Besparing op de woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering aangepast

Het heeft eventjes geduurd, maar inmiddels zijn we er even voor gaan zitten en hebben we de woonhuisverzekering aangepast. Het levert natuurlijk geen tonnen op, maar daarmee hebben we wel weer een mooie besparing gerealiseerd.

Apart aanmelden

Ik wilde deze al een poosje graag overhevelen naar Inshared, omdat het daar voordeliger zou zijn dan waar we tot nu toe zaten én ik er gewoon hele goede ervaringen mee heb.

Bovendien heb ik er voor ons al een pakketje met de aansprakelijkheidsverzekering (die we tot nu toe dus eigenlijk dubbel betaalden) en de rechtsbijstand. Ik kon alleen niet de woonhuisverzekering bij mijn pakket erbij doen, omdat het officieel natuurlijk niet mijn huis is. Vriend moest zich dus apart aanmelden om deze besparing op de woonhuisverzekering te realiseren.

Maandelijkse besparing op de woonhuisverzekering

In de afgelopen tijd was daar natuurlijk mooi de kans voor, omdat hij vanwege de revalidatie een stuk meer thuis was dan normaal gesproken. We hebben hem dus aangemeld en de oude verzekering opgezegd. De bevestiging is inmiddels in huis. We gaan van een maandbedrag van 32,27 euro naar 23,55 euro en dan hebben we er ook nog een glasdekking bij, die we eerder niet hadden. Puur op maandbedrag bekeken, scheelt het toch weer een dikke 100 euro per jaar.

Ik denk dat ik binnenkort ook maar weer even ga kijken of mijn autoverzekering niet wat voordeliger kan. Tot nu toe was dat steeds niet zo, maar het lijkt erop dat dat nu wél zo is. Moet ik alleen even achterhalen hoeveel schadevrije jaren ik nu écht heb…

Check jij ook regelmatig even of je niet teveel betaalt, bijvoorbeeld aan verzekeringen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ja dat doe ik ook. Ik zat bij Inshared maar ben juist voor de auto en inboedel weet overgestapt vorig jaar omdat het voor beiden nog goedkoper kon. Heb zelfs even overwogen om mijn inboedelverzekering op te zeggen omdat ik eigenlijk allemaal spullen heb van 10 jaar en ouder. Nu begreep ik dat er ook zaken als overnachtingen bij brand en dat soort dingen vergoed worden dus heb ik hem nog maar even aangehouden. Voor de meubels zal ik niet veel meer krijgen denk ik.

 2. Wij gaan ook binnenkort kijken naar een andere woonhuisverzekering. We zitten bij Centraal Beheer maar die is behoorlijk prijzig. Overigens valt inshared af omdat we daar met de autoverzekering echt een slechte ervaring hadden. Er zijn nog genoeg andere aanbieders gelukkig.
  @Ineke, onze vrienden hebben brand gehad en je wilt niet weten met wat voor kosten je dan te maken krijgt als je niet verzekerd bent. De inboedel kun je wellicht goedkoop weer bij elkaar sprokkelen. Bij vrienden stond een week lang blowers op vol vermogen te draaien vanwege waterschade. Daarna bouwlampen voor het herstellen. Energiekosten waren enorm maar werden door verzekering betaald. Alle spullen stonken naar brand, foto’s, schilderijen, maar ook huisraad. Daarvoor kwam een speciaal reinigingsbedrijf. De bedrading moest helemaal vervangen worden, de muren werden speciaal behandeld want de roet blijft er anders doorheen komen. Enz enz. Vrienden waren goed verzekerd en kregen van heel veel spullen de nieuwwaarde omdat ze nog niet op 70% van de levensduur zaten.

  1. Wat vervelend! Ik had met huis (m’n vorige) juist weer een hele goede ervaring. En inderdaad, ik heb eerder ook wel eens begrepen dat inboedel meer dekt dan alleen de spullen, ook bijvoorbeeld de schoonmaakkosten na een brand.

 3. WIj betalen 84 euro per jaar voor onze AVP en inboedel verzekering (met 2 personen). Inboedel verzekering zou ik het liefst ook opzeggen omdat we genoeg spaargeld hebben om nieuwe spullen aan te schaffen mocht het nodig zijn, maar wederhelft wil het nog even aanzien.

  Verder hebben we beide een zorgverzekering, de goedkoopste die er te vinden was. Alle overige verzekeringen zijn opgezegd.

  1. Inboedel zou ik niet zomaar opzeggen; die dekt vaak ook een hoop ‘restschade’ bij brand, dus het schoonmaken bijvoorbeeld. Als je daar al rekening mee hebt gehouden, kan dat natuurlijk wel. Waar zitten jullie trouwens? Wij betalen voor die beiden namelijk nog bijna €140 in het jaar, dus dat is wel een aanzienlijk verschil!

 4. Wij zijn vorig jaar overgestapt. Het kantoor waar wij de verzekeringen hadden verhoogde de premie met meerdere tientjes per maand (!) zonder opgaaf van redenen. We zijn toen over gestapt naar f. Bto. Daar kregen we nig extra korting ivm lidmaatschap op Ver. Van eigen huis.

  1. Meen je niet! Meerdere tientjes ook gewoon! Mijn eerste overstap was ook van zo’n door de bank geadviseerde partij naar FBTO. Daarna bleek het (in mijn situatie dan) nóg goedkoper te kunnen. Maar dat hangt natuurlijk van je situatie af en verschilt ook per jaar weer.

 5. Ik zou dit ook wel eens willen uitzoeken want zo te lezen zijn wij best duur verzekerd. Alleen ben ik niet zo thuis in verzekeringen. Dus mijn vraag is; hoe pak je dit aan? Hoe heb jij dit uitgezocht?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.