Nuttig leven = gelukkig leven?

Tussen de leeslinkjes van Oryx zat afgelopen zondag ook een stukje over gelukkig leven. De kern: je wordt niet zozeer gelukkig van allemaal leuke dingen doen, maar juist van nuttige dingen doen. Volgens mij klopt dat wel. Leuke dingen doen is leuk, maar het zijn vaak kleine uitstapjes uit je dagelijkse leven. Als je dan vervolgens weer terug komt in een vervelend stramien, een vies of vol huis of andere dingen waar je met je uitjes aan probeert te ontsnappen, dan schiet je er niet zo heel veel mee op.

Gisteren had ik een heerlijke dag. Die bestond niet alleen uit een boekje lezen in het stralende zonnetje en genieten van de mooie natuur om me heen, maar ook uit een kapstok ophangen, zodat alle jassen eindelijk uit de ‘logeerkamer’ konden (eigenlijk staat hij nu nog vol met mijn spullen, maar als de kamer boven verbouwd is, dan gaan die spullen daarheen en wordt dit toch een logeerkamer), een mooi plekje zoeken voor een nieuw lampje in de kamer, de keuken voorzien van een radio en direct wat opruimen/schoonmaken, zelf wasmiddel maken, de was doen en lekker buiten laten drogen en al het oud papier verzamelen voor de ophaling morgen. Allemaal dingen die ik normaal gesproken als een last zou hebben gezien, maar die ik nu mindful probeer te doen. En warempel: het voelde niet als een last, ik voelde me alleen maar trots. Trots dat er weer van alles in relatief kleine stapjes opgeknapt was!

Denken jullie ook dat een gelukkig leven vooral te maken heeft met nuttige dingen doen en niet met (alleen maar) leuke dingen doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. wat wel vreselijk veel helpt,is dat de zon schijnt. Hierdoor lijken de dagelijkse dingen sneller en lichter. Gr. LZV

  2. Ik voel me inderdaad ook erg gelukkig als ik nuttige dingen doe. Hoe nutteloos ze ook soms zijn of lijken want met sommige dingen kan je bezig blijven.

    Rommelen met plantjes, koken en bakken, zorgen dat de kindjes heel blijven… Erg nuttig en dus leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.