Eerste stappen vooruit in 2018 en: ik heb jouw hulp nodig!

Eerste stappen vooruit in 2018 en: ik heb jouw hulp nodig!

Het is maar goed dat ik eind vorig jaar al bepaalde stappen had genomen om 2018 goed te beginnen. De maand is namelijk zó hectisch van start gegaan, dat het er anders voorlopig nog niet van gekomen was. En dan blijkt het soms heel makkelijk om in oude gewoontes te vervallen. Nu is dat dus niet het geval, want ik heb afgelopen maandag voor het eerst afgesproken met mijn nieuwe business coach. En die heeft me behoorlijk aan het werk gezet!

Focus

Mijn idee was om met haar aan de slag te gaan om mijn focus te ontdekken. Wat wil ik met LekkerLevenMetMinder.nl precies overbrengen? Mijn verwachting was dat we daar best wat uren op stuk konden slaan. En misschien was dat wel een beetje te makkelijk gedacht. Uiteindelijk gebeurde er namelijk wat wonderlijks: we hebben het er geen seconde specifiek over gehad, maar aan het einde van de middag had ik in mijn schriftje wél staan wat ik graag wil, namelijk mensen inspireren om slim en bewust met hun geld om te gaan, zodat ze een gelukkiger, vrijer en rijker leven kunnen leiden.

En ik moet zeggen: voor nu voelt dat heel goed! Wie weet ontwikkelt zich dat later nog wel, maar voor nu ben ik eigenlijk wel heel blij met deze omschrijving. Vooral omdat hij eigenlijk heel spontaan naar voren kwam 🙂

Waarom dit misschien ’te makkelijk’ gedacht was? Dat betekent dat er nu nog minimaal 12 uren over zijn om na te denken over de dingen die ik waarschijnlijk nóg minder helder voor me heb.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wil jij me helpen?

Maar voor het zover is, heb ik voor de volgende keer een aantal opdrachten meegekregen. En voor één daarvan heb ik eigenlijk jullie hulp nodig. Daar om vragen is al behoorlijk buiten mijn comfortzone, maar ik doe het toch. Wie wil groeien, moet z’n grenzen ook een beetje oprekken, toch?

De vraag die ik zoveel mogelijk mensen moet voorleggen, is tweeledig:

 1. Hoe zou jij mij in 3 woorden omschrijven?
 2. Waarom bezoek jij LekkerLevenMetMinder.nl?

Ik realiseer me dat de eerste vraag beantwoorden misschien een beetje vreemd lijkt, omdat velen van jullie mij niet in real life kennen. Dat maakt echter helemaal niet uit; het gaat om je indruk. Om de drempel zo laag mogelijk te maken, heb ik hiervoor een klein formuliertje in elkaar geknutseld. Helemaal anoniem, geen enkel verplicht veld. Je kunt dus ook alleen een deel invullen, als je dat fijner vindt. Mocht je toelichting willen geven, dan kan dat natuurlijk altijd in de comments.

Je zou me ontzettend helpen met jouw antwoorden, dus bij voorbaat vast hartelijk dank!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Volgende stappen

Ik zeg eerlijk: toen ik naar huis reed na 4 uur ‘werk’ wist ik eigenlijk niet wat ik ervan moest denken. Maar nu ik mijn aantekeningen weer eens nakijk, alles een beetje bezonken is en ik er echt mee aan de slag kan, zie ik wel echt verschil met wat ik zelf tot nu toe gedaan heb en wat het kan betekenen als je iemand naast je hebt die naar de grotere lijnen kijkt. En ik voel dan een soort combinatie van angst, spanning én enthousiasme voor de tijd die wat dat betreft komen gaat. Is dat dan hoe het voelt als je groeit? 😉

Naast deze opdracht heb ik nóg een hele lijst met dingen meegekregen waar ik op mag gaan broeden voor we straks de volgende afspraak weer hebben. Dat gebeurt dan uiteraard voornamelijk achter de schermen (ik zal jullie niet vermoeien met mijn poging tot een ‘onbelemmerde bucketlist van minimaal 100 dingen op te stellen), want de rest van de opdrachten moet ik ‘helaas’ zelf uitvoeren 😉

Welke stappen heb jij al gezet qua goede voornemens? En voor de lezers die eerder al hadden aangegeven dat ze 2018 al met een switch van bijvoorbeeld werk in gingen; hoe bevalt het?

[Aanvulling 11 januari: BEDANKT voor alle reacties! Het zijn er nog veel meer dan dat ik heb durven dromen, jullie helpen me hier echt enorm mee, bedankt!!]

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Geweldig Adine! En voor mij als counsellor zo herkenbaar dat ‘het probleem’ (counsellors/coaches noemen dat hulpvraag) anders is dan je dacht. Gebeurt echt heel, heel, heel vaak! Vaak dus… Dat is wat een goede coach (ook) doet. Ik ben heel benieuwd welke mooie, nieuwe, uitdagende en spannende stappen jij dit jaar gaat zetten! Kom uit je comfortzone en laat lekker gebeuren wat gebeurt!

 2. Ik heb de drie woorden ingevuld! Ik vind dit trouwens een geweldige manier om te bepalen hoe je overkomt op je blog. Dat is iets wat ik me namelijk ook regelmatig afvraag over mijn blog Huisvlijt.

 3. Super tof, ondanks dat ik hier voor het eerst ben heb ik toch je vraag ingevuld. Een super eerste indruk dus, maar dat is misschien ook wel heel leuk om te horen!

 4. Ik ben gestart met het bannen van vlees uit ons leven, dat is 1 van de doelen dit jaar. We hebben sojamelk ingeslagen, en we maken nu het vlees op wat we nog hebben. Ik hoop dat ik het kan volhouden, ik ben eigenlijk verzot op hamburgers ed maar wil toch ook mijn steentje bijdragen aan het behoud van onze planeet.
  Heel veel succes met de businesscoach, hoop dat je vind wat je zoekt!

 5. Hi Adine, dapper van je dat je zo aan de slag gaat met je website. Ik heb het uiteraard voor je ingevuld. Zelf heb ik namelijk ook flink wat goede voornemens en ben ook begonnen door dingen op papier te zetten. Maar ik zit echt zo in het begin stadium. Die basis moet gewoon goed zijn.

  1. Dank je! En je hebt helemaal gelijk; de basis moet goed zijn en daar kom je eigenlijk het snelst als je echt dingen op papier zet en – waar mogelijk – erover praat. Dan hoor je het jezelf ook zeggen, krijg je vragen en daar kom je een stuk verder mee. Veel succes met jouw voornemens!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.