Lesje in minimaliseren

Het werd hier wel weer eens tijd voor een lesje in minimaliseren. Voor mezelf! In de afgelopen jaren heb ik héél veel spullen weggedaan. Ik probeerde dat vooral te doen volgens het principe dat iets óf supernuttig, óf supermooi moest zijn. Op welke manier dan ook moest het mijn leven in ieder geval beter maken.

Dat ging lange tijd goed, maar de laatste tijd merk ik dat mijn aandacht echt wat verslapt is. Ik ga weer wat makkelijker over op bewaren voor het ‘what if’-geval, wat natuurlijk nergens op slaat. Daarnaast is de lust om te verkopen weer wat gezakt, dus ook dat helpt niet mee. Bovendien merk ik dat ik daardoor dingen verkopen soms ook weer zonde vind, bijvoorbeeld als ik er niet zoveel meer voor kan krijgen als ik zelf betaald heb. De beste oplossing daarvoor is natuurlijk door het gewoon niet te kopen, maar voor die oplossing is het op zo’n moment al veel te laat.

In ieder geval vind ik het nu een goed moment om daar weer eens wat verandering in te brengen. Ik heb nog steeds véél meer dan ik nodig heb en kan daarvan best een hoop dingen weg doen en/of ze omzetten in geld. Dat komt namelijk altijd wel van pas, helemaal in de dure tijd waar ik nu even in zit (en die hopelijk straks wel afgelopen is!). Bovendien weet ik uit ervaring dat je alle kanten op toch vaak een sneeuwbaleffect hebt. Dus als ik dit weer oppak, heeft dat ongetwijfeld een positieve uitwerking op heel veel andere vlakken van mijn leven en die flow kan ik echt wel even gebruiken 🙂

Dus: vanaf nu geen smoesjes meer, maar gewoon op een gestaag tempo weer opruimen/verkopen/wegwerken. De kliko is leeg en ik heb al een paar verkoop-geschikte items in mijn hoofd, dus ik kan weer alle kanten op. Als het ongemerkt weer afglijden mogelijk is, dan is het min of meer ongemerkt weer opklimmen volgens mij ook mogelijk!

Heb jij dit ook wel eens, dat positieve veranderingen op zich wel blijven, maar na verloop van tijd toch wat afzwakken, zonder dat je dat heel duidelijk in de gaten hebt? En wat doe je daar dan aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Het is zeker wel herkenbaar. Er zijn periodes dat ik in sommige dingen echt even geen zin heb, maar ook periodes dat als ik het even oppak, het ineens weer heel goed gaat. Niet alleen met opruimen en minimaliseren, zoals je al schreef: er zijn meer vlakken waar die flow soms weer fijn zou zijn.

  2. wel herkenbaar, maar hier ook erg afhankelikj van hoeveel tid ik heb. er moet vooral kinderkleding weg.. en ik vind dat best nog veel werk om van alles fotos te maken oid, en het sorteren op maat om het per pakket weg te doen is ook een enorme klus.. ooit heb ik er tid voor :p ooit gaat dat goed komen. er is al een groot deel weg naar mn zusje die zwanger is.. helaas wil ze niet weten wat t wordt.. dus tot juli nog even geduld, en dan mag ze uit de overigekleding uitzoeken 😉 daarna kan een groot deel weg (ga t niet bewaren tot ze mogelikj ooit een 2e heeft nl :p heb de ruimte zelf nodig.. maar niu ze zwanger is, kan t nog best even blijven liggen, geen probleem) en verder komt er steeds meer speelgoed het huis in omdat dochter ouder wordt (en zoonte ook natuurlijk) dus zi krigen meer speelgoed, maar t 0-4 r speelgoed kan niet weg omdat ik het voor de opvang nodig heb.. maar moet langzamerhand wel dingen weg gaan doen, meer van 1 soort en de losse dingen wat meer weg doen.. evt dus ook een deel daarvan naar mn zusje 😉 oa de megablocks die we ooit van haar hebben gekregen 😉 stape voor stapje komen we er ooit wel.. al wil ik t liefst dat t gewoon klaar is, dat ik ruimte heb om speelgoed van de opvang op te bergen, campingbedjes netes op te bergen, beddengoed, etc. alles een vaste plek.. wie weet ooit… :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.