Voordelige keukenrenovatie

Voordelige keukenrenovatie

Mijn keukenproject is echt een héél langdurig project. Ik geloof dat ik er al eens mee begonnen ben in 2012, als het niet eerder was, en het is nog niet af. En niet omdat het zo’n enorm werk is, maar gewoon omdat het niet opschiet.

De laatste keer dat ik dacht er wat aan te gaan doen, was in januari 2014. Toen was het ook al een project dat lang open stond, maar wel eentje waar ik niet teveel geld meer aan uit wilde geven. Ik heb toen het één en ander geschilderd en liep eigenlijk vast op de muren. Die verf pakte gewoon niet goed!

En toen kwam er van alles tussendoor en ging het (los van ‘van alles’) ineens lekken. Vervelend (en behoorlijk, want ik steggel al bijna een jaar met klusbedrijven, verzekering, experts, enzovoorts), maar uiteindelijk misschien ook helemaal nog niet zo gek. Want nu dat allemaal opgelost wordt, gaat het ineens een stuk harder met de keuken.

Dankzij die lekkage werd er een nieuw plafond geplaatst, dat ook mooi wit geschilderd werd. De schilder voorzag me van handige tips én materialen om de rest ook te schilderen. Dat is nog niet af, maar de keuken is inmiddels wel grotendeels afgeplakt, waardoor ik – als er ook maar even tijd is – zo aan de gang kan. Bovendien bleek dus dat ik de verkeerde verf had gebruikt, dus nu kan ik het een keer op de goede manier proberen.

Vandaag hoor ik als het goed is wat er gaat gebeuren met de vloer. Ik dacht dat die hersteld zou worden, maar de specialist die daarvoor kwam, zei dat de kans op vervanging groter was. Dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn, want dan hoef ik het niet zo nauw te nemen met het schilderwerk én wordt het wel een hele voordelige verbouwing. Zelf had ik ingeschat dat ik ongeveer €250 kwijt zou zijn voor de vloer, waarbij ik dan niet uitging van het eikenhout dat er nu in ligt, maar van laminaat ofzo.

Ik durf er nog niet te hard op te hopen, maar het zou toch wat zijn: als ik nu in de aanbieding mooi de passende muurverf haal, m’n schouders er een uurtje of twee onder zet en alle muren spierwit heb, het plafond strak en straks ook misschien nog een nieuwe vloer. En dan ben ik per saldo de kosten van de dakmeneer (noodzakelijk, ik wil geen lekkend huis hebben of verkopen) kwijt en een eigen risico van de verzekering, plus een emmer saus. Dat klinkt toch wel een beetje als een geluk bij een ongeluk!

To be continued…

Hebben jullie ook wel eens van die gelukjes bij een ongeluk?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Als je iets afplak voor het verven moet je deze tape niet te lang laten zitten anders krijg je het er niet meer af of neem je de onderlaag mee.

  Suc 6 met sauzen.

  Hartelijke groet een stille meelezer

 2. In ons vorige huis lekkage vd bovenburen gehad. Wel een half jaar gedoe met verzekeringen, maar uiteindelijk vergoed. Dus woonkamer volledig nieuw glasvezelbehang en geverfd, en badkamer gesausd. Ideaal, net voor de verkoop 😉

 3. Zo snel mogelijk aanpakken! Een net, opgeruimd, licht, fris en goed onderhoud huis verkoopt nu eenmaal beter… Ik kan me ook niet voorstellen dat er mensen zijn die huizen met lekkageproblemen e.d. kopen, je koopt dan een huis met gebreken… Ik zou zelf nooit een huis kopen met lekkage o.i.d. Toen ik mijn huis verkocht, vond ik het daarnaast een heel prettig idee dat ik wist dat het huis geen gebreken had. Succes met opknappen, wordt vast heel mooi!

  1. De lekkage is gelukkig al opgelost hoor! Ik wil idd niet in een lekkend huis wonen en ik wil het ook niet verkopen, dus vandaar dat ik daar ook echt wel bovenop heb gezeten. Nu is het alleen nog het afwikkelen van de gevolgschade.

  2. Wij zijn die mensen die een huis met een lekkageprobleem hebben gekocht. Zoiets heet niet voor niets VERBORGEN gebreken. Als we dat van tevoren hadden geweten hadden we echt wel om herstel voor oplevering gevraagd.

   Sommige verkopers kunnen zaken goed verbergen. Heeft ons ook geleerd om altijd een bouwkundige keuring te laten doen voordat je de papieren tekent bij aankoop van een huis, ongeacht de ouderdom van het huis.

   De ellende is dat je in dit geval, bij mijn weten, niets van de verzekering uitgekeerd krijgt. We moesten de hele keuken vervangen om het lekkageprobleem op te lossen en daarna was het budget op. De afwerking gaat nu in fases, waardoor de keuken al 3 jaar onder constructie is.

   N.

  3. Ik heb hier ook best veel dingen aangetroffen die echt verborgen waren. Een latje voor rot houtwerk, in die categorie. Maar ik heb alles wat ik tegen kwam opgelost, in de eerste instantie natuurlijk voor mezelf, maar nu ik het te koop heb, ben ik er helemaal blij. Ik zou echt niet zo'n tijdbom willen verkopen, ook al kun je idd als ongelukkige koper maar weinig uitrichten.

   In principe zou ik alleen wel denken dat je iets bij de verzekering moet kunnen krijgen. De oplossing moest ik zelf regelen, maar het opsporen en de gevolgschade (en dit bleek ook iets te zijn dat al speelde bij de vorige mensen en idd verborgen was/leek) betaalde/betaalt de verzekering dus wel.

 4. Bedankt voor de tip. Ik zal nog eens goed in de verzekeringspapieren lezen. Zou wel fijn zijn om iets te kunnen declareren, want dit is helaas niet ons laatste project in dit huis in het kader van de verborgen gebreken.

  N.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.