen?

 11. Herkenbaar!
  Toch kijk ik deze programma's nog steeds :).
  Ik word wel selectiever in wat ik kijk. Ik laat niet meer standaard de tv aanstaan. Dit komt vooral doordat we interactieve tv hebben. We nemen op wat we willen zien, en verder heb ik ook geen idee wat er op tv is…

 12. Voorheen werd gekeken waar ze geld aan uitgaven, zoveel voor de auto, zoveel voor bv. luxe koffie. Dan werden er stickers met bedragen geplakt. Nu kunnen ze elke week 80 euro besparen bij sloop de crisis en vinden ze binnen een dag een fulltime baan via r.andstad. Wie geloofd dat nog?

  En toch kijk ik, tja….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.