Financieel meevallertje

Of eigenlijk wel iets groter dan een ‘meevallertje’, maar omdat we eerst niet wisten dat er sprake was van een ’tegenvaller’, viel de impact gelukkig ook wel een beetje mee…

In het voorjaar zijn we hier bezig geweest met de riolering. Er zat nog een oude put in de grond, die uit het systeem gehaald moest worden, zodat alles mooi op het gemeenteriool aangesloten kon worden. Hoog nodig, want alles rond die put leek niet helemaal goed meer te werken, waardoor het abonnement op de rioolwacht toch ineens wel héél goed van pas kwam. Tijdens die werkzaamheden werd echter de gasleiding geraakt. Nummer gebeld, gerepareerd en klaar. Dachten we.

Tot er ineens een soort incasso-herinnering kwam, een paar weken terug (ja, dat is dus maaaaanden later). Of we nog wel even €200 af wilden rekenen voor een factuur die nooit verzonden was. En dat die nooit verzonden is, weet ik wel redelijk zeker, want ik heb inmiddels behoorlijk mijn best gedaan om dat ding boven water te krijgen, zowel via het gasbedrijf als via het incassobedrijf, maar niemand leek daarover te beschikken… Wij dus ook niet, maar we hadden nadat die herinnering kwam wel even contact opgenomen met de verzekering. Gelukkig viel dit onder aansprakelijkheid. We hebben het wel even moeten voorschieten, maar als het goed is, staat het binnen een week weer op onze rekening. Fijn 😀 Betaal je die verzekering toch niet helemaal voor niets!

Maken jullie wel eens gebruik van je aansprakelijkheidsverzekering? Voor wat voor soort dingen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.