Extra hypotheek voor verduurzaming: investeer in comfort én de wereld

extra hypotheek verduurzamen

Een paar jaar geleden stonden wij voor de keuze om zonnepanelen te laten plaatsen. Toen hebben we het niet gedaan. Want, zo redeneerden we: we wonen hier niet lang genoeg meer om die investering terug te kunnen verdienen. En het is ook niet per se zo dat je meer voor je huis krijgt als er panelen op liggen. Inmiddels zijn we 6 jaar verder. Ja, bijna even lang als de terugverdientijd destijds was. Zou ik nu andere keuzes maken? Echt wel!

Investeren in duurzaamheid: een ander perspectief

Toen wij destijds de keuze moesten maken, ging ik alleen uit van de optie om de zonnepanelen zelf te betalen. Ook niet helemaal gek, want ik was niet zo’n fan van lenen. Nog steeds niet, maar toen ik voor een samenwerking dook in extra hypotheek nemen voor het verduurzamen van je woning en daarvoor wat cijfers op een rijtje zette, veranderde mijn perspectief toch wel een beetje.

Als je het interessant vindt om te lezen wat dat dan kost en wat het je oplevert, dan kun je hier verder lezen.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.