Hey, big spender!

Dan zou je denken dat je het einde van het jaar wel relatief voordelig uit kunt zitten. Die paar dagen na kerst… Niet dus! Hier vloog het geld eruit, maar het doet me deze keer niet eens heel veel pijn.

Ik betaalde namelijk net voor de kerst mijn zorgverzekeringspremie voor een jaar. Daarvoor gingen er in totaal 916,68 van mijn zuurverdiende eurootjes naar de Friesland. Deze ‘ineensbetaling’ betekende echter wel dat ik 2% korting kreeg op de jaarpremie, iets dat ik bij de bank op het moment bij lange na niet krijg. Bovendien had ik hier al voor gespaard door het hele jaar wat opzij te zetten voor mijn zorgverzekering. Zó pijnlijk was het dus ook weer niet.

Daarnaast ging er nog eens ruim €972 van mijn zakelijke rekening naar de verzekeraar. Ik besloot toch mijn schade zelf te betalen (lees hier het hele verhaal hierachter), zodat mijn schadevrije jaren weer hersteld zouden worden. Ook dit voel ik gelukkig minder hard, als het goed is. Ik heb nu namelijk ongeveer 14 maanden zo rond de €30 teveel aan premie betaald, dat ik weer terug krijg. Dat is €420. Daarnaast gaan m’n maandlasten voor de autoverzekering ook weer omlaag, omdat de schadevrije jaren dus hersteld worden. Oké, het blijft zondegeld, zeker als je een verzekering hebt, maar als je zo handig bent om je auto op die van een ander te parkeren, dan moet je toch iets.

Ook bestelde ik op de valreep nog even een tonerpakket voor mijn printer. Daar zat nog tot en met vandaag 10% korting op; toch weer €9. Bovendien heb ik zo nog wat extra kosten in het oude jaar, wie weet scheelt dat nog wat aan belasting. Ik had ze niet acuut nodig, maar krijg wel steeds weer meldingen over één van de kleuren. Een setje op voorraad is dan wel fijn.

Daarnaast gaf ik ook nog wat aan mezelf uit; ik kocht een mooie outfit voor de kerst waar ik (van top tot teen) zo’n €145 voor kwijt was. Ook maakten we nog kosten voor een fijn weekendje weg samen. Wel met een mooie aanbieding, maar natuurlijk duurder dan gewoon thuis blijven. Ik kan er deze keer niet echt wakker van liggen. Het is een mooi jaar geweest en ik kijk uit naar een nóg mooier 2017. Kom maar op!

Lukt het jullie wel om die laatste week nog even rustig aan te doen, of ben ik niet de enige waar op de valreep toch nog veel uitgegeven wordt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Zorgverzekering ook in een keer betaald, en jaar abbo OV, en net mijn 10% aflossing ingepland voor 2017. En eindejaars donatie naar het dieren asiel. Nu weer ijverig sparen voor 2018

  2. Ook wij zijn niet bepaald zuinig geweest deze maand. Aan normale en leuke, maar ook noodzakelijk dingen. Zoals nieuwe, prijzige hoofdkussens, een (partner)abonnement van de ANWB, allebei nieuwe schoenen (geheel niet nodig natuurlijk), de nodige leesboeken, blouses voor de kleinzoons, kerstcadeaus, een ander koffiezetapparaat en een goede staafmixer. Ook veel extra's gegeven aan goede doelen. Ik tel het allemaal maar niet op 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.