Welkom in 2017!

Allereerst: de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik wens jullie allemaal een gezond, rijk en prachtig 2017 toe. Het is nog maar 1 dag 2017, maar ik vind het nu al een leuk jaar 🙂 We hebben de jaarwisseling gevierd tijdens een weekendje weg. Lekker uit kunnen rusten, genieten van heerlijke ontbijtjes waarvoor we volgens mij niet eens bij hoefden te betalen, ook al dachten we in de eerste instantie van wel. Genieten van een stukje historie en cultuur en van de bergen gratis (en mooi!) vuurwerk die precies voor onze deur werden afgeschoten.

En met de start van het nieuwe jaar wordt ook het startschot gegeven voor weer wat meer grip op de financiën. Hoewel ik niet extreem gek heb gedaan in de laatste maanden, heb ik ook niet speciaal mijn best gedaan om extra geld te vergaren. Dat had denk ik deels te maken met dat ik er ineens een hoop meer van had, na de verkoop van mijn huis. Maar ook met dat ik er geen belasting (vermogensrendementsheffing) over wilde betalen. Nu ben ik inmiddels wel een beetje aan dat idee gewend, dus kan ik weer gewoon flink aan de bak.

Het begon al leuk met de rente. Geen bakken met geld, maar bij elkaar toch nog wel iets van 60 euro. Dat is dan toch gratis geld. Of in ieder geval geld dat ervoor zorgt dat de aanslag straks iets minder pijn doet.

Dus… waar ga ik deze week mee aan de slag om ervoor te zorgen dat ik mooie stappen zet met betrekking tot mijn doelen? Een paar dingen:

 • Aan de slag met het eerste kwart van mijn omzetdoel
 • Sporten. Specifieker: mijn twee vaste rondjes in de sportschool en minimaal 1 keer hardlopen
 • Elke dag beginnen en eindigen met een glas water
 • Een lijstje aanleggen met inspirerende/motiverende boeken waar ik me dit jaar op kan storten (ik kreeg voor kerst nog een Bol.com-bon, dus kan ook nog ‘gratis’!)

Lijkt misschien veel, maar in feite komt het ‘gewoon’ neer op werken op werkdagen, m’n vaste sportrooster volgen en twee relatief kleine extra dingetjes.

Hoe was jouw jaarwisseling? Goed genoeg om weer energiek aan de gang te gaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Onze jaarwisseling was vooral heel rustig. Met z'n tweeën thuis en genoten van Claudia de Breij.
  Aan energie gelukkig geen gebrek, al heb ik in het ene karweitje wel meer zin dan in het andere 🙂

  1. Ik heb er sowieso nog een paar in de kast liggen die ik wil lezen, waaronder:
   – Who says you can't, you do
   – The Happiness Equation
   – Do Less, Get More
   – Designing Your Own Life

   Daarnaast heb ik onlangs een Timebook gekocht (zo'n eerste editie, voor 28 dagen), waar er ook nog een aantal in stonden, bijvoorbeeld Rich Dad, Poor Dad, die ik eigenlijk al eeuwen nog wil lezen. Maar ik probeer nu eerst wat af te strepen, voor ik weer nieuwe verzamel 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.