Cursus af! Tijd voor de volgende?

In januari begon ik met een cursus Fries. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is hij afgerond. Ik kon op één van de avonden niet aanwezig zijn vanwege werk, maar was de rest van de tijd wel present en kreeg daarom na afloop mijn certificaat.

De cursus was niet gericht op het Fries spreken, dus dat doe ik dan ook niet, maar het begrijpen gaat wel beter. Ik merk dat mijn woordenschat toch is uitgebreid, waardoor ik makkelijker en beter dingen kan volgen. Dat is denk ik overigens niet alleen aan de cursus te danken, maar ook aan het vele luisteren naar Omrop Fryslân en Friese liedjes. In de reacties op het vorige blogje hierover werd ik op dat idee gebracht en dat hielp inderdaad wel echt!

Nu worden er veel meer cursussen aangeboden, dus komt er nog een nieuwe? Voorlopig eerst even niet. Ik vond deze hartstikke leuk, maar het zorgde wel voor een stevige druk op mijn tijdschema, waardoor ik in die hele periode toch vaak maar 1 of geen avonden in de week voor mezelf had. Dat was net wat teveel van het goede. Maar ik sluit het ook niet helemaal uit. Een vervolg lijkt me nog best wel leuk, bijvoorbeeld volgend jaar of in het najaar, even ook afhankelijk van of ik dan mijn huis al verkocht heb en wat anders in mijn tijd zit. En wordt het geen Fries, dan misschien wel een andere cursus. Het is toch wel lekker om zo bezig te zijn en wat bij te leren!

Volg jij wel eens cursussen? En hoe kies je dan een speciale uit? Let je dan ook op de kosten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ik heb sinds een jaar een 'bedrijfje' in cupcakes en taarten erbij en daar wilde ik nog wel het een en ander voor bijleren dus heb ik sinds januari al 3 cursussen achter de rug. Hartstikke leuk maar nu even een periode van rust en mij even beraden of ik er nog wel meer wil doen. Bij de laatste cursus werd er namelijk iets stap voor stap uitgelegd en omdat ik veel sneller klaar was met iedere stap dan de overige cursisten heb ik de halve avond met mijn armen over elkaar gezeten… Dat vond ik wel wat frustrerend omdat het voor mij ook best een belasting is s avonds nog de deur uit te moeten dus misschien is dit wel niet de juiste manier voor mij. En eigenlijk ben ik al best wel handig dus ik kan mezelf ook dingen leren, misschien wel gewoon met behulp van YouTube ofzo 🙂
  Als je wil kan je wel even kijken op http://www.facebook.com/cupcakesopverzoek

 2. Ik ben zo'n nerdje wat altijd wel wat bij wil leren, dus ja ik volg cursussen. Heel divers hoor, kan dus talen zijn, of geschiedenis, de zogenaamde leervakken, maar ook vaardigheden zoals boekbinden of maaien met de zeis.
  Vroeger hadden we hier de Volksuniversiteit, die ging weg dus ik ging naar een buurstad. Helaas verdwijnt de Volksuniversiteit daar nu ook. Ik zoek me nu dus rot naar goede plekken voor cursussen met een lengte tussen de drie maanden en een jaar.

 3. Ik wil graag spaans gaan leren! Heb al een dvd in huis liggen, bij de ald.i gekocht haha, maar nu nog even "de zin" krijgen om ermee te beginnen. Ik wil ook heel graag nog een cursus volgen voor budgetcoach, alleen is de prijs die me er nog even van weerhoudt. Ooit komt het wel en je bent nooit te oud om dingen bij te leren.

  Gr. Boukje

 4. Wat knap dat je zo'n cursus gedaan hebt. Het zou mij wel helpen de mensen in Harlingen beter te verstaan, al zeggen zij zelf dat ze geen Fries spreken, maar Harlings.
  Op het moment ben ik bezig met een quilt cursus. Ook heel erg leuk.
  Fijne zondag,
  liefs,
  Mirjam

 5. Ik ben in Friesland geboren maar mijn ouders spraken geen Fries. Zelf spreek ik de Friese taal ook niet maar kan het wel redelijk verstaan en goed lezen. In Harlingen spreekt men weer ander Fries dan in de Wouden. Maar ook in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen wordt verschillend Fries gesproken.

 6. Niet meer. Vroeger deed ik het wel, maar nu zijn er simpelweg de financiën niet voor. Heb ik alles weer op de rit en blijft er een zakcentje over, dan zou ik denk ik best wel weer wat willen leren. Fotografie bijvoorbeeld..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.