Klusupdate

Ik wilde zeggen dat ik altijd wat meer energie krijg van ‘dit soort weer’, maar als ik nu naar buiten kijk, is het gewoon grijs. Maar… over het algemeen zorgt de lente er wel altijd voor dat ik meer uit mijn handen krijg. En dat maakt het – bij gebrek aan een financiële update – tijd voor een klusupdate!

Vorige week schreef ik al over de voordelige keukenrenovatie, en inmiddels ben ik al een stuk verder. Met hulp of alleen, afhankelijk van het klusje, kon ik het volgende afstrepen:

 • Het doorlopende toilet loopt niet meer door (althans, niet op de verkeerde manier)
 • De keuken is mooi dicht en plafond en muren zijn stralend wit geverfd
 • Begin mei zorgt de verzekering voor een nieuwe parketvloer in de keuken
 • Een aantal gaten in de muur zijn netjes dichtgemaakt
 • De verlichting in de badkamer werkt weer voor 100%
 • Riool loopt weer goed door

Eigen kosten zijn tot nu toe €42,95 voor de verf, maar daar komen ook nog een aantal manuren en wat materiaal bij voor het riool, de spotjes en het doorlopende toilet (rubber was compleet vergaan en van dermate antieke kwaliteit, dat er iets speciaal voor gemaakt moest worden). Daarnaast komt aan het einde van de rit natuurlijk ook nog het eigen risico van de verzekering van €150. Maar: wat geeft het een rust dat die dingen af zijn!

Ik heb nog een aantal dingen die ik graag gedaan wil hebben, maar daarvoor kijk ik gewoon rustig wat rond. Het heeft ook niet zoveel zin om te overhaasten, veel geld uit te geven en dan ineens toch het huis te verkopen (want de bezichtigingen lopen toch lekker door).

Heb jij ook nog van die klusjes liggen die misschien al veel te lang open staan, maar waar je – om wat voor reden dan ook – steeds niet aan toekomt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Och heden.. genoeg! Maar ook ik moet eerlijk zeggen: nu de zon zich steeds wat vaker laat zien komt zo af en toe ook de nodige energie omhoog om zo'n (klein) klusje nu écht eens aan te pakken.

 2. Je bent echt weer heel lekker bezig geweest zeg. Wat geeft dat een voldoening hè? Wij zijn een heel grote klus aan het voorbereiden. In de tweede helft van mei wordt er in ons huis een nieuwe keuken geplaatst. Dat houdt in dat er nogal wat aan leidingwerk verplaatstmoet worden. Dat doen we niet zelf hoor, maar besteden we uit. Maar daar voor moet je wel een mannetje vinden. DAn zoeken we nog naar tegels, moeten de kasten van nu nog leeg, moet het oude keukenblok nog worden gedemonteerd en moet je toch een paar extra handen vinden om dat samen mee te doen. Alles loopt nu nog voorbeeldig maar de werkzaamheden moeten nog beginnen. Ik zeg maar zo, een goede voorbereiding is het halve werk…. toch?
  Fijne nieuwe week,
  liefs,
  Mirjam

 3. Heerlijk dat je zo voortvarend bezig bent! Martin moet hier nog wat snoeren wegwerken (daar begin ik niet aan, hi, hi) en ik moet nog wat losgeraakte plakplinten vastplakken, maar verder is alles gedaan! Hoezee! Dat is nog een voordeel van een veel kleiner huis; je hebt geen achterstallig onderhoud meer…. #ikduimvooreenkoper

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.