Halverwege de maand: hoe gaat het tot nu toe?

We zijn weer halverwege april, een mooi moment om even te kijken naar hoe het tot nu toe gaat deze maand.

Over het algemeen heb ik niet echt te klagen:

 • Er komt eindelijk vooruitgang in het verzekeringsverhaal en ik heb gisteren ook te horen gekregen dat ik inderdaad een nieuwe vloer krijg, gelegd en al
 • Het is iets rustiger, waardoor ik meer de kans heb mijn werk goed aan te pakken en wat dingen in en om huis te doen
 • Ik pakte een aantal klusjes aan die al lange tijd open stonden (of liet ze eindelijk eens doen), wat toch duidelijk weer wat rust geeft

Wat nog voor verbetering vatbaar is:
Sporten. Dat schiet er met die drukte veel te vaak bij in. En hetzelfde geldt voor gezond eten. Ik let er wel op dat ik genoeg slaap, dus dat scheelt, maar ik merk aan alles dat ik die andere twee dingen ook weer beter op wil pakken. Nu kan ik natuurlijk de keuken even niet gebruiken, maar daar hoop/wil ik vandaag verandering in brengen

En dan: what about the money?
Vooraf had ik een mooi plan voor april gemaakt. Inmiddels heb ik ongeveer de helft van het totaalbedrag voor deze maand binnen en met sparen gaat het nog wel goed. Ik heb al een behoorlijk bedrag door kunnen sluizen naar de buffer. Het had meer kunnen zijn, als ik niet wat onverwachte kosten en uitgaven (kosten moeten, uitgaven zijn toch wat (on)bewuster in dit geval) had gehad. Maar: dankzij wat extra Marktplaatsverkopen e.d. is het allemaal nog wel volgens plan, dus dan wil ik daar ook niet te zwaar aan tillen.

Deze maand verwacht ik in ieder geval nog mijn pensioenuitkering en mijn salaris van mijn parttime-baan. Daarnaast kwam het weer eens een keer uit om wél mijn gewone salaris volledig uit te kunnen betalen, dus daar zou ik zelfs een beetje extra van kunnen sparen. Het meeste gaat dus naar de buffer, maar ik vul ook de potjes voor zorgverzekering, vakantie, dieren en verbouwing een beetje aan. Eigenlijk hoop ik vooral dat die pensioenuitkering gunstiger uitpakt dan verwacht (in mijn plan heb ik rekening gehouden met dat ik de helft overhoud), maar goed, dat blijft natuurlijk altijd even afwachten.

Hoe gaat het bij jullie tot nu toe deze maand?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Nog eerder dan 6 uur van nu wordt hem niet 😉 Het is gewoon weer even erin komen. Ik wil eigenlijk ook liever weer skeeleren en afwisselen in plaats van 3x per week hardlopen. Maar goed, daar werkt het weer nog niet echt in mee.

 1. Eindelijk weer een gewoon salaris kunnen uitbetalen. Ik kan me voorstellen dat het inzetten op meer verdienen de hoogste prioriteit moet hebben. Heb je nog meer verdienmodellen? Kan marketing meer voor je betekenen?
  In het bedrijf waar ik werkte was het soms opvallend dat er weinig 55+ zzp-ers werkten. Ze hadden moeite om aan de slag te komen. Jij hebt die leeftijd niet, maar het is alvast een gratis advies. Je verdienmodellen.
  Ik hoop niet dat het hard over komt.
  Je doet je best en je ploetert door. Jij hebt een boerderij en ik een bescheiden woning in de Randstad.

  1. Ik red het wel hoor 😉 Ik zie nu dat het wat dramatischer klinkt dan het is, maar het heeft meer te maken met het goed verdelen van kosten en geld over de zakelijke en privérekening. En inderdaad; ik moet mezelf natuurlijk wel een flink salaris uitkeren, om de hypotheek te kunnen betalen, dat is even niet anders. Als ik dit zou verkopen, dan zou ik mijn salaris direct wel kunnen halveren. Dan wordt de balans op de zakelijke rekening natuurlijk ook weer anders.

   Ik heb op dit moment geen tekort aan werk, maar wel te maken met klanten die pas na 2 maanden betalen. Dat maakt het gewoon soms wat lastig om elke maand op een vast tijdstip mijn salaris uit te kunnen betalen. Ik moet maandelijks ook geld aan de belastingdienst betalen en als ik mijn hypotheek ook via privé kan betalen, dan gebruik ik het geld op mijn zakelijke rekening eerst voor de BD.

 2. Hier gaat het goed. Het voorgenomen bedrag dat we moeten sparen is gespaard voor april.
  Ik ben wel nog volop bezig met posten te zoeken waar ik kan op besparen. Zo heb ik mijn doorlopende opdracht voor een goed doel (elke maand 30 Euro) stop gezet. En binnenkort nog één. Dat maakt weer extra 60 euro in de maand meer.
  Ook ga ik proberen om vanaf nu maar één kledingstuk voor mezelf te kopen per maand. Dat lukt nu al 14 dagen. Het geldt wel voor alles. Koop ik kousen van 5 Euro of een jas van 50 euro. Het is één kledingstuk. Voorlopig dus echt nog niets gekocht. En ik mag het opsparen van mezelf. Koop ik in april niets, mag ik in mei 2 kledingstukken want slippers ga ik nodig hebben :-).

  Wij hebben ook 'last' van klanten die niet betalen. Dat is heel vervelend omdat ook wij de leveranciers veel vroeger moeten betalen want anders leveren die niet meer. Er kruipt energie in.

  1. Wat fijn zeg, dat jullie het voorgenomen bedrag al op de rekening bij hebben kunnen schrijven! En een leuke uitdaging met de kledingstukken! Gaat het je dan om het geld of ook om het aantal kledingstukken? In dat laatste geval is het misschien nog een optie om ruimte te 'verdienen' door ook weer kledingstukken weg te doen/te verkopen.

   En op zich weet ik van de meeste klanten wanneer ze betalen, dus dat scheelt, maar het is wel vervelend dat je je soms echt eerst twee maanden over de kop aan het werk bent en aan de andere kant echt zwaar moet beknibbelen, omdat je bijna geen geld om handen hebt. Ik begin wel alles nu weer wat meer op de rit te krijgen, waardoor het steeds meer vloeiend gaat. Als ik qua werk dit aan kan houden, dan is het volgend jaar bijvoorbeeld weer een heel ander verhaal.

 3. Ik kan ook lekker veel doorsluizen naar de spaarrekening.
  Mijn man geeft muziekles en we hebben leerlingen die per maand betalen en leerlingen die in termijnen van 10 weken betalen en het is nu weer tijd voor de laatste categorie, dus dat gaan we ook weer lekker oppotten.
  Wij werken overigens wel met automatische incasso bij de meeste leerlingen, dus als ik gewoon op tijd de facturen maak hoeven we nooit lang te wachten op het geld 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.