Update meterstanden – gasverbruik

We kregen vandaag weer een meterstandenkaart van Enexis in de bus en om te voorkomen dat we nóg meer bij moeten betalen, heb ik de standen direct maar online ingevoerd. Ook een mooi moment om even te kijken naar de vorige standen en eigenlijk viel het me nog mee. Vorig jaar was de stand 7783 en nu is het 10482. Dat is een verbruik van 2699. Afgrijselijk veel, zeker als je bedenkt dat we de kachel amper aan hebben gehad, maar ik dacht zelf dat we wel op 4000 uit zouden komen. Grote delen van het huis zijn namelijk nog niet goed geïsoleerd en ook met de isolatie van de leidingen blijkt nog iets niet goed te zijn. Tel daar nog eens een kapotte vloerverwarming en een flink oppervlak (we zitten toch al snel op 400/500 vierkante meter) bij op en je verwarming heeft een flinke dobber aan het überhaupt warm krijgen van ons stulpje.

Voor dit jaar staat het verhelpen van al die problemen op de planning, dus ik hoop dat we volgend jaar een nog mooier resultaat kunnen laten zien. Met een beetje geluk hoeven we zelfs niet bij te betalen, want als ik het zo uitreken, hebben we aan voorschotten nog ongeveer €700 over voor de elektriciteit. Aangezien dat een stuk goedkoper is en we enkel-/dubbeltarief hebben, blijven we daar misschien wel onder.

Hebben jullie de meterstandenkaart al gehad en viel het verbruik een beetje mee of juist tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Ik vind het ook altijd zo onverklaarbaar! Ik vermoed een complot van de grote energiemaatschappijen O__o

    Ik hoop nu weer terug te krijgen maar ik heb niets uitgerekend, afwachten maar straks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.