Opruimen

De laatste tijd begint het echt weer te kriebelen… ik wil opruimen!! Bij de samenvoeging van twee huishoudens was er al het een en ander gebeurd, maar we hebben nog steeds ongeveer twee kamers die helemaal vol staan met spul dat niet dagelijks gebruikt wordt. En waarvan het dan de vraag is of we dat ook wel echt MOETEN bewaren. Aan de ene kant kunnen dingen voor een volgend huis wel makkelijk zijn, aan de andere kant; wil je dingen echt zo lang bewaren, voor een ‘misschien’?

Ik ben er nog lang niet met alles uit en moet echt weer even een soort systeem bedenken om dit aan te pakken. Ik wil namelijk ook niet alles uitpakken, omdat er genoeg is dat gewoon ingepakt moet blijven. Of tenminste; ik kan het nu wel uitpakken, maar het is niet nodig om het uit te pakken, dus het is dan natuurlijk makkelijker om het ingepakt te laten.

Ook een puntje op de planning is hier weer eens naar een kringloopwinkel zoeken. Je hebt immers altijd van die dingen waarvan het ‘zonde’ voelt om ze weg te gooien, maar die je zelf ook weer niet hoeft te houden. Zo wil ik bijvoorbeeld ook wel van mijn plastic kerstballen af; die gebruik ik eigenlijk nooit meer, maar ze nemen wel heel veel ruimte in. Als ik die dan voor de kerst wegbreng, heeft iemand er misschien nog wat aan. En zo schiet er de laatste tijd wel het één en ander door mijn hoofd…

Nog meer mensen met een opruimvirus?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Jaaaaa,ik heb er gelukkig ook last van.
  Gisteren toevallig het kastje met mutsen, sjaals en handschoenen doorgespit. Juist nu kunnen andere mensen er nog plezier aan hebben.

 2. Ik heb er altijd wel last van, alleen niet altijd de tijd en energie om het daadwerkelijk beet te pakken dus dan druk ik het maar naar de achtergrond in mijn hoofd, valt niet altijd mee; ik loop regelmatig op mijn werk te denken wat ik in die tijd ook thuis had kunnen doen 🙁
  Gelukkig heb ik niet veel meer, ik heb al aardige slagen gemaakt de afgelopen jaren.
  Nu steek ik mijn tijd even ergens anders in: we hebben sinds vorige week een puppy!

 3. Daar blijf ik last van houden. Maar niet genoeg om daar eens weer echt iets mee te doen. kransen maken, lezen, haken en schrijven hebben toch echt mijn voorkeur 🙂

 4. Voor (en na) de verhuizing heb ik heel drastisch opgeruimd. Nu is het alleen een kwestie van bijhouden; echt een fluitje van een cent. Ik heb ook echt nergens meer dingen 'om nog uit te zoeken', of weg te doen, het is helemaal zoals ik het hebben wil. Dat levert zo onvoorstelbaar veel rust op dat ik het iedereen kan aanraden; allemaal aan de opruim! ♥

 5. Ja, hier ook. Ik ben al jaren aan het opruimen, maar de kringloopdoos is weken leeg geweest. Sinds gisteren is hij weer vol. Maar ik wil gewoon een net huis hebben, ook met de Kerst. Het wordt gelukkig steeds makkelijker, want er ís gewoon steeds minder om op te ruimen 😉

 6. Een verhuizing deed bij mij wonderen, alles weg en met heel veel minder een groter huis in;)
  Maar nu 3 jaar later moet ik zeggen dat het nog steeds mee valt, alles heeft wel een vaste plek, dat geeft ook rust.Behalve de slaapkamer van puber dochter..echt vreselijk, maar nu vind ik het wel best, zij slaapt daar, ik niet;)

 7. Ik moet nog steeds mijn kledingkast opruimen, zoveel kleren die toch niet meer gedragen gaan worden en onnodig ruimte innemen.
  En zodra dat gedaan is toch aan de dozen beginnen die mee zijn gekomen na de scheiding en uitgezocht moeten worden.
  Binnenkort echt maar eens beginnen.

 8. Ik moet nog steeds mijn kledingkast opruimen, zoveel kleren die toch niet meer gedragen gaan worden en onnodig ruimte innemen.
  En zodra dat gedaan is toch aan de dozen beginnen die mee zijn gekomen na de scheiding en uitgezocht moeten worden.
  Binnenkort echt maar eens beginnen.

 9. Ja af en toe pak ik een kast aan. Door vorige opruim rondes gaat het wel steeds sneller. In mijn keuken zijn bijvoorbeeld de bovenste twee plankjes van elk kastje helemaal leeg. Heel handig want ik kan er toch niet goed bij en nu is het een kwestie van een doekje er door en het is schoon. Geen overbodige zooi optillen en verplaatsen. Succes met het opruimen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.