Durf jij je geldgeheim (anoniem) te delen?

Durf jij je geldgeheim anoniem te delen?

Vandaag even een keer geen ‘normale’ post, maar een oproep. Ik had namelijk van de week ineens een – vind ik dan – heel leuk idee voor een nieuwe serie: Geldgeheimen. Want die hebben we allemaal toch wel eens? Van die dingen die je misschien liever niet thuis vertelt, of die je voor je vrienden verborgen houdt? En waarvan het toch bést eens fijn is om ze wél te vertellen, zonder dat je erop aangekeken kunt worden?

Geldgeheimen?

Misschien vraag je je af waarom je die geheimen met alle lezers van dit blog zou willen delen. Een hele logische vraag; het is immers niet voor niets een geheim. Maar: we hebben ze allemaal. En we denken soms dat we uniek zijn in die geheimen en voelen ons daar misschien wel een beetje vervelend onder.

Hoe fijn is het dan om eens te lezen dat je niet de enige bent die stiekem liever de hypotheek aflost, dan met vriendinnen op vakantie gaat? Of die – misschien wel tegen beter weten in – investeerde in wat dubieuze aandelen en veel geld verloor?

En misschien heb jij wel hele andere geldgeheimen. Lieg je misschien wel eens over je aankopen? Heb je je nieuwe partner nog niet verteld dat je in de schuldsanering zit? Of dat je spaargeld niet meer op de rekening staat, maar in Bitcoins zit? Of misschien verzwijg je wel een erfenis, omdat je niet wilt dat je partner deze over de balk smijt of dat je vrienden je anders aankijken.

Durf jij het aan om jouw geldgeheim te delen?

Zodat anderen er misschien van kunnen leren, of zich erin kunnen herkennen?

In de nieuwe serie ‘Geldgeheimen’ kun je jouw geldgeheim eindelijk een keer opbiechten

Zo beknopt of uitgebreid als je wilt en natuurlijk helemaal anoniem. Om dat laatste te garanderen, heb ik een speciaal Google-formulier gemaakt, dat alleen je antwoorden opslaat. Ik krijg dus niets te zien wat jij niet specifiek invult: geen naam, geen mailadres, niets. En als je juist wél graag je naam (of je blog) erbij vermeld wilt hebben, dan kun je dat uiteraard ook aangeven.

Help jij mee met het maken van deze nieuwe serie? Dan kun je je hier aanmelden. Ik hoor graag van je!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Dat kan een leuke serie worden! Mooie voorbeelden geef je. Vooral die in bitcoins omgezette spaarrekening 🙂 Ik heb geen geldgeheimen, ik denk dat ik eerder te vaak roep hoe prettig ik het voor elkaar heb met weinig werken, geen exorbitante uitgaven en lage lasten, op het irritante af.

  2. Oeh ondanks dat het anoniem is zou ik dat toch spannend vinden :P. Vind jouw blog en topic overigens wel heel gaaf! Heb zelf een YouTube kanaal in het Engels over minimalisme onder mijn eigen naam. Kan ik jou ook op YouTube vinden? Denk dat je daar echt enorm veel mensen kunt bereiken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.