Tijd voor bbb-tje: isoleren

Wie de energierekening tenminste een beetje goed in de hand wil houden, zal goed moeten isoleren. Daarom heb ik me een poos geleden al verdiept in allerlei soorten isolatiemateriaal, hoe je het het beste aan kunt brengen, waar het wel mag en waar niet, enzovoorts. Hoewel het belang van isoleren dus meer dan bekend is, vind ik isoleren nog steeds een bbb-tje: een bijzonder belangrijk boutwerkje. Dat is volgens mij ook de onderliggende reden dat ik vorige week nergens aan toe gekomen ben, dus deze week ga ik het anders aanpakken: ik stel mezelf tot doen om vandaag het plafond helemaal te isoleren.

Het is een oppervlak van ongeveer 50 vierkante meter, waarvan iets van 20 procent al gedaan is. Best te overzien dus, als je een beetje doorzet. Als ik dan dit achter de rug heb, vermoed ik dat het ook weer makkelijker wordt om ook wat andere klusjes aan te pakken, waardoor we weer helemaal terug op planning komen. Als het plafond namelijk geïsoleerd is, kunnen daar de laatste rachels tegenaan. Dat volledige frame kan weer gebruikt worden om de zijkanten tegen af te maken. Als de hele ruimte dan geracheld en geïsoleerd is, is het een kwestie van elektra en gips plaatsen en dan is de kamer klaar voor afwerking. Een beloning voor mezelf heb ik niet echt; dat het af is, zal al fijn genoeg zijn.

Hebben jullie ook zo’n hekel aan sommige klusklussen en hoe maak je die voor jezelf leuker?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Wij moeten dringend het plafond van de living witten, maar de klus wordt altijd maar voor ons uitgeschoven – ook ik houd me aanbevolen voor tips 😉

  2. Voor mij is een pauze met kopje thee en de voldoening al een beloning. Laat volgend jaar eens weten,hoeveel electriciteit je bespaarde? Groeten Izerina

  3. Leuk he, van die karweitjes! Ik regel altijd wat met vrienden. Help jij mij met een BBB-tje dan help ik jou met jouw BBB-tje. Gaat het sneller en is nog gezelliger ook.

  4. Ik zat vorig jaar tegen een verfwerkje aan te hikken, dat moest echt even gebeuren. Dan moet ik me er echt toe zetten. Vaak lekker m'n ipod op en dan gaat het wel als ik eenmaal bezig ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.