Januari: goals!

    Photo credit: QuotesEverlasting via VisualHunt.com / CC BY

Het komt er nu écht een beetje aan: het einde van het jaar. Kerst was superleuk, dat hebben we samen en met familie gevierd. Daarna was het nog even een dagje buiten de deur werken, een dagje binnen werken en nog lekker even een dagje winkelen.

En met dat ik me klaarmaak voor het einde van het jaar, zou ik gewoon bijna vergeten dat het einde van het jaar automatisch betekent dat er ook een nieuw jaar (of in ieder geval een nieuwe maand) voor de deur staat. En daar horen natuurlijk wat doelen bij!

Nu heb ik me in de afgelopen maanden redelijk bekwaamd in het stellen van doelen die concreet waren en dus realiseerbaar. Dat wil ik in januari doorzetten, onder meer met behulp van mijn Productivity Planner (linkje). Er zullen vast genoeg mensen zijn die dat niet nodig hebben, maar ik merk dat het bij mij wel goed werkt. Naast dat ik mezelf ook steeds beter kan motiveren om elke stap te zetten die me richting mijn ultieme doel brengt: een financieel onbezorgd, liefdevol leven. Met dat mooie, afbetaalde, energieneutrale, warme huis natuurlijk.

Maar welke stappen ga ik daar in januari voor zetten? Ik heb er een paar op een rijtje gezet:

 • Sporten: de afgelopen maanden ging ik steeds 4x (en soms 5x) per week sporten. Mijn doel was dan 15x per maand. In januari houd ik dat doel aan.
 • Onderzoeken: ik heb ergens nog de BBB-guide van Kayla Itsiness en een PDF-versie van die Green Happiness-boeken. Die wil ik even bekijken of er nog wat voor me in staat. Dat staat echt al vanaf de zomer op mijn lijstje. Of eigenlijk heb ik dat al vanaf toen in m’n hoofd en gaat het nu op mijn lijstje. Bewegen is namelijk fijn, maar als bewegen 20 is en eten 80, dan moet ik daar toch ook echt wat slimmere keuzes in gaan maken.
 • Lezen: ik heb steeds ‘2 boeken’ op het lijstje staan, maar het komt er niet van. In januari lees ik ‘Who says you can’t, you do‘ uit. Concreet. Punt. Dat boek is me inmiddels zo vaak aangeraden en het lijkt me net wat voor januari.
 • Werk: in januari moet de boel meestal weer een beetje opstarten, dus ik ga voor een omzetdoel dat 25% lager ligt dan dat van december en november, maar dat 3x zo hoog is als dat van januari 2016. Die maand was overigens wel mager hoor; het doel is pittig maar ook wel haalbaar. Denk ik. Daarnaast gaat de BTW-aangifte eruit en maak ik tijd om mijn administratie in Snelstart in orde te maken, zodat deze weer verwerkt kan worden voor de aangifte. Nu zal ik wel moeten betalen en dan wil ik daar zeker geen rente over betalen. Het heeft dus eens een keer prioriteit 😉
 • Geld: werk draagt natuurlijk bij aan geld, maar ik kan er verder zelf ook nog wel wat aan doen. Deze maand laat ik in ieder geval mijn AdSense-inkomsten uitbetalen, waar ik een deel van zal beleggen. De rest gaat linea recta naar de buffer, die ik dit jaar op €15.000 wil krijgen. Voor de gezamenlijke rekening is het mijn doel om niets extra’s van de spaarrekening terug te boeken. We hadden in december wat extra uitgaven die onder ‘deze maand’ vallen, dus het zal pittig worden, maar we hebben in ieder geval geen verjaardagen, dus dat scheelt weer.

En dat was het! Op deze manier ben ik op alle fronten bezig, maar blijft het een beetje overzichtelijk. Bovendien brengt het me weer een stap verder in het realiseren van mijn jaardoelen voor 2017.

Ben jij al bezig met je plannen voor januari, of zit je nog helemaal in de ‘feestdagen-vibe’ en kijk je vooral uit naar oud en nieuw?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Klinkt goed!
  Ik ga zo ff in m'n uppie ergens koffie drinken, met een tijdschrift en een notebook om lekker te chillen & na te denken over mijn persoonlijke doelen voor 2017. Ik weet er al teee, maar er is vast meer!

 2. Echte doelen stel ik niet, is ook niet nodig. Vroeger maakte ik overal lijstjes en overzichten van, maar 't leven komt zoals het komt en vaak zit er veel onverwachts (plezierigs en minder plezierigs) tussen, waardoor je lijstjes niets waard blijken te zijn.

  Ik heb overigens wel een blogje aan 'doelen 2017'gewaagd:

  1. In de eerste instantie het beter plannen (dat ik de laatste tijd redelijk onder de knie lijk te hebben) doorvoeren, waardoor ik meer beschikbaarheid heb voor werk (dat z'n weg dan meestal ook wel naar mij weet te vinden). Verder werk bij bestaande klanten uitbreiden en daarna inderdaad actief op zoek naar andere klanten.

   De rem op de uitgaven is altijd prettig, dat staat hier ook op de agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.