Eindeloze cirkel van schoonmaken, opruimen en weggooien (en binnenhalen)

Als het zonnetje weer vol in huis schijnt, valt het me altijd extra op hoeveel spullen wij wel niet hebben. En hoe snel daar ook weer stof op komt. De makkelijkste manier om dat allemaal weg te krijgen, is door spullen weg te doen. Daar ben ik inmiddels ook al best even mee bezig, maar het lijkt maar niet op te schieten. Wat aan de ene kant eruit gaat, komt er – soms in wat andere vorm – aan de andere kant weer in. Het lijkt wel een eindeloze cirkel van schoonmaken, opruimen en weggooien en het is nooit eens klaar.

Aan de ene kant ben ik daar blij om, want het is altijd lekker om weer een frisgeboend huis te ruiken of te zien dat iets dat vol stond, nu ineens mooi leeg is. Aan de andere kant zou ik het liever altijd zo zien. Zeker omdat het soms lijkt alsof het bij andere mensen echt altijd netjes is. Bij ons is dat nu wat beter, maar als iemand aankondigt langs te komen, voel ik toch altijd de behoefte om toch nog het een en ander snel op te ruimen, omdat het toch niet helemaal is zoals het ‘hoort’. Als ik daar geen tijd voor heb, dan gooi ik het gewoon op de verbouwing, maar helemaal prettig is dat ook niet.

Ik vraag me ook altijd af hoe die mensen dat doen; zijn ze gewoon heel netjes, zijn ze de hele dag bezig met hun huis, of is er een of andere geheime truc die ik niet ken? Is jouw huis ‘altijd’ schoon en opgeruimd en hoe doe je dat? Ben je er de hele dag mee bezig of heb je slimme trucs om daarvoor te zorgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Stof komt zeker snel terug. Ik heb één keer per week een vast rondje met stoffen en elke week ligt er weer wat. M'n huis is altijd erg schoon. Dat vind ik zelf het prettigst. Opgeruimd is het ook altijd wel. Ik heb wel wat dingetjes liggen waar ik mee bezig ben, maar als ik daar even mee stop leg ik het wel weg en dan valt het niet zo op. Als ik weet dat er mensen langskomen stofzuig ik vaak nog een keer, maar verder niet echt extra opruimen ofzo. S'avonds voordat ik naar bed ga doe ik vaak een rondje opruimen, alles op z'n eigen plek neerzetten. Dan is het netjes als je s'ochtends uit bed komt.

 2. Ik ben een echte chaoot en rommelkont, dus er ligt altijd wel overal iets te slingeren. Hoe veel ik ook bezig ben met opruimen. Maar ik zorg inderdaad wel dat ik regelmatig even stof, stofzuig of schoonmaak.

 3. Blondy's tips vind ik wel erg goed.

  Ik maak zelf eens per week schoon, soms stofzuig en dweil ik wat vaker, want de katten nemen van alles mee onder hun pootjes. Ik ben verder soms best slordig met spullen niet terugleggen. Nu liggen er bijvoorbeeld weer een afstandsbediening, wat boeken en wat andere spulletjes te slingeren.

  Je huis ontdoen van spullen lukt me dan wel weer erg goed. 🙂 Ik 'zie' ook steeds meer, wat ook wel weg kan. En dat maakt het weer makkelijker om alles opgeruimd te houden.

 4. 's Avonds opruimen doe ik ook zo vaak mogelijk, maar zou ik eigenlijk altijd moeten doen. Dan kom je inderdaad heel anders uit je bed.

  Ik zag vandaag ook nog een filmpje over de 'one minute rule'; als je iets kunt doen binnen een minuut, dan moet je het direct doen. Ik vraag me alleen af in hoeverre dat praktisch in te passen is, want ik zie wel 100 karweitjes die binnen een minuut kunnen, maar dan ben je bij elkaar wel bijna 2 uur verder!

 5. Door gebrek aan energie heb ik geleerd elke dag iets te doen aan schoonmaken. Mijn hele huis is nooit tegelijk schoon.Maar op die manier houd ik het wel bij en in zekere mate opgeruimd. groeten Izerina

 6. bij ons is het ook moeilijkk om een opgeruimd huis te houden. Het wordt wel wekelijks gepoetst, maar vaak zijn we met zoveel tegelijk bezig dat het er al snel rommelig uitziet.
  Nu wil ik eerst vanalle nutteloze spullen en en dan zou het al wat overzichtelijker moeten zijn

 7. Voor mij is het hier nog steeds 'rommelig', al zegt 'men' dat het hier opgeruimd is – misschien ook een kwestie van perspectief ? – in alle geval de tips van Blondy komen aardig in de buurt van hoe ik het doe … succes !

 8. Ik stof ook 1 keer per week en stofzuig dan ook meteen iedere keer doe ik in 1 ruimte wat extra schoonmaakwerk. Grotere klussen zoals ramen wassen doe ik zoals het uitkomt. Opruimen doe ik iedere avond en overdag leg ik bijvoorbeeld dingen op de trap die van beneden naar boven moeten. Als ik dan naar boven ga kan ik dat meteen meenemen. Zo is het altijd (redelijk) opgeruimd en 1 dag is alles schoon. Ik ben getrouwd, heb 1 peuter maar geen huisdieren. Hoop dat je wat aan deze tips hebt. Enne…het gaat erom wat jij prettig vindt om in te wonen en niet wat een ander denkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.