Woekerpolis

Jaja, ik héb er één! Tenminste, dat denk ik. Ik heb ooit eens een ABC Spaarplan gehad en volgens dit lijstje (pdf!), is dat een woekerpolis. Omdat hij al voor 2008 is afgekocht, moet ik zelf een formulier invullen en kijken of ik nog wat terug krijg. Bij dat formulier moeten wel verschillende dingen gevoegd worden, waaronder het bewijs van uitbetaling. Dat wordt dus echt even diep graven. Ik heb ook geen flauw idee wat het me op zou kunnen leveren, als ik in aanmerking kom voor de vergoeding, of dat nu drie tientjes kan zijn, of driehonderd euro. Maar we kunnen elke cent goed gebruiken, dus mijn formulier gaat vandaag op de post!

Heb jij een woekerpolis en heb je nagekeken of je daarvoor geld terug kunt krijgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
  1. Ik hoop het ook! Ik heb deze polis trouwens gehad, dus alles is meegenomen. Het is niet zo dat ik nu nog een sigaar uit mijn eigen doos terug krijg. Nou ja, eigenlijk wel natuurlijk, maar het voelt toch anders als je er zelf geen geld in hebt gestopt.

  2. Tjee zeg, zullen dat soort lijstjes van andere banken ook bestaan? Wij hebben namelijk ook ooit een polis afgekocht, voordat er ook maar iets over woekerpolissen in het nieuws was. En dan maar hopen dat ik daar de papieren van bewaard heb. Ga er ook maar eens induiken!

  3. Ja ik heb er ook eentje (loopt nog anderhalf jaar) en ik krijg welgeteld 25 euro terug. Ik zou mezelf nog niet gelijk rijk rekenen als ik jou was 😉

  4. Ja. Er zijn er zes miljoen verkocht ofzo dus de kans dat de gemiddelde lezer er zelfs meer dan 1 heeft is zeer groot. Vermoedelijk vaak zonder het zelf te weten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.