Overstappen op duurzame alternatieven

Omdat ik nogal van voorraad houd en langer houdbare producten eigenlijk altijd in bulk koop, is het niet altijd even makkelijk om over te stappen op een duurzamer/goedkoper alternatief. Als ik zoiets lees, heb ik namelijk nog 10 flessen van het een of ’t ander staan, die ik ook niet weg wil gooien. Wel wil ik, als iets op is, een duurzamer alternatief proberen.

Geïnspireerd door de Zero Waste-familie (wederom bedankt, Oryx!) besloot ik zondag al om zelf wasmiddel te maken. Gisteren merkte ik ook dat ik bijna door glansspoelmiddel voor de vaatwasser heen ben. Ik heb direct gekeken naar alternatieven en kwam op het volgende uit:

– Mengsel van schoonmaakazijn en brandspiritus (nadeel: beiden zijn giftig en je moet maar hopen dat het water in de afwasser voldoende verdunt)
– Witte tafelazijn

De eerste optie lijkt me niet zo praktisch, niet in de laatste plaats omdat spiritus ook nog eens brandbaar is. De tweede klinkt een stuk beter en volgens mij heb ik nog een fles witte azijn staan. Of het tafelazijn is, weet ik niet zeker: er staat ‘Natuurazijn op’.

Wie kent nog meer duurzame/natuurlijke/voordelige alternatieven voor dagelijkse dingetjes, zoals shampoo, badschuim, allesreiniger, handzeep, vaatwasserblokjes, enzovoorts?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Huid en haar schijn je goed te kunnen verzorgen met Marseillezeep. Ik was er mijn gezicht mee en ik vind het lekker ouderwets ruiken. Moet altijd aan mijn opa en oma denken dan. Marseille zeep is 100% natuurlijk.

    Ik gebruik zelf ecologisch afwasmiddel van Ajax of AH p&e.

    In dat Zero Waste filmpje zei ze ook dat decluttering, oftewel spullen wegdoen, verslavend is. Dat merk ik nu ook aan mezelf! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.