#FreedomFriday: FinCon 2018

FinCon18: en ik ben erbij!

In Amerika is het al jaren een begrip: FinCon. Deze conventie voor Personal Finance-bloggers bestaat al een aantal jaar en heeft als doel bloggers samen te brengen, hen te inspireren en heel veel te leren, om zo miljoenen mensen te kunnen bereiken met een positieve geldboodschap. Het lijkt mij fantastisch om daar ooit eens bij te kunnen zijn. Ik sta al jaren ingeschreven op de mailinglijst en lees er regelmatig wat over bij Amerikaanse bloggers, die de conventie bezoeken. En aangezien het volgende week weer is, waren ook nu de #FinCon18-berichten niet te missen.

FinCon18 is echt voor bloggers

In de eerste instantie dacht ik altijd dat FinCon vooral bedoeld was voor mensen die van geld hun werk hebben gemaakt. Denk aan hypotheekadviseurs, beleggers, hedge fund mensen, enzovoorts. Maar dat is dus niet het geval. FinCon, dat in 2011 gelanceerd werd als de Financial Blogger Conference, is écht speciaal bedoeld voor bloggers.

En dat zie je ook heel duidelijk in het programma. Vrijwel alle programmapunten gaan over het maken van mooie content, in tekst, video of content, over het promoten van die content en over hoe je die content kunt inzetten om een gezond bedrijf op te zetten.

En dit jaar is er ook veel aandacht voor FIRE: Financial Independence, Retire Early. Zo is er bijvoorbeeld een speciale FIRE Blogger Meetup, wordt de docu Playing With Fire gelanceerd en zijn er diverse FIRE-workshops, zoals ‘Four Flavors of FIRE’.

Lees ook: #FreedomFriday: Playing With Fire

Wat ik bovendien ontzettend mooi vond, is dat de sprekers (200!) dit zo’n beetje allemaal gratis doen. Ze willen andere mensen dus echt helpen. Niet denken in kaders van ‘concurrentie’, maar in: hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen met een positieve geld-instelling? Ook draait een deel van de organisatie op vrijwilligers.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Ik ben erbij op FinCon18!

Ik heb mijn best gedaan om het hierboven een klein beetje op te bouwen, maar kan het niet langer dan deze voor me houden: IK BEN ERBIJ! Volgende week ga ik naar FinCon18!

Helemaal onverwacht en behoorlijk last-minute, maar het moest gewoon. Deze week kwamen er ineens allerlei dingen samen, waardoor deze kans ineens omhoog kwam. En nadat ik nog eens heel goed gerekend én het programma doorgespit had, was de keuze duidelijk.

Ik heb er alsnog één nachtje (amper) over geslapen en gisteren al het papierwerk geregeld. De ESTA-aanvraag, want die was net verlopen, maar ook alle tickets en overnachtingen. Low budget én met concreet doel om dat weer terug te verdienen. Het is een investering, geen vakantie.

Natuurlijk ben ik hier ontzettend blij mee en dankbaar voor. Bijna een week lang optrekken met mensen die precies hetzelfde doen als ik, maar hier al veel verder in zijn. Hoeveel zou ik daar niet van kunnen leren? Sinds donderdag – of eigenlijk woensdagavond – zit ik dus al te stuiteren op mijn stoel. Ik vind het best een beetje spannend en ga het thuisfront natuurlijk ontzettend missen, maar zie het ook als een fantastische kans. De avond voordat het evenement begint doe ik een paar uurtjes vrijwilligerswerk bij de organisatie, zodat ik vast wat mensen leer kennen en ook een beetje mijn steentje bijdraag.

Vandaag ga ik verder met de laatste voorbereidingen; mijn volunteer-waiver tekenen, thuis wat lopende zaken afronden en kijken wat ik allemaal van het programma wil volgen. En misschien vast wat contacten leggen. Ik heb in ieder geval vast min of meer een drankje gepland met de dame achter Montana Money Adventures; zij had een mooi artikel over FinCon, dat me deed besluiten om haar affiliate-link voor het ticket te gebruiken. Zij blij, ik blij.

Nu weer als een razende aan de slag met wat er nog moet gebeuren en ik hoop dat ik jullie na volgende week wat mee kan laten delen in de energie en inspiratie die ik daar op zal doen! Of misschien ga ik wel live rapportages doen ?

(Als iemand nog een handtekening van Mr. Money Mustache wil, dan zal ik m’n best doen 😉 )

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
  1. Gaaf! Heel veel plezier (en nieuwe inzichten/mooie connecties/goede ideeën)! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen 🙂

    1. Er zijn nog kaartjes 😉 Maar als je in de toekomst een keer wilt gaan; ik kom overal de tip tegen om vooral héél vroeg kaarten te kopen, dan zijn ze veel goedkoper dan de laatste paar maanden. Je kunt dan nog wel eens korting krijgen, maar die early bird tickets zijn echt de beste deal.

  2. Wauw, super tof. Ik ben heel erg benieuwd wat je er van gaat vinden en super jammer dat je er bij ZwolCon309 dan niet bij kan zijn. Anders hadden we meteen al je verhalen aan kunnen horen. Ik houd je blog even heel goed in de gaten nu voor al je ervaringen bij FinCon2018.

    Veel plezier en succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.